3 PhoneGap-bouwplannen: gids voor een ontwikkelingsbedrijf voor PhoneGap-apps

3 PhoneGap-bouwplannen: gids voor een ontwikkelingsbedrijf voor PhoneGap-apps

Door gebruik te maken van webtechnologieën zoals CSS3, HTML5 en JavaScript, heeft PhoneGap of Cordova Apache (onlangs hernoemd) een tijdperk ingeluid van platformonafhankelijke app-ontwikkeling. Dit is een geweldige prestatie en werd wereldwijd toegejuicht. PhoneGap is de ontvanger van de People’s Choice Award 2009. Er was echter één grote uitdaging voor elk ontwikkelbedrijf van PhoneGap-apps wat betreft het compileren van codes voor verschillende doelapparaatplatforms, namelijk Android, iOS, Windows Phone, enz.

Met dank aan Adobe! PhoneGap app-ontwikkelingsbedrijven kunnen gebruik maken van hun PhoneGap Build-service om homogeen en efficiënt de broncode samen te stellen die is samengesteld uit verschillende webtechnologieën. Het compileren gebeurt automatisch voor verschillende apparaten of platforms. App-ontwikkelaars hoeven zich dus geen zorgen meer te maken over de native eigenschappen die nodig zijn om een ​​boeiende mobiele app te bouwen. PhoneGap Build is een cloudgebaseerde service die wordt gehost door Adobe. Een app-build die hier wordt ingediend, wordt gecompileerd met behulp van de nieuwste SDK (Software Development Kit) zoals beschikbaar gesteld door de native platformeigenaar. Als een PhoneGap-build bijvoorbeeld gericht moet zijn op iOS 10 iPhone of iPad, dan zou deze worden gecompileerd met behulp van de bronnen van iOS 10 SDK die alleen door Apple worden aangeboden.

Naast het samenstellen van een PhoneGap-build, helpt de cloudservice bij het samenwerken. Ontwikkelaars kunnen vanaf verschillende apparaten via internet samenwerken en de klus op een probleemloze manier klaren. De beheerder van het project kan taken toewijzen aan verschillende ontwikkelaars en alles bijhouden. Door gebruik te maken van de ingebouwde functie Hydration, kan de service ook worden gebruikt om fouten op te sporen en updates naar een bestaande versie te pushen, waardoor alle teamleden met de meest up-to-date versie kunnen werken.

Op basis van hun vereisten kan een app-ontwikkelingsbedrijf het juiste abonnement kiezen uit de beschikbare opties.

Gratis abonnement

 • Aantal apps: Er is vanaf nu geen beperking van toepassing. Ontwikkelaars kunnen een onbeperkt aantal builds indienen en de compilatie laten uitvoeren volgens het doelplatform.
 • Aantal privé-apps: Het plan accepteert slechts één privé-app. In het geval van een privé-app wordt de codering gehost in een privé GitHub-repository.
 • Maximale app-grootte: De app-grootte mag niet groter zijn dan 50 MB.
 • Core Cordova-plug-ins: Apps die zijn gebouwd met behulp van kernplug-ins van Cordova zijn toegestaan.
 • Plugins van derden: Geen beperking op het gebruik van plug-ins van derden.
 • Uploaden van plug-ins: Ontwikkelaars kunnen een willekeurig aantal plug-ins op GitHub uploaden en deze naar behoefte in hun app gebruiken.
 • Medewerkers: Er is geen limiet op het aantal ontwikkelaars dat deelneemt aan de PhoneGap Build-service.

Betaald abonnement (vanaf $ 9,99/maand)

 • Aantal toepassingen: Er is geen beperking gesteld.
 • Aantal particuliere aanvragen: Er zijn 25 privé-apps toegestaan. In het geval van een privé-app wordt de codering gehost in een privé GitHub-repository.
 • Maximale grootte van de app: App-grootte niet meer dan 100 MB is toegestaan.
 • Core Cordova-plug-ins: Apps die zijn gebouwd met behulp van kernplug-ins van Cordova zijn toegestaan.
 • Plugins van derden: Geen limiet op het gebruik van het aantal plug-ins van derden.
 • Uploaden van plug-ins: er is geen bovenlimiet van toepassing.

 • Medewerkers: Uitbreiding van het team is geen probleem aangezien er geen limiet is aan het aantal gebruikers.

Adobe Creative Cloud-lidmaatschap

Dit is een ander betaald abonnement, maar het is een premium-lidmaatschap dat een aantal extra Adobe-services oplevert. Dit kan via een geautoriseerde reseller van Adobe. Een aangesloten PhoneGap app-ontwikkelingsbedrijf kan apps indienen ter waarde van 1 GB. Alle andere functies blijven vergelijkbaar met de betaalde functies die we hierboven hebben besproken.

Zo heeft Adobe het ontwikkelingsproces voor mobiele apps van PhoneGap grotendeels vereenvoudigd. Aan de slag gaan met de service is vrij eenvoudig. Een ontwikkelaar moet eenvoudigweg de app-build uploaden die het configuratiebestand (config.xml) en het webasset-bestand (index.HTML-bestand) bevat. De laatste bevat HTML, JavaScript, CSS, afbeeldingen en andere componenten. In plaats van het index.HTML-bestand kan ook een zip-bestand worden geüpload. Het geven van een pad naar de Git- of SVN-repository is een must. Daarna voert de Adobe-service de compilatie en verpakking uit en levert de app-URL’s voor de beoogde mobiele platforms.

Bron: Dindayal Gupta

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie