10 geweldige Google-hacks om uw productiviteit te verhogen

10 geweldige Google-hacks om uw productiviteit te verhogen

Google is levensreddend. Geen twee manieren over. Als professional heeft Google functies van onschatbare waarde, waaronder, maar niet in het minst beperkt tot, zijn zoekfunctie, aandelen en zijn advertentiekracht. Er is echter zoveel meer waartoe het in staat is, dat de meesten van ons nauwelijks aan de oppervlakte komen.

Hier zijn enkele handige trucjes die we door de jaren heen hebben verzameld:

1. Typ met je stem (Geen gespannen vingers meer)

Natuurlijk hebben we allemaal Google Zoeken op onze telefoons gebruikt en we weten dat het een fantastische functie voor gesproken zoekopdrachten heeft. Maar deze functie kan zoveel meer. Google Docs (de cloudgebaseerde versie van een teksteditor) wordt met de dag krachtiger en als onderdeel van zijn functies is typen op spraakbasis. Met een paar weken oefenen is de AI in staat om menselijke spraak feilloos te begrijpen, wat je accent ook is. Als leuk weetje is dit artikel geschreven met spraakgestuurd typen!

2. Timer: weet wanneer je terug moet komen na een pauze

Google heeft een agenda die veel wordt gebruikt door professionals. In hun poging om offline apps te vervangen door cloudgebaseerde realtime systemen, heeft de softwaregigant echter een kleine, maar uiterst nuttige widget geïntroduceerd in de vorm van de timerfunctie. Hij kan aftellen en is handig om de tijd bij te houden die voorafgaat aan een vergadering of het hervatten van een professionele afspraak na een pauze. Zoek gewoon naar “Timer” in de Google-zoekbalk om toegang te krijgen tot deze functie.

3. Rekenmachine: direct berekenen

Een andere applet die door Google is geïntroduceerd, is de rekenmachinefunctie, waardoor er geen externe app nodig is. Google gewoon de berekening die u moet doen, en de website kan rekenen, percentages of bijna elke andere berekening aan die door professionals wordt uitgevoerd.

4. Conversies: direct converteren

Het afhandelen van internationale transacties is vaak een lastige aangelegenheid, om de simpele reden dat valuta’s in waarde fluctueren ten opzichte van elkaar. Google biedt realtime conversie van de ene valuta naar de andere. Stel dat u de waarde van 16,50 pond in Amerikaanse dollars moet weten. Het enige wat u hoeft te doen is “Convert 16.5 GBP to USD” in de zoekbalk typen.

5. Maak perfecte foto’s – Je hoeft geen artiest te zijn

Autodraw.com is een handige kleine website voor als je je artikelen wilt illustreren, maar niet de juiste clip-art/stockafbeelding kunt vinden. Door een zeer ruwe versie van de afbeelding in gedachten te tekenen, krijgt u schattige kleine cliparts die perfect bij uw doel passen.

6. Taalvertaling: wees een pro in meerdere talen

Google translate is nu al de meest betrouwbare optie voor toeristen in het buitenland voor vertaling naar de moedertaal. De meeste professionals moeten zich echter nog realiseren dat deze software een uiterst belangrijke toepassing heeft in hun respectievelijke vakgebieden. Het biedt een snelle en efficiënte manier om een ​​blog/artikel dat al is geschreven, te vertalen in een andere prominente taal, zoals bijvoorbeeld Spaans, waardoor de doelgroep aanzienlijk wordt vergroot.

7. Bewaar documenten: geen angst voor schijfcrashes

We bewaren allemaal belangrijke documenten en concepten op onze computers of harde schijven. Er zijn echter grote risico’s aan verbonden. Verlies of beschadiging van het opslagmedium leidt ook tot verlies van gegevens. Daarom is een software die tegenwoordig algemeen wordt aanbevolen, Google Drive, een cloudgebaseerd opslagmedium voor documenten. Je hebt het opslagmedium niet eens nodig om met de documenten te werken, aangezien het toegankelijk is voor elk apparaat met een internetverbinding. Als een toegevoegde bonus maakt het het delen van al deze documenten ongelooflijk eenvoudig, en het enige dat u hoeft te weten is het e-mailadres van de ontvanger.

8. Stel herinneringen in voor speciale dagen: Red je huwelijk

Als onderdeel van de agenda-app kun je eenvoudig herinneringen voor de toekomst instellen vanuit de Google-app (voor mobiel) of website. Het enige wat je hoeft te doen is typen (of hardop zeggen), “Stel een herinnering in voor ” en voer de naam van de herinnering in en hoe laat je eraan herinnerd wilt worden.

9. Stroomschema: geen zorgen als u geen MS Visio hebt

Gratis software is geweldig, toch? Een klein probleempje echter. Op internet is er niet veel van te vinden. we zijn vaak gevraagd door BA-aspiranten, maar ook door anderen, of ze software moeten kopen om stroomdiagrammen te maken. Het goede is dat Google Docs dat allemaal afhandelt. Het geeft ons volledige vrijheid bij het ontwerpen van de grafieken en is een snelle en efficiënte manier om ze te maken. Hier is een link met gedetailleerde instructies voor het maken van stroomdiagrammen met Documenten.

10. Mindmaps: maak indruk op uw collega’s

Hetzelfde geldt voor mindmaps, een ander hulpmiddel dat veel wordt gebruikt door BA’s en andere professionals. Gelukkig is Google Docs opnieuw onze redder.

Oh Google, wat zouden we zonder jou moeten?

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie