15 handige trucs om Google Foto’s onder de knie te krijgen

15 handige trucs om Google Foto’s onder de knie te krijgen

Google Foto’s is zo’n service naast andere services zoals Dropbox, OneDrive en Flickr die automatisch een back-up van uw foto’s maken. Al deze services zijn handig om snel toegang te krijgen tot uw foto’s op elk apparaat. Desalniettemin biedt alleen Google Foto’s u een echte onbeperkte back-up van uw foto’s. Dit komt omdat Google Foto’s, in tegenstelling tot de andere services, veel functies heeft die de rest niet heeft. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om automatisch dubbele foto’s te verwijderen, uw foto’s gratis op te slaan met een hoge resolutie en een ingebouwd tagging-pictogram. Hoewel Google Foto’s nog niet zo lang bestaat, is het een van de snelst groeiende diensten met momenteel meer dan 500 miljoen actieve gebruikers.

Voor zover Google Foto’s de beste back-upservices biedt, moet elke gebruiker bekend zijn met alle functies voor effectieve services. Hier zijn 15 handige trucs om Google Foto’s onder de knie te krijgen:

1. Schakel mobiele data uit

Dit is essentieel voor smartphonegebruikers die geen onbeperkte data hebben. Veel gebruikers gebruiken Google Foto’s om niet alleen een back-up te maken van bestaande foto’s op hun camera’s, maar ook om automatisch een back-up te maken van afbeeldingen die op hun smartphones zijn gemaakt. Om deze reden is het van cruciaal belang om back-ups via mobiele data uit te schakelen en om de Google Foto’s-app alleen een back-up te laten maken wanneer je je telefoon oplaadt om de levensduur van de batterij te sparen.

2. Upload oude foto’s

Om meer opslagruimte te besparen, is het belangrijk om uw oude foto’s te uploaden naar de Google Foto’s-bibliotheek. Dit is een eenvoudig proces waarbij u alleen de foto’s uit uw externe opslag hoeft te slepen en neer te zetten. In de bibliotheek verschijnen de foto’s op basis van de datum waarop ze zijn genomen, zodat u ze gemakkelijker kunt vinden wanneer dat nodig is. Uw connectiviteit bepaalt hoe lang het uploadproces duurt.

3. Maak meer ruimte vrij op je telefoon

Voor een gebruiker zonder SD-kaart of een telefoon met onbeperkte opslagruimte is het belangrijk om regelmatig ruimte vrij te maken op je toestel. Google Foto’s doet dit heel goed door gewoon te tikken op apparaatopslag vrijmaken in het instellingenmenu. Dit is een veilig proces, want hoewel de foto’s waarvan een back-up is gemaakt, worden verwijderd, kunt u ze altijd openen wanneer u met internet bent verbonden.

4. Label je foto’s

Het labelen van de mensen op uw foto’s komt in de toekomst van pas. Dit komt omdat u ze gemakkelijk kunt identificeren door op hun naam te zoeken in Google Foto’s. Dit maakt het makkelijker om elke foto te vinden van de persoon die je zoekt. Het bespaart ook tijd, vooral als je haast hebt.

5. Krijg gratis onbeperkte opslagruimte

Google Foto’s biedt onbeperkte opslagruimte met een klein voorbehoud. Het biedt slechts een maximale resolutie van 16 MP. Dit kan lastig zijn bij het opslaan van video’s en foto’s met hun oorspronkelijke kwaliteit, omdat ze alle ruimte die er is opeten. Om dit op te lossen is het van cruciaal belang om uw foto’s en video’s op te slaan met een hoge resolutie. Dit helpt je enorm om wat ruimte vrij te maken.

6. Bewerk en bewaar je foto’s

Google Foto’s heeft een optie om uw foto’s te bewerken tot de gewenste look die u zoekt. Met deze functie kunt u een achtergrondkleur toevoegen, onder andere bijsnijden. U kunt eenvoudig verwijderen wat u niet op uw video’s of afbeeldingen wilt. Het is echter belangrijk om de afbeeldingen op te slaan nadat u ze hebt bewerkt.

7. Geolocatie verwijderen

Afbeeldingen en video’s die met uw telefoon zijn gemaakt, bevatten tegenwoordig veel locatiegegevens. Dit is goed voor uw opslag, omdat u alle details wilt onthouden. Google Foto’s gebruikt dergelijke informatie echter om actief in kaart te brengen waar uw foto’s zijn gemaakt. Dit is niet goed omdat je niet wilt dat mensen die deze foto’s bekijken of ontvangen precies weten waar ze zijn genomen, vooral wanneer je ze via e-mail deelt. Om deze reden is het het beste om geolocatie te verwijderen.

8. Maak een back-up van foto’s uit andere apps

Google Foto’s maakt niet alleen een back-up van de foto’s die u op uw tablet of smartphone maakt. Het heeft een functie waarmee je een back-up van je foto’s kunt maken in andere apps zoals Instagram en Facebook. In het instellingenmenu kun je eenvoudig kiezen op welke apparaten je een back-up wilt maken.

9. Animeer foto’s

Dit is nog een simpele truc die je fotogalerij veel leuker maakt. De mogelijkheid om collages, diavoorstellingen, animaties en films te maken van uw foto’s wordt heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar te werken met de ‘assistentsectie’ waar je kaarten krijgt met suggesties voor het maken van verschillende animaties of collages. Deze automatische creatie van Google maakt het bewerken van foto’s spannend.

10. Uw zoekoptie testen

Het is belangrijk om te begrijpen hoe u dit kunt gebruiken. Het is handig wanneer u op zoek bent naar video’s en afbeeldingen die lijken op wat u zoekt. Speel met de zoekoptie, maar zoek alleen in Google Foto’s met veelvoorkomende en obscure namen.

11. Delen en ongedaan maken

Google Foto’s wordt geleverd met een unieke functie die het delen van foto’s en video’s vereenvoudigt. Dit is via een link die gemakkelijk één afbeelding of een aantal ervan deelt. Het is belangrijk om ze regelmatig te bekijken, zodat u zich ontdoet van degenen die niet langer nodig zijn. Het is eenvoudig te doen via het pictogram voor gedeelde links in de app.

12. Bekijk je foto’s en video’s in Google Drive

Dit is een van de trucs die iedereen die Google Foto’s gebruikt, zou moeten kennen. U kunt uw foto’s en video’s eenvoudig bekijken via de foto-interface. Deze functie is vooral handig als je al veel tekst op je Google Drive hebt staan.

13. Stuur video’s naar YouTube

Dit is nog een truc die het delen van video’s snel en gemakkelijk maakt. Google Foto’s heeft een optie om foto’s en video’s rechtstreeks naar je YouTube-kanaal te importeren. Het geeft ook de mogelijkheid om een ​​titel toe te voegen, te taggen en te delen.

14. Maak verhalen van foto’s

Deze functie maakt Google Foto’s erg interessant. De verhalen zijn vaak als begeleide albums met bijschriften. Dit kan eenvoudig via mobiele apps. Het proces omvat het selecteren van relevante afbeeldingen, het toevoegen van bijschriften en locaties om meer informatie te geven.

15. Verander je mening

Het veranderen van uw weergave omvat meestal in- en uitzoomen om uw afbeeldingen beter te bekijken. Dit wordt soms gedaan door uw twee vingers te gebruiken. Google Foto’s biedt echter een eenvoudigere optie om hetzelfde te doen. Met de service kunt u de weergave van de mobiele app wijzigen, zodat u een comfortabel beeld krijgt.

Bron: Bob Tom

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie