10 futuristische technologievoorspellingen voor interne verkoopteams

10 futuristische technologievoorspellingen voor interne verkoopteams

Wat is AI?

AI staat voor Kunstmatige Intelligentie. Ik geef de voorkeur aan geautomatiseerde intelligentie. Het is al bij ons in vele vormen. Kunstmatige intelligentie is de intelligentie die wordt vertoond door machines of software.

Algoritmen die Google helpen om de slimste zoekmachine in de melkweg te zijn.

Aandelenmarkten over de hele wereld gebruiken Algos, zoals ze ze noemen, waardoor hoogfrequente handel met behulp van algoritmen mogelijk is. Naar schatting was in 2009 de hoogfrequente handel goed voor 60-73% van het totale handelsvolume in Amerikaanse aandelen. Dus kunstmatige intelligentie of AI heeft menselijke handelaren afgeschaft.

 • Robots, voor zo’n lage prijs dat je er een kunt betalen om je gras te maaien of je tapijten te stofzuigen.

 • Auto’s die rijden zonder mensen. Eng.

 • De algoritmen van Amazon die suggereren wat je vervolgens moet kopen, de meest succesvolle cross-selling-engine ter wereld.

AI is al bij ons en staat op het punt een enorme groei door te maken. Voordat ik naar de voorspellingen voor ons ga kijken, laten we even kijken naar de economische aspecten van dit alles, het is tenslotte geld dat alles drijft.

De economische invloed

Het fundamentele doel van alle geavanceerde economieën is het verhogen van de productiviteit. Met andere woorden om meer goederen en diensten of bruto binnenlands product (BBP) per persoon in de beroepsbevolking te produceren. De tijd van goedkope arbeid is voorbij. In het VK hebben we nu het leefbaar loon, waardoor het oude minimumloon aanzienlijk is gestegen. Offshoring naar het Verre Oosten levert geen goedkope arbeidskrachten op, in feite stijgen de arbeidskosten in China snel naarmate hun industriële groei doorzet.

 • In het verleden vertrouwden we op innovaties en uitvindingen om de productiviteit te verhogen.

 • In de 19e eeuw hadden we stoomkracht

 • In het begin van de 20e eeuw hadden we elektriciteit en de auto

 • Aan het eind van de 20e en het begin van de 21e eeuw hadden we personal computing en internet

Al deze uitvindingen verhoogden het BBP voor de landen die hun gebruik maximaliseerden.

Er wordt voorspeld dat AI in de jaren 2020 en 2030 het BBP met 1% zal verhogen. Dan zullen de veranderingen waar ik het over heb mainstream worden. Laten we gaan.

1. Hersenen in de lucht

Of slimme data in de cloud. Heb je ooit met Siri of Cortana gesproken? Dit zijn embryo’s van deze voorspelling. In de toekomst zullen al onze kennis, onze ervaringen en onze gegevens worden bewaard in persoonlijke cloudopslag die toegankelijk is via spraakbesturing vanaf onze smartphones. Het is al. Maar de toekomstige kennis zal kunnen leren en verbeteren op basis van wat we ervaren, doen en leren.

Denk er over na. Alles wat u ooit wilt weten of doen, vindt u in de persoonlijke cloud. Je kunt de cloud elke vraag stellen… alles… en hij zal het binnen enkele seconden voor je beantwoorden.

De implicaties voor de Inside Sales-operatie zijn enorm. Geen opleiding meer nodig. Uw cloud kan u adviseren wat u moet weten, u informatie geven, u laten zien hoe u dingen moet doen met een spraakopdracht.

Geen coaching nodig, omdat de cloudopslag je observeert en feedback geeft om je beter te maken in wat je doet. Het is een geautomatiseerde mentor, een coach die altijd klaarstaat om te helpen en te helpen.

En het leert, het verbetert, je kunt “boost”-pakketten kopen die het verbeteren. Kun je je voorstellen dat je iets kunt presteren en doen?

Er is zelfs sprake van het in kaart kunnen brengen van het menselijk brein, het digitaliseren van de output en deze op elk moment in de cloud kunnen zetten voor toegankelijkheid. Om je brein te kunnen “back-uppen”. Misschien is dit nog een paar jaar weg.

2. Robotica

Zal een enorme invloed hebben op de Inside Sales Operation. Thee-ophaalrobots, robotreinigers. Je manager gebruikt een robot om te vragen hoe het met je gaat, bijna als een bewegende avatar. Glazenwassersrobots, compliance-robots die door het centrum dwalen, observeren en registreren alles om hen heen.

3. Het internet der dingen

Elk apparaat wordt verbonden met internet en communiceert met andere apparaten.

In ons huis hebben de volgende items chips en kunnen ze communiceren via internet:

 • Ons Aga fornuis. U kunt het vanaf een telefoon in- en uitschakelen en als het een elektrische storing ontwikkelt, meldt het de Aga centrale bediening van het probleem.

 • Onze koelkast die Tesco’s kan informeren wanneer we weinig melk hebben.

 • Tv’s, dvd-spelers, Sky Box, natuurlijk.

 • Mijn drukker.

 • Mijn Microsoft-band.

 • Mijn auto. De computer vertelt me ​​dat mijn beurt moet zijn en neemt tegelijkertijd contact op met de plaatselijke garage die me een e-mail stuurt om een ​​afspraak vast te leggen.

 • Smartphones, tablets, Kindles… maar je wist dat ze verbonden waren.

Het aantal met internet verbonden apparaten zal tussen 2010 en 2020 naar verwachting vertienvoudigen, van 2 miljard naar 25 miljard.

Wat zijn de gevolgen voor de Inside Sales-operatie? Alles wat naar elektriciteit ruikt, wordt verbonden met internet en kan met iets anders praten. Ik noemde de automaat, maar dit is een klein kaartje vergeleken met de banden om de polsen van je Inside Sales People.

Stel je voor dat de bands je informatie geven over hun gemoedstoestand, hun motivatie, hun stressniveaus. Hebben ze behoefte aan een pauze, een gesprek of gewoon iemand om mee te overleggen? We weten allemaal dat de burn-out onder Inside Sales People hoog is en dat het personeelsverloop in een callcenter schrikbarend is. Stel je voor dat je hun gemoedstoestand zou kunnen volgen, hoe nuttig zou dit zijn.

4. 3D-printen

Niet per se AI, maar iets dat de manier zal veranderen waarop bedrijven en individuen producten kopen. In plaats van ze in te kopen, gebruiken we de 3D-printer om ze te maken.

Van internet komt de blauwdruk rechtstreeks in de 3D-printer, die het daar en dan maakt, met behulp van een soort polymeer of vloeibaar metaal of tofu-voedsel.

Dus als je een apparaat nodig hebt, bestel je het op internet, betaal je de blauwdruk en laat je het afdrukken in de 3D-printer op kantoor of de bron die je deelt met de verhuurder, want ze beginnen erg duur te beginnen.

5. Geautomatiseerde verkoper

Dit klinkt misschien heel ongewoon, maar je kunt software verkrijgen die intelligent is en de geschreven tekst kan lezen en erop kan reageren. Stel je voor dat er een e-mail binnenkomt, de geautomatiseerde verkoper genaamd Lucy beantwoordt deze op basis van haar programmeeralgoritmen en haar vermogen om te reageren op het geschreven woord.

Ze heeft toegang tot ieders agenda, e-mailsystemen en de cloud van gegevens en intelligentie van het bedrijf, zodat ze de reacties van een echt mens kan nabootsen.

Vanmorgen gebruikte ik livechat om met HP te praten over mijn defecte printer. Er kwamen vragen van haar, ik antwoordde, zij reageerde en vertelde me hoe ik de printer kon repareren. Ze zou heel goed een mens kunnen zijn geweest, ze zou heel goed een intelligent algoritme kunnen zijn dat de klus afhandelde.

Meer en meer van deze rollen zullen naar algoritmen migreren en in de Inside Sales van de toekomst zal een groot deel van de initiële e-mailuitwisseling en livechats op deze manier worden afgehandeld. Zodra de klant is gekwalificeerd door het algoritme of algo zoals ik het vanaf nu ga noemen, zal het de vraag doorgeven aan een mens die contact kan opnemen en de klant verder kan behandelen.

Live videochats kunnen worden bereikt met een algo. De algo ziet, klinkt en gedraagt ​​zich als een echt persoon op het scherm voor je.

6. Algo’s op websites

Dit is de meest opwindende innovatie voor de toekomst van de Inside Sales-activiteiten. Algos in actie op websites. De cross-selling-engine van Amazon zal me nu al producten aanbevelen, maar ik heb het over advies dat wordt gegeven door algo’s.

Stelt u zich eens voor dat u een Inside Sales-onderneming bent die hypotheken en aanverwante beschermingsproducten verkoopt. Veel bedrijven maken momenteel gebruik van mensen om het advies te geven en de verkoop af te ronden. In de toekomst zullen klanten op het systeem inloggen op zoek naar hypotheekadvies en krijgen ze dit van de algo.

De algo zal het mens-zijn imiteren, zal alle vragen hebben die gesteld moeten worden, zal zichzelf Dave of Umran noemen en zal een geweldige service verlenen. Ik zie dat er een stem aan de mix wordt toegevoegd op een manier die moeilijk te onderscheiden is van een echt mens. Een strak gereguleerde verkoop uitgevoerd door een computerprogramma.

Is het een persoon op het scherm of is het een lip-gesynchroniseerde avatar van de algo? We zullen het nooit weten.

7. Slimme oproepbewaking

Dit is momenteel beschikbaar. Een oproepbewakingssysteem kan de daadwerkelijke oproep volgen en beluisteren en signaleren wanneer zich een probleem voordoet. Misschien een woedende klant of sleutelwoorden die worden geuit door de klant of de verkoper. Dit kan worden onderschept door de manager of later worden vastgelegd voor coachingdoeleinden. Een echte tijdsbesparing.

8. Werving zonder grenzen

Het is moeilijk om het juiste soort mensen te rekruteren in het gebied waar de Inside Sales-activiteiten liggen, maar de toekomst zal u in staat stellen om van overal ter wereld te rekruteren en ze via internet met het centrum te verbinden. Dat kan nu, maar in de toekomst zal dit effectiever zijn dan nu met alle algo’s en AI in werking.

9. Virtuele realiteit

Zal een realiteit worden en alomtegenwoordig. We hebben de technologie al, maar het zal goedkoper en gemakkelijker worden om de massa aan data te verplaatsen over de razendsnelle verbindingen die iedereen heeft.

Uw Inside Sales-medewerker in Singapore kan zijn headset opzetten en in de trainingsruimte in Milton Keynes communiceren met zijn collega’s. Hij kan één op één bij de manager zijn in vergaderruimte nummer 4.

10. Holografische gegevens

Je wordt naar deze kamers gestraald en na verloop van tijd zul je denken dat de persoon daadwerkelijk voor je staat. Maar dat zijn ze niet, ze zijn in het thuiskantoor in het centrum van Singapore Capital City.

Denk na over de impact bij klanten. Met de mogelijkheid om uw hologram overal uit te stralen, moet Inside Sales hun naam weer veranderen in field sales. Nu is er een gamechanger.

Overzicht

Al deze voorspellingen zijn gebaseerd op actuele feiten en trends die al plaatsvinden. In de periode van 2020 tot 2030 zullen robotica en kunstmatige intelligentie (AI) onze economieën domineren en bijdragen aan een stijging van het mondiale bbp met 1% door middel van extra productiviteit.

Voor de Inside Sales-activiteiten zullen we getuige zijn van een enorme productiviteitsstijging en trouwens, de HP-vertegenwoordiger in de livechat vanmorgen was een mens en ze vertelde me dat haar naam Lucy was.

Bron: Paul Archer

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie