3 rare maar echte internetwetten

3 rare maar echte internetwetten

Er zijn allerlei internetwetten; goede, slechte, en sommige die gewoon raar zijn. De rare maar echte internetwetten zijn waar we ons vandaag op gaan concentreren. Deze drie wetten komen van over de hele wereld en kunnen je echt je hoofd doen schudden van verbazing over de pure waanzin van dit alles.

#1: Het is illegaal in de staat Tennessee (VS) om “verontrustende” afbeeldingen te plaatsen/verzenden via internet

Ja, dat heb je goed gehoord. Met ingang van medio 2011 is het illegaal om ‘een afbeelding te verzenden of weer te geven’ overal online die waarschijnlijk (ja, waarschijnlijk) ‘beangstigend, intimiderend of emotioneel leed zal veroorzaken’ voor iedereen die het ziet. Ja, iedereen, ongeacht of de persoon in kwestie het doelwit van de afbeelding was of niet. Dit neemt de kroon voor de meest belachelijke internetwetten ooit gemaakt! Volgens deze wet kan iedereen, waar ook ter wereld, een afbeelding zien, en ongeacht wat die afbeelding weergeeft, of als de uploader zelfs een bijbedoeling had om deze te plaatsen, als de afbeelding kan worden herleid tot de gebruiker, ze kunnen tot een jaar gevangenisstraf en meer dan tweeduizend dollar aan boetes krijgen.

#2: Het is illegaal om een ​​”niet-geregistreerd” modem te bezitten in Birma

De Birmese regering neemt internet zeer serieus… zozeer zelfs dat ze een wurggreep hebben op internettoegang door het hele land. Internettoegang wordt beperkt door middel van hardware- en softwarebeperkingen, dwz niet-geregistreerde modems. Bezoekers van buiten het land mogen een enkele laptop mee naar binnen nemen, maar deze moet bij aankomst worden aangegeven en het is veilig om aan te nemen dat elke muisklik die u ermee maakt zorgvuldig wordt bekeken.

#3: In Uxbridge, Ontario is het illegaal om een ​​internetverbinding te hebben die sneller is dan 56k!

Dit is een populaire favoriet online en kan op een aantal plaatsen worden gevalideerd. Dit is een van die vreemde gevallen van sterk verouderde wetten die technisch nog steeds afdwingbaar zijn. Het is komisch om te denken aan een plek waar het illegaal is om een ​​internetverbinding te hebben die sneller is dan inbellen! Van deze drie rare internetwetten moet deze de prijs winnen voor de meest absurde.

En dit is nog maar het topje van de ijsberg; er zijn veel andere vreemde maar echte internetwetten in de boeken over de hele wereld die ervoor zorgen dat veel mensen achterover leunen en zich afvragen wat deze wetgevers in godsnaam dachten toen ze ze schreven en ze tot wet maakten.

Bron: Frances K Johns

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie