3 manieren om geld te verdienen met je podcast

3 manieren om geld te verdienen met je podcast

Hoe wil je geld verdienen met je podcast? Als je aan het podcasten bent, is het potentieel om inkomsten te genereren met je podcast een extra voordeel voor jou als podcaster.

Als podcaster hoef je je geen zorgen te maken over grote overhead en de inkomsten die via je podcast worden gegenereerd, zullen voornamelijk winst zijn.

Er zijn drie manieren waarop u geld kunt verdienen met uw podcast.

1. Genereer inkomsten via commerciële sponsors

Een van de beste manieren om inkomsten te genereren voor je podcast is door commerciële sponsoring van je show. Als je een grote sponsor kunt krijgen, kun je grote inkomsten genereren voor je podcast. Naarmate de tijd verstrijkt, beginnen grote bedrijven het ware belang van podcasting in te zien.

Twee moeders, Paige en Gretchen, uit Virginia begrijpen het belang van commerciële sponsors. Ze organiseren een wekelijkse show genaamd MommyCast die zich richt op moeders. Paige is een moeder van 5 en Gretchen is een moeder van 2.

Ze hebben twee grote sponsors gekregen voor hun show, Earthlink en Dixie. Als gevolg hiervan verdienen ze aanzienlijke inkomsten, alleen al door commerciële sponsoring van hun show. Toen ze begonnen met podcasten, hadden ze waarschijnlijk geen idee hoe populair hun show zou worden. Earthlink en Dixie erkenden echter de impact van hun show en besloten sponsor te worden. http://www.mommycast.com/

Als twee moeders uit Virginia dit kunnen, kan iedereen hetzelfde doel bereiken. Het maakt niet uit waar je woont of waar je over podcast. Als je een substantieel luisterpubliek weet te genereren, wordt de kans groter dat je grote sponsors voor je podcast binnenhaalt.

Commerciële sponsoring voor je podcast is een uitstekende manier om een ​​geweldige bron van inkomsten te genereren. Als je een grote sponsor kunt krijgen, kan dit voor jou als podcaster grote inkomsten opleveren.

Wanneer twee grote bedrijven zoals Earthlink en Dixie podcasting erkennen als een manier om potentiële klanten te bereiken, is dit geweldig nieuws voor alle podcasters. Wanneer een grote sponsor adverteert op traditionele radio, wordt het signaal van het radiostation door wattage beperkt tot een specifieke geografische regio. Bij podcasting is er echter geen geografische beperking. Iedereen ter wereld met een computer of mp3-speler kan de show mogelijk horen. Dit is dus een uitstekend verkoopargument voor potentiële sponsors.

2. Verdien geld met donaties

Een andere manier om inkomsten te genereren met je podcast is door middel van donaties. Adam Kempenaar en Sam Hallgren hosten bijvoorbeeld een tweewekelijkse filmpodcast uit Chicago, genaamd Cinecast. Ze beoordelen verschillende films en geven hun mening. Hun podcast wordt erg populair en groeit nog dagelijks. http://www.cinecast.com/

Als je iTunes bezoekt, zul je zien dat ze worden vermeld als een aanbevolen podcast in hun podcastmap. Dit is een groot pluspunt voor Cinecast. http://www.apple.com/itunes/podcasts/

Adam en Sam hebben besloten geld te verdienen door donaties aan te vragen voor hun podcast. Als je naar hun website gaat, zie je een knop voor PayPay waarin luisteraars een donatie kunnen doen aan hun podcast. PayPal heeft een positieve reputatie en biedt een uitstekende manier om donaties te accepteren.

Als je waardevolle informatie aan je luisteraars geeft, zullen ze je inspanningen waarderen en eerder geneigd zijn om een ​​donatie te doen. Op termijn zal Cinecast echter waarschijnlijk landelijke sponsors kunnen verwerven.

Wanneer je voor het eerst begint met podcasten, zijn donaties een uitstekende manier om inkomsten te genereren naarmate je publiek groeit.

3. Haal geld uit uw website of blog

De derde manier waarop je geld kunt verdienen met je podcast is met advertenties op je website of blog. Google AdSense is een manier om dit doel te bereiken. AdSense plaatst advertenties op uw website en wanneer iemand op de advertenties klikt, wordt u betaald. https://www.google.com/adsense/

Een andere manier om geld te verdienen met je website of blog is door verschillende producten te promoten via Clickbank. ClickBank biedt meer dan 10.000 producten die u als affiliate kunt promoten. Het is gratis om u aan te melden als partner bij ClickBank en u verdient geld elke keer dat iemand een product koopt via de links die op uw site worden weergegeven. http://clickbank.com/

Het belangrijkste element voor het genereren van inkomsten is ervoor te zorgen dat uw podcast wordt opgemerkt. De beste manier om dit doel te bereiken, is door je podcast in iTunes te laten opnemen en je podcast ook op te nemen in andere podcast-directories. Je moet mensen laten weten dat je er bent, zodat je een groot publiek kunt krijgen. Na verloop van tijd, naarmate uw publiek groeit, zal ook het potentieel voor commerciële sponsors groeien.

Bron: Patrick Curran

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie