10 aankomende gadgets en technologieën om de wereld te veranderen

10 aankomende gadgets en technologieën om de wereld te veranderen

Digitale technologie heeft de afgelopen vijf jaar een lange weg afgelegd door alle sprongen heen. Cloudcomputing, smartphones en multi-touch tablets zijn de innovaties die een revolutie teweeg hebben gebracht in ons persoonlijke en zakelijke leven. Nou, het is nog maar een begin. Technologie zal nog beter worden. In de nabije toekomst zouden we een leven kunnen leiden zoals in sciencefictionfilms.

Dus bereid je voor om Ninja-fruit te snijden met je gebaren en bedien het bureaublad met je ogen, print je eigen fysieke product en betreed de virtuele wereld en ervaar virtual reality. Hier is een overzicht van de top 10 van real-life, opkomende gadgets en technologieën die de wereld zullen veranderen.

Google Glass

Augmented Reality is er al in de vorm van gesimuleerde educatie en experiment-app. Maar Google heeft meerdere stappen vooruit gezet door Google Glass te lanceren. Theoretisch kunt u uw teksten, sociale feeds, Google Maps bekijken en navigeren via GPS. U kunt ook ter plaatse updates krijgen. Momenteel wordt het alleen aan sommige ontwikkelaars aangeboden voor $ 1500. Maar andere technologiebedrijven werken en proberen een betaalbare variant te bouwen voor commerciële verkoop.

Formulier 1

3D-printen kan elk digitaal ontwerp tot een echt product smeden. Het is niets nieuws voor de mechanische industrie, maar een 3D-printer is zeker een revolutionair idee. Iedereen kan zijn eigen product maken met zijn unieke ontwerp en je hebt geen goedkeuring van een bedrijf nodig. Zelfs Aston Martin in een James Bond-film was een 3D-geprint product dat voor een scène was neergestort.

Form 1 is een persoonlijke 3D-printer die u voor $ 2799 kunt kopen. Het lijkt een hele forse prijs maar je kunt er je eigen prototypes mee maken. Stel je een dag voor waarop elke professional zijn eigen fysieke producten zonder enige beperking in massa kan produceren.

Oculus Rift

Oculus Rift is een 3D-headset die virtual reality tot leven zou brengen. Het geeft je het gevoel dat je mentaal in een videogame zit. In zijn virtuele wereld zou je de wereld in HD-weergave kunnen bekijken met een zeer lage latentie door gewoon je hoofd om te draaien. Verschillende premiumproducten kunnen hetzelfde, maar Rift geeft die ervaring voor slechts $ 300. Het is het begin van de next-gen gaming-revolutie.

De wereld wordt gebombardeerd met VR-gadgets. De timing is dus goed om ondergedompeld te worden in de hele virtuele wereld. Oculus Rift is de eerste stap om een ​​dergelijk niveau van realisme te bereiken.

Sprongbeweging

Het concept van een multi-touch desktop is jammerlijk mislukt omdat handen te moe kunnen worden voor langdurig gebruik. Maar Leap Motion zou met een meer innovatief idee kunnen komen. Je bedient je bureaublad met je vingers, zonder dat je het scherm hoeft aan te raken.

In tegenstelling tot een gebruikelijke bewegingssensor, stelt Leap Motion de gebruiker in staat om in te zoomen op de foto’s en kaart, door een webpagina te scrollen, documenten te ondertekenen en ook FPS-games te spelen met slechts vinger- en handbewegingen. Een vlotte reactie is daar een heel belangrijk onderdeel van. Deze toekomstige technologie kan van jou zijn voor slechts $ 70. Je zou voor deze prijs een PS3-premium-gametitel kunnen kopen. Als het zou kunnen werken met Oculus Rift, zou het zeker een geweldige make-over kunnen geven aan je realtime gaming.

Slimme dingen

Bij de meeste apparaten is het bestaande probleem dat ze stand-alone werken en het vergt inspanning van tech-leiders om met elkaar samen te werken en producten te bouwen die met elkaar kunnen worden verbonden. Met Smart Things kun je alles digitaal met elkaar verbinden, digitaal of niet. U kunt eenvoudig uw vochtigheids-, trillings- en druksensoren en rookmelders krijgen om dingen te detecteren en u te waarschuwen met behulp van uw smartphone.

Je kunt ook volgen wie er in je huis is geweest, de lichten aandoen als je de kamer binnenkomt en de deuren en ramen sluiten als je het huis verlaat, allemaal met een gadget die ongeveer $ 500 zou kunnen kosten.

Oog Stam

Eye-tracking is al actief besproken door tech-liefhebbers, maar het is niet zo eenvoudig te implementeren. Maar dat is niet zo voor Eye Tribe. Ze hebben met succes een technologie ontwikkeld waarmee je de tablet kunt besturen, een vluchtsimulator kunt spelen en zelfs Fruit Ninja kunt spelen met alleen oogbewegingen.

Kortom, het is gewoon een eye-tracking-technologie die kan worden gecombineerd met een camera aan de voorkant en een serieus geautomatiseerd algoritme. In LeWeb is dit jaar een live demo gedaan en wellicht zien we deze in de toekomst in actie. Het bedrijf is nog steeds op zoek naar samenwerking om deze technologie op de markt te brengen.

Firefox-besturingssysteem

Zoals we allemaal weten, is er geen concurrentie voor Android en iOS. Maar beiden hebben hun eigen beleid en regels die de ontwikkelaars en hun creatieve inspanningen belemmeren. Sindsdien heeft Mozilla besloten om vanaf het begin een nieuw mobiel besturingssysteem te ontwikkelen, dat zich zal richten op vrijheid, echte openheid en de keuze van de gebruiker.

Het is Firefox OS dat is gebouwd op Gecko-, Gonk- en Gaia-softwarelagen. Het betekent dat het volledig open source is en HTML5- en CSS3-technologieën bevat.

Ontwikkelaars kunnen apps debuteren zonder de behoeften van winkels te blokkeren. Daarom kunnen gebruikers het besturingssysteem ook personaliseren volgens hun behoeften. Momenteel is het beschikbaar voor Android-compatibele apparaten. Het kan worden gebruikt om basistaken uit te voeren die u op Android- of iOS-apparaten doet, zoals surfen op internet, vrienden bellen, games spelen, enz.

Project Fiona

Razer’s Project Fiona zou de eerste generatie gaming-tablets moeten zijn. Het is serieus gebouwd voor hardcore gaming. Tech-bedrijven kunnen ook hun tablets ontwikkelen die zijn bedoeld voor gaming. Het beschikt over Intel Core i7 CPU om alle pc-games waar je van houdt in de palm van je handen te spelen. Razer heeft een gebruikerservaring alleen op de tablet ontwikkeld, samen met een magnetometer, een 3-assige gyro, een versnellingsmeter en een multi-touch gebruikersinterface.

Parallelle

Het zal duidelijk de manier waarop computers worden gemaakt opnieuw definiëren. Het is gewoon een supercomputer voor iedereen. Het is een energiebesparende computer die is gebouwd om complexe programma’s efficiënt en gelijktijdig te verwerken. Het maakt holografische heads-up-display, realtime objecttracking en spraakherkenning nog slimmer en sterker.

Zelfrijdende auto van Google

We hebben ons allemaal wel eens voorgesteld dat een auto zonder bestuurder ooit echt zou zijn. Eindelijk heeft Google het voor elkaar gekregen. Het werkt op kunstmatige intelligentie die input krijgt van videocamera’s erin, een sensor aan de bovenkant en enkele positiesensoren en radar in verschillende posities van de auto. Er is veel onderzoek en ontwikkeling gedaan om de menselijke intelligentie te imiteren.

Bron: Mike Del Watson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie