11 manieren om uw telefoon te beschermen

11 manieren om uw telefoon te beschermen

Smartphones zijn in de loop der jaren met gigantische sprongen geëvolueerd. U kunt uw telefoons nu voor vrijwel alles gebruiken: van het betalen van rekeningen tot het controleren van belangrijke e-mails tot het opslaan van gevoelige gegevens en media. Er is niet veel dat smartphones niet kunnen.

Met dit soort technologische vooruitgang zijn de risico’s ook omhooggeschoten. Dit betekent dat het kleine apparaat dat zo goed in uw handen past, u een groot risico zal opleveren als u niet op uw hoede zou zijn en zou worden gestolen, gehackt of beschadigd.

Het goede nieuws is dat er verschillende manieren zijn om je telefoon te beschermen en in dit artikel worden er 11 besproken. Laten we beginnen!

1. Vergrendelcodes gebruiken

Dit zou duidelijk genoeg moeten zijn, maar het zou je verbazen hoeveel mensen niet eens de moeite nemen om een ​​vergrendelingscode in te stellen voor hun telefoons en simkaarten. Het probleem ligt veel verder dan verloren contacten en mogelijk gemiste afspraken. Worst case scenario: als je telefoon wordt gestolen of verloren gaat, zijn je gegevens kwetsbaar voor mensen met slechte bedoelingen.

Voorkom dit probleem door een wachtwoord in te voeren, niet alleen op uw telefoon, maar ook op uw simkaart. Op die manier zou je jezelf in ieder geval wat tijd gunnen om iets aan het verlies te doen voordat iemand anders je toegangscodes kan kraken.

2. Kijk met welke draadloze netwerken u verbinding maakt

We leven in het tijdperk van sociale media, waarin mensen gedijen door verbonden te zijn met anderen van over de hele wereld. Online verbonden blijven zuigt meestal gegevens op en drijft uw telefoonrekeningen door het dak, daarom zijn wifi-verbindingen een uitkomst. Als u echter niet voorzichtig bent met met welke u verbinding maakt, kunt u uw telefoon blootstellen aan kwaadwillenden.

Gelukkig zijn smartphones geprogrammeerd om de kans op dit risico te verkleinen. Maak er een gewoonte van om uw draadloze verbinding uit te schakelen wanneer u deze niet gebruikt. Deze tip lost eigenlijk twee problemen op: je helpt datalekken op je telefoon te voorkomen en zorgt ervoor dat je batterij langer meegaat.

3. Wees ook op uw hoede voor Bluetooth-verbindingen

Hoewel veel veiliger dan draadloze verbindingen vanwege hun relatief korte bereik, kunnen Bluetooth-verbindingen nog steeds een bedreiging vormen voor de veiligheid van uw telefoon. Hackers kunnen, als ze binnen bereik zijn, net zo gemakkelijk bellen, gesprekken afluisteren en toegang krijgen tot gegevens alsof ze dat op hun eigen telefoon deden.

Stel de modus Niet-vindbaar in als uw standaard Bluetooth-configuratie. Door dit te doen, zal uw apparaat niet langer op de lijst van potentiële hackers verschijnen. Als je onbekende verzoeken krijgt om met je apparaat te koppelen, kies er dan altijd voor om te weigeren.

4. Wees extra voorzichtig met apps

Met de recente golf van malware op telefoons die draaien op Android-besturingssystemen, moet men extra waakzaam zijn bij het downloaden van applicaties. Hoewel het misschien niet handig is om tijdens de installatie de softwarevereisten door te lezen, krijgt u een idee of een software, met name een onbekende, redelijk is met hun toegangsverzoeken.

Zorg er altijd voor dat u apps alleen downloadt van beveiligde en officiële platforms. U kunt uw telefoon ook veilig houden door uw toegangsgegevens niet elke keer op te slaan wanneer u zich aanmeldt bij internetbrowsers, omdat dit het voor hackers gemakkelijker maakt om toegang te krijgen tot uw gegevens, omdat ze zich allemaal op één plek bevinden.

5. Effectieve anti-malware downloaden

Dit is handig als je de pech hebt om malware op je telefoon te krijgen door apps te downloaden. Een anti-malware software zal zeker de klap van infecties verzachten en zal voorkomen dat uw informatie en media beschadigd raken.

6. Werk het besturingssysteem van uw telefoon regelmatig bij

Constante OS-updates kunnen soms een beetje vervelend zijn, maar je zult je telefoon goed van dienst zijn door hem niet te negeren. Door uw besturingssysteem bij te werken, wordt een beter en beter beveiligd systeem in werking gesteld dat uw gegevens beschermt. Dus als er een herinnering op je telefoonscherm verschijnt, maak dan wat opslagruimte vrij en begin meteen met updaten.

7. Maak een back-up van uw gegevens

Je telefoon kwijtraken is al erg genoeg. Eeuwig wachten om al je contacten, afspraken, gevoelige gegevens en relevante documenten op te halen, maakt het zoveel erger. Het maken van een back-up van de gegevens van uw telefoon lijkt nu misschien niet belangrijk voor u, maar het zal zeker handig zijn wanneer u het nodig heeft.

Er zijn services die automatisch al uw gegevens uploaden naar een online bron elke keer dat u verbinding maakt met een sterk wifi-netwerk, zodat u geen gedoe meer heeft om het zelf in te stellen. Zoek er een die het beste bij het besturingssysteem van uw telefoon past en profiteer ervan.

8. Jailbreaken of rooten van uw apparaat is een no-no

Een smartphone jailbreaken of rooten is een manier om de beveiligingsprotocollen van de fabrikant te omzeilen. Als u dit doet, wordt uw telefoon aanzienlijk verzwakt en wordt deze kwetsbaar voor softwarebedreigingen. Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden.

9. Verzekering afsluiten

Menselijke fouten zijn nooit uitgesloten als het gaat om telefoonveiligheid. Per ongeluk laten vallen en gemorste vloeistoffen zijn heel gewoon en zullen u waarschijnlijk een paar honderd dollar kosten voor reparaties.

Door een verzekering voor uw telefoon af te sluiten, wordt de bovengenoemde schade gedekt en hoeft u zich minder zorgen te maken. Er zijn tal van goede verzekeringen die er zijn. Het enige dat u hoeft te doen, is ernaar te kijken en erachter te komen wat voor soort dekking u wilt.

10. Gebruik een betrouwbare schermbeschermer

Wat schade aan uw telefoonscherm betreft, kunt u nooit fout gaan door een bewezen en geteste beschermingstechnologie te gebruiken die u nooit in de steek zal laten in tijden van nood. Er zijn tegenwoordig veel goede opties op de markt, maar de producten die opvallen, zijn meestal degenen die verder gaan dan dat.

Kies voor schermbeschermers gemaakt van polyurethaan van militaire kwaliteit voor een extra beschermingslaag tegen stomp trauma. Deze dingen zijn meestal goedkoper dan je denkt en kunnen zeker grote impact weerstaan, waardoor je telefoonscherm elke keer ongeschonden blijft.

11. Investeer in een betrouwbare zaak

Je kunt alle nodige voorzorgsmaatregelen nemen om je telefoon veilig te houden, maar je kunt niet ontkennen dat ze altijd maar één enorme druppel verwijderd zijn van volledig nutteloos te zijn. Maak je geen zorgen, het overkomt zelfs de meest voorzichtige mensen.

Wanneer je investeert in een schok- en waterdicht telefoonhoesje, verminder je je zorgen over vallen en beschadiging van je telefoon aanzienlijk. Je kunt je telefoon nu overal mee naartoe nemen – het strand, de bergen en zelfs de lucht. Zorg ervoor dat u telefoonhoesjes kiest die zijn gemaakt van materialen van militaire kwaliteit, onderdompelbaar in water tot 24 voet en schok-, sneeuw- en stofbestendig.

Ervoor zorgen dat je telefoon te allen tijde veilig is, kan een beetje overweldigend zijn, maar de bovenstaande tips zullen een aanzienlijke hoeveelheid druk van je schouders nemen. Houd ze in gedachten en je bent klaar om te gaan.

Bron: Neil Sy

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie