10 waardevolle tips voor contentmarketing die de verkoop in Shopify eCommerce-winkels zullen stimuleren

10 waardevolle tips voor contentmarketing die de verkoop in Shopify eCommerce-winkels zullen stimuleren

Het lijkt alsof er een soort van razernij of opschudding is met betrekking tot contentmarketing… Het is iets eigenaardigs, aangezien contentmarketing altijd de nummer 1 is geweest, essentiële praktijk in best practices voor SEO. In feite is inhoud wat het internet ertoe heeft aangezet een van de belangrijkste uitvindingen in de moderne technologie te worden.

Lee Odden van TopRank Marketing heeft gezegd: “Content is de reden dat het zoeken in de eerste plaats is begonnen.”

Voordat het web/internet ooit zo rommelig werd met de weergave van advertenties en PPC, was inhoud het enige dat verkeer naar websites leidde.

Vreemd genoeg, zelfs sinds de hausse in technologie en in digitale marketing, heeft inhoud nog steeds een enorme impact op het stimuleren van klanten en verkopen naar verschillende websites. In plaats van aan kracht te verliezen, is inhoud nu essentiëler en effectiever dan ooit tevoren in digitale marketingstrategieën.

Waarom marktinhoud voor Shopify eCommerce-winkels?

Een bijzonder stukje content dat je maakt, kan voor eeuwig op internet blijven staan. Unieke en opmerkelijke inhoud zal jarenlang verkeer, leads en verkopen blijven genereren! Het zal doorgaan met het doen van zijn rondes op sociale medianetwerken en het ontwikkelen van verwijzingen en backlinks.

Wanneer je totaal verbazingwekkende en geweldige inhoud schrijft, begin je een soort kettingreactie te creëren. Hoe boeiender en informatiever de inhoud is, hoe zwaarder de respons zal zijn… en dit is slechts een van de vele redenen waarom contentmarketing voor Shopify eCommerce Stores van vitaal belang is!

Je moet Content Marketing zien als een soort apparaat om geld te verdienen of als iets dat werkt zonder ooit moe te worden, ongeacht het tijdstip van de dag… Als je Content Marketing op de juiste manier gebruikt voor Shopify eCommerce Stores, gaat je bedrijf gewoon door groeien.

Hieronder vindt u een verscheidenheid aan strategieën voor de inhoud van de Killer-markt die het verkeer naar uw Shopify eCommerce-winkel zullen stimuleren

1. Vetgedrukte koppen schrijven. Begin altijd bij de basis: geweldige koppen. Op pagina’s met zoekresultaten: de koppen die u hebt gemaakt, hebben een enorme impact. Gebruik koppen om de aandacht van uw gebruikers en potentiële klanten te trekken.

2. Schrijf met krachtige taal/woorden. Krachtwoorden zijn woorden die emoties overbrengen en verschillende zintuigen van een persoon aanspreken. Woorden als “killer, catastrofisch, ballistisch, explosief en/of “amazing, mind blowing, outer, miraculous, amazing” en dergelijke lijken bij mensen een reactie te veroorzaken. We weten zeker dat jij dit ook hebt ervaren tijdens het lezen krachtige en werkelijk ontroerende inhoud.

Pas echter op voor het gebruik van te veel power-woorden, omdat het als oprecht of zelfs spamachtig kan lijken. Vind een balans en plaats krachtwoorden op precieze plaatsen – waar de impact het meest voelbaar is.

  • Wees niet bang om sexy te zijn. Het is geen geheim dat seks verkoopt. Het doet het gewoon… Dat gezegd hebbende, wees sexy in toepasselijke omstandigheden, maar ga niet overboord. Je wilt niet ongepast of beledigend zijn. Het creëren van sexy koppen zal u helpen met verkeer naar uw Shopify eCommerce-winkels.
  • Wees mysterieus en intrigerend. Iedereen houdt van een beetje mysterie; een beetje intriges… dus, laat niet al je informatie los in je koppen. Prikkel de nieuwsgierigheid van lezers door gebruik te maken van de scheiding tussen de problemen van gebruikers en de oplossingen die u kunt bieden.
  • Imploderen verwachtingen. Houd er rekening mee dat niet veel websites te veel aandacht hebben gekregen door conventionele methoden te volgen. Denk buiten de doos. Durf scherp en een beetje schokkend te zijn. De-filter jezelf en je inhoud. Schrijf over dingen die uw gebruikers niet verwachten. Maak echter ALTIJD een back-up van uw informatie met concrete gegevens en feiten.

3. Informatie verkrijgen. We raden je aan om je te abonneren op websites, zoals: Copy Blogger, QuickSprout, Social Media Examiner en Content Marketing Institute. Let op de soorten koppen die de meeste shares en tweets genereren. Wees niet bang om experimenteel te zijn. Je leert van je fouten.

4. Creëer vruchtbare inhoud! Vruchtbaar, overvloedig, informatief, creatief, overvloedig – dit zijn allemaal synoniemen voor buitengewone Shopify eCommerce-inhoud. Mensen houden er echt van om verbinding te maken en zich bezig te houden met inhoud, zolang het maar hun zintuigen aanspreekt. Als u weet wat uw doelgroep echt aanspreekt, zult u zien dat uw inhoud zich als een epidemie begint te verspreiden. Gebruik deze richtlijn om echte en vruchtbare Shopify eCommerce-inhoud te creëren.

5. Zorg ervoor dat inhoud viraal gaat. Hoe weet u of uw inhoud viraal waardig is? Welnu, als uw inhoud de informatie waard is, verspreidt deze zich meestal vanzelf. Geef uw doelgroep redenen om verbinding te maken en/of uw inhoud met anderen te delen. Is je inhoud helemaal geweldig? Biedt u speciale aanbiedingen aan?

Het ontwikkelen van virale inhoud is van het grootste belang, omdat het uw gebruikers zal dwingen uw inhoud te delen. Voor Shopify eCommerce-winkels is het soms een beetje uitdagender en daarom moet u ervoor zorgen dat uw Shopify eCommerce-blogpagina een van de beste is in uw branche en/of branche.

6. Sociale trends Newsjacking. We leven in een wereld van hashtags en trending topics en hashtags en trends komen en gaan op een dagelijkse basis. Wanneer u Newsjack gebruikt, profiteert u eigenlijk van trending topics op sociale media om uw eCommerce-inhoud te optimaliseren. Als #NationalCatDay bijvoorbeeld trending is op Twitter, bedenk en/of vind een manier om deze trending hashtag aan je bedrijf te koppelen. U kunt er zelfs gewoon over tweeten in uw bedrijf, Twitter-account en gebruikers zullen merken dat uw bedrijf op de hoogte blijft van alle soorten trending onderwerpen.

7. Maak langere blogberichten/inhoud. Jongens, het is een mythe dat gebruikers lui zijn en geen lange tekst willen lezen. Natuurlijk, als de inhoud zwak of niet-informatief en van onschatbare waarde is voor gebruikers, zullen ze natuurlijk weerkaatsen. Als u echter geweldige inhoud heeft, met nieuwswaardige en waardevolle informatie, zullen uw gebruikers zeker al uw inhoud willen lezen.

Bovendien zijn zoekmachines dol op het kopiëren van lange formulieren!

8. Creëer en gebruik visuele inhoud. Er is gemeld dat Tweets die afbeeldingen bevatten ongeveer 89 procent meer favorieten hebben ontvangen en ongeveer 150 procent meer ReTweets in vergelijking met Tweets die geen afbeeldingen bevatten.

Natuurlijk kun je de meeste afbeeldingen/foto’s die je deelt op Twitter en andere sociale-mediaplatforms beheren, maar het wordt sterk aanbevolen dat je een beetje creatief bent met je smartphone en camera en wat experimenteert voor volledig authentieke afbeeldingen. Je weet maar nooit – je kunt zelfs iets groots beginnen als de Hot Pepper Challenge!

Organiseer en organiseer contentmarketing voor Shopify eCommerce-winkels

Een groot aantal Shopify eCommerce-winkels/bedrijven is zich recentelijk bewust geworden van het belang van eCommerce, contentmarketing. Maar slechts enkelen hebben de infrastructuur gevonden die nodig is om continue inhoud te stroomlijnen op de enorme reeks digitale marketingplatforms en -kanalen die beschikbaar zijn.

Wat voor soort bedrijf u ook heeft, u moet toegang hebben tot de mogelijkheden waarmee u uw inhoud kunt maken, verspreiden en controleren.

9. Ontwikkel een kalender voor Shopify eCommerce-inhoud. Om te beginnen heb je een concrete, Shopify eCommerce contentmarketingstrategie nodig. Maak een document met details over: onderwerpen, kortetermijndoelen, targetinggegevens en segmentatie. Een kalender zoals beschreven is de beste manier om aan de slag te gaan en te zorgen voor een succesvolle eCommerce Content Marketing-campagne voor uw Shopify eCommerce-winkel.

Naarmate u meer vertrouwd raakt met uw doelgroep, zult u zich beter kunnen aanpassen aan het voorbereiden van verschillende contentmarketingstrategieën die geschikt zijn voor uw gebruikers. Zorg er altijd voor dat elke nieuwe strategie die u implementeert, van de hoogste kwaliteit is. Maak geen inhoud alleen maar om iets te posten…

10. Hergebruik inhoud. “Dood twee vliegen in één klap…” Houd bij het schrijven van inhoud rekening met dit citaat, want het kan van onschatbare waarde en uiterst effectief zijn. Bij het maken van inhoud vergeten we vaak enkele van de echt geweldige exemplaren die zijn gepubliceerd.

Neem de tijd om terug te gaan naar eerdere inhoud die u hebt geschreven en/of gemaakt en waar u vertrouwen in hebt en deze verschillende keren op hetzelfde platform te delen, zodat u mogelijk mensen in verschillende tijdzones of met verschillende online gewoontes. Zodra je dit hebt gedaan, kun je je inhoud aanpassen/hergebruiken, zodat je deze geweldige stukjes inhoud op verschillende platforms kunt verspreiden.

Als je bijvoorbeeld een aantal weken geleden een infographic hebt gemaakt en je bent nu een video aan het ontwikkelen voor deze week, kijk dan of je je infographic van weken geleden kunt opnemen in je nieuwe video. Onthoud dat inhoud niet alleen over woorden gaat!

Begin met het toepassen van deze geweldige en volledig effectieve tips, die de verkoop naar uw Shopify eCommerce Store zullen stimuleren!

Bron: Rosario Berry

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie