10 eenvoudige tips om uw glasvezel-WiFi-breedband sneller te maken

10 eenvoudige tips om uw glasvezel-WiFi-breedband sneller te maken

Invoering

Langzame glasvezel WiFi-internet kan ongelooflijk frustrerend zijn, behalve dat het de moeite waard is om te weten dat de snelheid van uw breedbandservice niet alleen afhangt van het pakket waarvoor u zich hebt aangemeld en uw Internet Service Provider (ISP)-provider, maar dat er andere verschillende redenen waarom uw internetverbinding mogelijk langzaam laadt. Soms vereist het alleen het oplossen van kleine problemen of een paar eenvoudige aanpassingen om uw wifi-verbinding sneller op te zetten in het thuisnetwerk.

Het is goed om op te merken dat de snelheid van de breedbandservice niet alleen afhankelijk is van het pakket en de ISP die voorhanden zijn, maar er zijn tal van andere redenen die mogelijk moeten worden aangepakt. Daarom hier 10 tips om zowel de snelheid als de service te verbeteren;

l. Neem de volledige controle over andere opstartcomputerprogramma’s

Elke keer dat u uw pc opstart, moet u kunnen identificeren en aangeven welke programma’s al actief zijn. Zonder dit te doen, zou je je kunnen verbazen over het aantal programma’s dat zichzelf automatisch instelt en start wanneer je je computer of glasvezelverbinding opstart. Enkele van de twee meest frustrerende boosdoeners die uw glasvezel-WiFi-breedband volledig vertragen, zijn Java en iTunes. Daarom kan een gratis programma voor het opschonen van registers worden gebruikt om te analyseren wat er automatisch wordt uitgevoerd wanneer u ofwel uw glasvezel-WiFi-breedband aansluit of inlogt op uw pc. De programma’s stoppen vanzelf met opstarten.

ii. Werk de antivirus- en webbrowsersoftware regelmatig bij

Elk type verlopen antivirussoftware stopt met het bijwerken van de bibliotheek. Dit betekent dat uw computer vatbaar is voor nieuwe spyware, Trojaanse paarden, malware en andere vervelende virussen. Deze kunnen echter glasvezel-WiFi-breedband en de computer in het algemeen vertragen, en in een aantal gevallen gebruiken ze de toegewezen bandbreedte om extra gegevens te downloaden of te uploaden.

Om uw glasvezel-WiFi-breedband sneller te maken, moet u er dus altijd voor zorgen dat uw computer volledig is beschermd door ervoor te zorgen dat uw antivirusprogramma up-to-date is. Houd er bovendien rekening mee dat een oud niet-geregistreerd antivirusprogramma uw waardevolle bandbreedte begint op te slokken, aangezien het zichzelf in een aantal kringen zal blijven proberen bij te werken totdat u het handmatig verwijdert of opnieuw installeert.

iii. Selecteer de juiste frequentie en kanaal

WiFi-router heeft kanalen. Soms kan alleen het veranderen van het kanaal op de router een wereld van verschil maken. Dit wordt meestal gezien in die appartementen met veel interferentie van andere wifi-breedbandsignalen. Andere technologieën zoals magnetrons en draadloze telefoons kunnen ook interfereren met wifi. Probeer kanaal 11, 6 of 1 en als ze niet werken, ga dan naar 2 of 10. Peck and Hunt totdat je het gevoel hebt dat je wifi-snelheden verbeteren.

Moderne wifi-routers zenden echter ook op verschillende frequenties uit; zoals 2,4 GHz en 5 GHz. In eenvoudige bewoordingen is 2,4 GHz veel beter voor grotere huizen en met meerdere verdiepingen, omdat het signaal verder gaat en gemakkelijk door muren/scheidingsmuren dringt. Anders is 5 GHz voor kleinere huizen of kamers de beste manier om te gaan, omdat het hogere snelheden biedt, zij het in een korter bereik.

NS. Identificeer uw maximale wifi-breedbandsnelheid

Voordat u zich zorgen maakt over een probleem met uw breedbanddienst, is het raadzaam om de maximale internetsnelheden te controleren die zijn toegewezen aan uw WiFi-breedbandpakket. Als u zich bijvoorbeeld hebt aangemeld voor een essentiële breedbanddeal met snelheden tot 8 Mbps, dan is het onrealistisch om te anticiperen op snel internet. Maar als u een enorme discrepantie opmerkt tussen uw ‘werkelijke’ en ’tot’ snelheden, dan is er een probleem dat moet worden opgelost.

Om dit op te lossen, moet men; Reset de router, wis de cache van de webbrowser en spoel de DNS-instellingen. Dit zijn de zekere stappen die eventuele glitches effectief opruimen en de verbinding resetten, dus snellere wifi-breedband.

v. Stel een uniek wachtwoord in voor uw WiFi-router

Het instellen van een uniek wachtwoord is belangrijk omdat iedereen toegang kan krijgen tot uw toegewezen bandbreedte, waardoor uw wifi-internetsnelheden geleidelijk afnemen. Erger nog, elk onbeschermd of onbeveiligd draadloos netwerk is erg kwetsbaar voor aanvallen van hackers die er toegang toe hebben om ofwel illegale activiteiten uit te voeren of uw persoonlijke gegevens op te halen. Zorg er dus altijd voor dat u complexe wachtwoorden gebruikt, zoals het gebruik van kleine en hoofdletters en numerieke tekens die niet kunnen worden geraden.

vi. Koop een netwerkextender.

Dit is goedkoper dan een nieuwe router; netwerkverlengers hebben de mogelijkheid om uw WiFi-breedbandnetwerksignaal te versterken, vooral in de moeilijk bereikbare hoeken van uw appartement/huis. Oude routers kunnen zelfs als netwerkextender worden gebruikt.

vii. Wissel van wifi-breedbandprovider

Een andere tip om uw glasvezel-wifi-breedband sneller te maken, is door over te stappen naar een andere wifi-breedbandprovider, waardoor u waarschijnlijk uw snelheden enorm kunt verbeteren. Het is goed om een ​​van de breedbandvergelijkingstabellen te gebruiken om te bepalen welke bedrijven de hoogste snelheden bieden in uw regio. Voordat u dit doet, is het goed om met andere klanten te praten, sms’en, e-mailen en tweeten die mogelijk gebruik hebben gemaakt van een eenvoudige wifi-breedband. Het doornemen van hun beoordelingen helpt ook bij het identificeren van de beste wifi-breedbandprovider.

viii. Verplaats uw wifi-router naar een ideale positie

Denk aan een hoge en centraal gelegen plek. Dit kan een hoge plank zijn in het midden van een appartement/kamer. Als uw wifi-router de antennes heeft en u wilt dat het signaal door een muur dringt, plaats de antennes dan in rechte hoeken zodat ze dwars door de muur gaan. Onthoud dat de signalen die onder een bepaalde hoek door muren gaan, de wifi-snelheden ernstig kunnen verminderen.

Bovendien is het belangrijk om je volledig aan te passen aan je omgeving, wetende dat de grootte van de kamer, de plafondhoogte en bepaalde bouwmaterialen de wifi-snelheden ongunstig kunnen beïnvloeden. Zorg er dus voor dat uw router uit de buurt van dikke muren staat, vooral die van beton of baksteen, en dat water en ramen nog steeds de grootste vijanden van wifi zijn. Andere apparaten die uw glasvezel-WiFi-breedband kunnen vertragen, zijn leidingen en planten, omdat er water in beide zit.

ix. Wifi-netwerken van buren

Dit is tegenwoordig de grootste bron van wifi-interferentie voor een groot aantal mensen. Het probleem is dat de meeste bestaande wifi-apparatuur en apparaten werken op de drukke en dichtbevolkte 2,4 GHz-band. Dit betekent dat als je een 2,4 GHz-router gebruikt in een dichtbevolkt gebied, de wifi-netwerken van de buren zeker de wifi-breedband aanzienlijk kunnen verstoren, waardoor het bereik van je draadloze netwerk en de prestaties worden belemmerd.

Daarom is een blijvende oplossing hier om een ​​dual-band routerkabel te kopen die tegelijkertijd op 2,4 GHz en 5 GHz werkt. Omdat de 2,4GHz-routerband vooral nodig is voor de ondersteuning van oudere wifi-apparaten. Het is belangrijk op te merken dat de nieuwere wifi-apparaten, zoals tablets zoals Motorola Xoom en Apple iPad, gameconsoles, zakelijke laptops en internet-ready tv’s met ingebouwde wifi allemaal dual-band zijn.

x. Koop een nieuwere router.

Nieuwe routers hebben slimme en beste technologie die WiFi-signalen rechtstreeks naar apparaten kan sturen. Dit is een alternatief voor het willekeurig uitstralen van signalen in de buurt van een kamer. Nieuwe routers bieden ook meerdere frequenties, hogere snelheden en smart home-technologieën die bepalen welke van uw talloze verbonden tools prioriteit moeten krijgen. Om het apparaat te bedoelen waarop je Netflix aan het water kookt.

Conclusie

Het goede nieuws is dat meerdere breedbandbedrijven momenteel hun steentje bijdragen en dat meerdere kabelaanbieders inmiddels ook razendsnelle internetsnelheden aanbieden. Het vereist alleen dat uw wifi-router correct is ingesteld. WiFi is echter een temperamentvolle technologie en daarom kan elk eenvoudig toezicht de browsesnelheid negatief beïnvloeden. Het is jammer dat het wijzigen van de instellingen van je router niet vaak een pretje is. Veel wifi-routers worden echter geleverd met apps die gemakkelijk veel hoofdbrekens uit dit proces halen.

Bron: Alfred Leong

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie