11 tips om de batterijduur van uw Android-telefoon te verlengen

11 tips om de batterijduur van uw Android-telefoon te verlengen

Eersteklas Android-smartphones zoals de Samsung Galaxy S5 en HTC One (M8) zijn krachtig, maar helaas hebben ze geen eindeloze batterijduur. Veel Android-telefoongebruikers zouden zelfs graag een dag doorkomen, in de hoop dat een nacht opladen voldoende is.

Helaas is het dat soms niet. Een aantal factoren hebben de afgelopen jaren samengespannen om het uithoudingsvermogen van gadgets te verminderen. Dunnere ontwerpen met minder ruimte voor batterijen, grotere en helderdere schermen, snellere quad-coreprocessors, meer software die op de achtergrond draait en energieverslindende GPS-radio’s delen allemaal de verantwoordelijkheid. De overstap van 3G naar 4G-netwerken een paar jaar geleden – vooral van de LTE-variant – heeft ook zijn tol geëist.

Maar er is veel meer aan een slechte batterijduur dan dat. Gelukkig is er genoeg dat u kunt doen om de stroom sap van uw Android-apparaat te stoppen. Om dit artikel te schrijven, heb ik een Google Nexus 5 gebruikt, omdat deze de nieuwste versie van Android 4.4 KitKat gebruikt zonder extra interface-verbeteringen, maar deze tips zouden van toepassing moeten zijn op vrijwel elke Android-telefoon. Probeer deze tips om de levensduur van de batterij van uw handset te verlengen:

1. Kijk wat het meeste sap zuigt. Navigeer naar Instellingen > Batterij om een ​​overzichtelijk overzicht te zien van wat de batterij van je telefoon verbruikt. Toepassingen en functies worden weergegeven in een aflopende lijst met batterijvreters. Als je een applicatie ziet die je nauwelijks gebruikt of een functie die je nooit gebruikt, moet je de app verwijderen of de functie uitschakelen.

2. Verminder e-mail-, Twitter- en Facebook-peilingen. Stel uw verschillende berichten-apps in op “handmatig” voor de polling- of verversingsfrequentie, gewoon als een test, en u verlengt de levensduur van de batterij van uw apparaat onmiddellijk met een aanzienlijke hoeveelheid. Als je eenmaal ziet wat een verschil dat maakt, probeer dan alleen de belangrijkste opnieuw in te schakelen en mogelijk hun pollingfrequentie in het proces te verminderen.

3. Schakel onnodige hardwareradio’s uit. Het is geweldig dat de telefoons van tegenwoordig LTE, NFC, GPS, Wi-Fi en Bluetooth hebben, maar moet je echt alle vijf 24 uur per dag geactiveerd hebben? Android houdt locatiegebaseerde apps op de achtergrond en de constante belasting van uw batterij zal snel merkbaar worden. Als uw telefoon een widget voor energiebeheer heeft, kunt u deze gebruiken om snel GPS (het grootste stroomverbruik), NFC, Wi-Fi, Bluetooth en LTE in of uit te schakelen. Veeg op stock-Android naar beneden om de meldingsbalk weer te geven en tik vervolgens op het pictogram in de rechterbovenhoek.

4. Gebruik de extra energiebesparende modus als je die hebt. De eerder genoemde Galaxy S5 en HTC One (M8) hebben beide respectievelijk Ultra Power Saving en Extreme Power Saving-modi, die de telefoon beperken tot sms’en, bellen, surfen op het web en Facebook. Dit kan extra uren of zelfs een dag standby-tijd uit slechts een paar resterende procentpunten van de batterij persen.

5. Trim apps die op de achtergrond worden uitgevoerd. Veeg vanuit Instellingen > Apps naar links; je ziet een lijst met apps die momenteel worden uitgevoerd. Tik op elk om te zien waar ze voor zijn; je kunt alle apps die je niet altijd op de achtergrond nodig hebt, stoppen.

6. Dump onnodige widgets op het startscherm en live wallpaper. Alleen omdat ze op het startscherm zitten, schijnbaar inactief, betekent niet dat ze geen stroom verbruiken. Dit geldt voor widgets die statusupdates op de achtergrond peilen, maar ook voor widgets die daar gewoon zitten maar er mooi en geanimeerd uitzien – om nog maar te zwijgen van geanimeerde live wallpaper. (Maar dump niet alles, wat Android geweldig maakt, zijn de aanpassingen op het startscherm; verwijder gewoon degene die je niet gebruikt.)

7. Verlaag de helderheid en schakel Automatische helderheid uit. Het is op dit moment waarschijnlijk duidelijk, maar je zult verrast zijn hoeveel deze alleen al helpt om de levensduur van de batterij te verbeteren.

8. Werk uw apps bij. Applicaties worden vaak bijgewerkt om minder batterijvermogen te gebruiken, dus u moet ervoor zorgen dat uw apps up-to-date zijn. Zelfs als je de telefoon hebt geconfigureerd voor automatische updates, vereisen sommige apps nog steeds dat je updates handmatig installeert. Controleer op app-updates in Google Play door op de menutoets te drukken en naar Mijn apps te gaan.

9. Houd de signaalsterkte in de gaten. Als u zich in een gebied met een slechte mobiele dekking bevindt, zal de telefoon harder werken om een ​​voldoende sterk signaal vast te leggen. Dit heeft een nadelig effect op de levensduur van de batterij. Je kunt hier niet veel aan doen, maar houd er rekening mee dat dit de boosdoener kan zijn achter een schijnbaar zwakke batterij; het is de moeite waard om de telefoon in de vliegtuigmodus te zetten als je geen data- of spraakoproepen nodig hebt.

10. Controleer de beoordelingen. We voeren tests uit voor de levensduur van de batterij op elke Android-telefoon die we beoordelen. Het is niet verwonderlijk dat de resultaten sterk variëren tussen handsets, zelfs op hetzelfde netwerk. Zorg er bij het kiezen van een telefoon voor dat er voldoende gesprekstijd in de echte wereld is. Je kunt niet afgaan op wat de fabrikant zegt; we zien regelmatig afwijkingen in de orde van enkele uren gebruik in beide richtingen.

11. Koop een batterijhouder of grotere uitgebreide batterij. Batterijbehuizingen combineren een hardwarebehuizing, die uw telefoon beschermt, met een uitgebreide batterij die het uithoudingsvermogen van uw telefoon kan verdubbelen. U kunt modellen vinden die compatibel zijn met populaire Android-telefoons van verschillende fabrikanten.

Bron: Sagar Sharma

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie