3 eenvoudige stappen om met vertrouwen op het web te navigeren

3 eenvoudige stappen om met vertrouwen op het web te navigeren

Als je een computer hebt en net verbinding hebt gemaakt met internet, wil je weten hoe je door deze nieuwe grote wereld, het World Wide Web, moet navigeren. Veel mensen raken overweldigd door online te gaan en op internet te surfen. Ze vinden het erg ingewikkeld en hebben niet de vaardigheden om het te doen. Dit gebrek aan vertrouwen komt voort uit een gebrek aan oefening. De realiteit is dat surfen op het web gemakkelijker dan ooit is. Het vergt alleen wat oefening en je zult je afvragen waarom je nooit eerder hebt geprobeerd op het net te surfen.

Hieronder volgen de 3 basisstappen die u moet doorlopen om met vertrouwen op internet te navigeren.

Stap 1

Het eerste dat u moet doen om op internet te kunnen surfen, is een internetbrowser. Toen u uw computer kocht, had u waarschijnlijk een browser waarin de software al is geïnstalleerd. Meestal is de internetbrowser Internet Explorer van Microsoft. Op uw bureaublad of de snelstartbalk staat het Internet Explorer-pictogram. Begin door op dit icoon te klikken.

Stap 2

Wanneer u op het pictogram klikt, verschijnt het Internet Explorer-venster op uw scherm. Bovenaan het scherm ziet u een zogenaamde adresbalk. In dit vak kunt u het adres van de website invoeren waarmee u verbinding wilt maken. Een websiteadres wordt ook wel een URL genoemd. Deze zijn gemakkelijk te herkennen aan het begin met ‘www’ gevolgd door de naam van de website. Als u het websiteadres of de URL weet van de site die u wilt bezoeken, typt u het adres in de adresbalk. Als u geen websiteadres weet, kunt u een paar populaire sites proberen, zoals USA Today.com of BBC.com.

Stap 3

Als je het websiteadres hebt ingetypt kun je op Return drukken en de website verschijnt al snel op je scherm. De webpagina waar u op uitkomt, wordt de startpagina. Zoals bij veel webpagina’s zal dit verschillende soorten inhoud bevatten. Dit omvat tekst om te lezen, foto’s en in sommige gevallen video’s. U zult ook navigatiebalken opmerken die aan beide zijden of langs de boven- of onderkant van de webpagina kunnen verschijnen. Deze bevatten ankerlinks die u naar andere pagina’s binnen de website leiden. Binnen de navigatiebalk ziet u waarschijnlijk een lijst met categorieën die betrekking hebben op verschillende onderwerpen op informatie die de website biedt. Dit kan bijvoorbeeld nieuws, zaken, sport of het weer zijn. U hoeft alleen maar op deze categoriekoppen te klikken om toegang te krijgen tot de informatie.

Bron: James Mako

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie