10 slimme financiële stappen die u in 2018 moet maken

10 slimme financiële stappen die u in 2018 moet maken

“Financiële planning gaat over meer dan alleen goed advies of beleggingsrendementen. Het gaat om begeleiding waar je op kunt vertrouwen.”

Het is altijd nuttig om te plannen en een blauwdruk van uw toekomstige financiën klaar te hebben. Je wilt zeker niet dezelfde financiële blunder maken die je eerder hebt gemaakt. Het is ook belangrijk om uw investeringen goed te plannen.

De begroting 2018 is onlangs aangekondigd en hoewel er geen verandering is in de inkomstenbelasting, zullen vermogenswinsten op lange termijn worden belast tegen 10% voor een bedrag dat Rs overschrijdt. 1 Lakh, zonder indexering.

Dus, hoe moet u 2018 plannen om het financieel haalbaar te maken?

Om van uw boekjaar 2018 een grote HIT te maken, zijn hier 10 financiële stappen die u kunt nemen:

1.) Onderneem een ​​termijnplan of verzekering

Het leven heeft zijn eigen loop. Je kunt je nooit bewust zijn van wat er gaat gebeuren. Het is onvoorspelbaar en daarom is het belangrijk dat je vooruit plant.

Investeer op een termijnplan, als een manier om de toekomst van uw gezin veilig te stellen. Term plan of Term Insurance is een financiële bescherming die uw gezin financieel helpt bij uw afwezigheid. Overlijdensrisicoverzekeringen worden steeds populairder omdat ze veel voordelen bieden.

2.) Zorg voor een ziektekostenverzekering

Gezondheid is rijkdom en dat valt niet te ontkennen.

Of u nu familie heeft of een onafhankelijk leven leidt, het moet uw prioriteit zijn om te investeren in een gezondheidsplan. Ongelukken en kwalen zijn niet ongewoon, en het trieste is dat medische behandeling niet goedkoop is in ons land.

Het hebben van een zorgverzekering helpt u bij het overwinnen van plotselinge medische noodsituaties.

3.) Investeer in systematische investeringsplannen (SIP’s)

Het is een van de meest eenvoudige en handige manieren om geld in beleggingsfondsen te beleggen. U hebt de vrijheid om uw geld wekelijks, maandelijks of driemaandelijks te wagen. Systematische investeringsplannen geven u een reeds vastgesteld bedrag dat uniform en tegen regelmatige voorwaarden wordt uitbetaald. Dit type belegging in beleggingsfondsen wordt beschouwd als de meest veilige en geschikte vorm op de markt.

4.) Koop onroerend goed

Na de invoering van de Goods and Service Tax (GST) in het jaar 2017 waren vastgoedbeleggers niet erg zeker van hun financiële zekerheid. In het jaar 2018 zal het beeld echter waarschijnlijk veranderen. Het lijkt erop dat de overheid op zoek is naar nieuwe manieren om de groei in de vastgoedsector nieuw leven in te blazen.

Met de Real Estate Regulatory Authority Act (RERA) is er geen plaats voor valse beloften van vastgoedontwikkelaars. U zult waarschijnlijk ook niet te maken krijgen met bedrog of vertraging in bezittingen. Bovendien zijn de tarieven overal in het land laag. Door de goede marktomstandigheden kan dit het juiste moment zijn om een ​​huis of bedrijfspand te kopen. Maar zorg ervoor dat u profiteert van de voordelen van een woninglening terwijl u deze kostbare transactie uitvoert. In plaats van de volledige kosten contant te betalen, kunt u een woningkrediet gebruiken om een ​​deel van de totale kosten te betalen en belasting te besparen. Wat is een beter moment om te investeren in vastgoed dan nu?

5.) Evergreen vaste stortingen

Het is een financieel mechanisme van banken waarbij beleggers een hoge rente krijgen variërend van 4 tot 6,5 procent dan het normale spaargeld. Hier wordt uw geld voor een bepaalde tijd zonder geld op een vast deposito-account gestort en kunt u het pas op de vervaldatum opnemen. De looptijden kunnen variëren van een week tot 7 jaar, afhankelijk van de investeerders. En aangezien uw geld geblokkeerd is, heeft u geen andere keuze dan te sparen. Er is een lening op uw Vast Deposito beschikbaar, waar u in geval van nood voor kunt kiezen.

6.) Belastingbesparende investeringen

Breng uw portefeuille goed in evenwicht en houd de belastingbesparende instrumenten in de gaten, terwijl u investeert in het jaar 2018. U komt in aanmerking voor een belastingaftrek van maximaal Rs. 1,5 lakh onder Inkomstenbelastingwet Sectie 80 (C). Zorg ervoor dat u deze zorgvuldig gebruikt.

In het geval van het traditionele schuldbesparingsinstrument zijn de rendementen de afgelopen maanden lager geworden. Investeer in opties zoals ELSS om uw ROI te maximaliseren.

PPF is een andere optie die je hebt. Hoewel de rente de laatste tijd is gedaald, is uw geld hier veilig.

Gebruik daarnaast een persoonlijke lening voor uitgaven zoals de opvoeding van het kind, de renovatie van een huis. Hiermee kunt u aanspraak maken op belastingvoordeel op grond van artikel 80 (C).

7.) Investeer in evenwichtige en liquide fondsen

Schuldbeleggingsfondsen en liquide fondsen bieden een matig rendement, zijn fiscaal voordelig en houden uw zuurverdiende geld veilig. Welk percentage hiervan uw portefeuille zou moeten vormen, hangt volledig van u af.

8.) Zorg voor een goed budget

Het is cruciaal om een ​​goed budget te hebben en je eraan te houden.

Had u een budget voor 2017? Zo niet, dan is het tijd om er een te hebben. En als je er al een hebt, zorg er dan voor dat deze niet dezelfde mazen heeft als de vorige.

Elke persoon moet een budget hebben, ongeacht het geld dat hij of zij verdient. Door een constructief budget bij te houden, kunt u uw uitgaven bijhouden. Het zal u ook helpen bij het bijhouden van uw spaargeld en het goed plannen van uw financiën.

9.) Beoordeel uw maandelijkse uitgaven

Het bijhouden van uw maandelijkse uitgaven om te weten waar uw geld wordt besteed. Besteed wat tijd aan het doornemen van uw uitgaven en bespaar onnodige uitgaven. Dit helpt u in de toekomst om uw spaargeld op te bouwen.

10.) Zorg voor een goede kredietscore

Een acceptabele credit score helpt u bij een groter verwervingsvermogen dat u zal helpen bij het verwezenlijken van uw dromen van het kopen van een huis of het financieren van de opleiding van uw kind. Houd altijd uw kredietscore in de gaten.

Bron: Arwind Sharma Ramesh

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie