Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

10 heetste toepassingen voor kunstmatige intelligentie om u te inspireren

Laten we eens kijken naar 10 populairste kunstmatige-intelligentietoepassingen die erin slagen tonnen gegevens te benutten in de veranderende omgeving van vandaag.

SIRI

SIRI is een van de bekendste toepassingen van kunstmatige intelligentie. Het is persoonlijke assistent-software voor Apple-apparaten, waaronder iPhone, iPad, iPod Touch, Apple Watch en AppleTV, die werkt als een intelligente kennisgids om aanbevelingen te doen, vragen te beantwoorden en verzoeken te delegeren aan andere verbonden webservices. De software wordt bestuurd door spraak en geeft dus geïndividualiseerde antwoorden terug door te leren van de taal van een gebruiker. Volgens Craig Federighi, Senior VP Software Engineering van Apple, krijgt Siri 1 miljard verzoeken per week. Vanaf 2016 is Siri beschikbaar in 20 talen.

GOOGLE NU

Een andere intelligente persoonlijke assistent is Google Now, ontwikkeld door Google, dat deel uitmaakt van de Google-app die beschikbaar is voor Android en iOS. Om Google Now in te schakelen, moet u de Google-app starten en vervolgens Google toestaan ​​om alle gesynchroniseerde informatie te halen uit alle Google-services die u gebruikt en uw locatiegeschiedenis om u aanbevelingen en waarschuwingen te geven. Door alle benodigde privacy- en trackinginstellingen uit te schakelen in deze waarschijnlijk de meest praktische kunstmatige-intelligentie-applicaties kan een gebruiker verschillende Google Now-kaarten zien: activiteitenoverzicht (stappen die u heeft genomen om fit te blijven), instapkaart (verzonden naar Gmail-account , later weergegeven op de luchthaven), Evenementen (geplande evenementen in uw Google Agenda), Vluchten (de status van uw vlucht in realtime), Locatieherinneringen, Parkeerlocatie (helpt bij het vinden van uw geparkeerde auto), Vertaling (zoek vertalingen op van woorden), TV (een lijst met programma’s die in realtime worden uitgezonden) en vele andere. Alle opdrachten in Google Now die u met uw stem kunt bedienen, zijn echter beperkt. Momenteel is Google Now beschikbaar in het Engels en is het een grote concurrent van Siri.

CORTANA

Cortana is de intelligente persoonlijke assistent van Microsoft, oorspronkelijk ontworpen voor Windows Phone, maar nu beschikbaar op Android, Windows 10, xBox One en op Apple’s iOS. Cortana-software reageert op de stem van een gebruiker en voert beperkte opdrachten uit, beantwoordt vragen met behulp van de informatie van de geïnstalleerde browser (standaard Bing), werkt als secretaresse door evenementen te plannen, benodigde bestanden te lokaliseren en de benodigde apps te openen. De toepassing voor kunstmatige intelligentie van Cortana kan spraakopdrachten verwerken in het Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Frans, Chinees, Portugees en Japans.

ALEXA

Alexa is de spraakservice die door Amazon is gemaakt voor de intelligente luidspreker van Amazon Echo, die in 2015 op grote schaal werd geïntroduceerd. Alexa gebruikt algoritmen voor natuurlijke taalverwerking om zich aan te passen aan de natuurlijke stem van de gebruiker. Bovendien leert Alexa, omdat het in de cloud is gebouwd, voortdurend door patronen te herkennen in interacties met de gebruiker. Hoe meer een gebruiker met Alexa omgaat, hoe meer het evolueert en slimmer wordt, waardoor antwoorden van hogere kwaliteit worden geleverd op de vragen van een gebruiker. De Alexa-applicatie voor kunstmatige intelligentie heeft een gratis SDK die door ontwikkelaars kan worden gebruikt bij het maken van nieuwe op spraak gebaseerde AI-software en apparaten.

KINECT

Kinect is een op AI gebaseerde bewegingscontroller en een bewegingsdetectietechnologie van Microsoft die wordt gebruikt in Xbox One- en Xbox 360-gameconsoles. Kinect analyseert de natuurlijke gebruikersinterface en reageert op spraakopdrachten en gebaren. Microsoft biedt een gratis SDK voor ontwikkelaars om Kinect-compatibele applicaties te bouwen. Dit heeft al geleid tot een bredere toepassing van Kinect-technologie voor niet-gamingdoeleinden, waaronder de gezondheidszorg, de detailhandel, het leger en robotica.

BRAINA

Braina is een gratis toepassing voor kunstmatige intelligentie die werkt als persoonlijke productiviteitssoftware en een virtuele kantoorassistent op Windows-computers. De software reageert op de spraakopdrachten van een gebruiker en voert dienovereenkomstig verschillende taken op hun computer uit. Dankzij de ingebouwde spraakherkenningstechnologie kan een gebruiker op afstand communiceren met zijn computer via Wi-Fi via de Braina-app voor Android. Braina is momenteel beschikbaar in het Engels, gratis en betaalde versies.

VIV

VIV is meer dan alleen een kunstmatige-intelligentietoepassing, maar een kunstmatige-intelligentieplatform van de makers van Siri. In tegenstelling tot Siri heeft VIV een open platform waarmee ontwikkelaars externe plug-ins kunnen bouwen om ermee te werken. De makers van VIV willen de eerste consumentgerichte, alomtegenwoordige assistent maken. Het werk eraan begon in 2012. De demoversie van de ‘intelligente interface voor alles’ werd in mei 2016 gepresenteerd door VIV-CEO Dag Kittlaus op TechCrunch Disrupt NY.

PAN

PAN is gratis kunstmatige-intelligentiesoftware die virtueel alle soorten tekstuele gegevens analyseert, zoals poëzie, fictie, geschiedenis, kranten enz. De applicatie ontleedt eerst de tekst, herkent de structuur van de zinnen, de stemming en toon van de gegeven tekst. Over het algemeen maakt PAN het mogelijk om elke tekst onder een microscoop te leggen en uiteindelijk verschillende variaties van het begrip ervan te bieden op basis van een uitgebreide uitgevoerde analyse.

WIPRO HOLMES

Wipro HOLMES is een cognitief kunstmatige-intelligentieplatform dat wordt gebruikt voor de ontwikkeling van voorspellende systemen, visuele computertoepassingen, digitale virtuele agenten, cognitieve procesautomatisering, kennisvisualisatie, drones en robotica. Wipro HOLMES leert van nieuwe informatie en kan aanbevelingen doen en storingen voorspellen. Het platform is in 2016 ontworpen en geïntroduceerd door het Indiase bedrijf Wipro voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen in bedrijven.

WOLFRAM ALPHA

Wolfram Alpha is een gratis intelligente antwoord-engine die kunstmatige intelligentie gebruikt om antwoorden te geven op de vragen van een gebruiker uit een samengestelde set gegevens zoals statistieken, broncontroles, beoordelingen van experts, enz. Wolfram Alpha verschilt van semantische zoekmachines zoals Google in de manier waarop het geeft specifieke antwoorden uit een gestructureerde set informatie in plaats van de vraag te matchen met het beste antwoord door meerdere antwoorden op die vraag te indexeren. Wolfram Alpha wordt gebruikt voor het beantwoorden van enkele verzoeken van Bing, DuckDuckGo en zelfs Siri van Apple. De Wolfram Alpha-app is beschikbaar voor iOS en Android, Kindle Fire, Nook.

CONCLUSIE

Kunstmatige intelligentie is zonder twijfel een zeer krachtig hulpmiddel voor het creëren van ervaringen die je nooit eerder had kunnen bedenken. We hopen echt dat toepassingen van kunstmatige intelligentie die ons leven binnenkomen, de mensheid op de meest gunstige manier zullen blijven dienen.

Bron: Maria Petar

  • Gerelateerde Tags: