3 tips voor het kiezen van de beste draadloze luidsprekers

3 tips voor het kiezen van de beste draadloze luidsprekers

Dus je bent op zoek naar een nieuwe draadloze luidspreker voor persoonlijk gebruik, misschien entertainment of wat dan ook. Tegenwoordig zijn draadloze speakers er in verschillende soorten en enorme prijsklassen. Hoe weet je wat bij je past? Bekijk deze drie tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste draadloze luidspreker voor jou.

Tip #1: Laten we hier beginnen – Bluetooth, WiFi of beide?

– Bluetooth-luidspreker: we zien deze overal en zijn waarschijnlijk het meest populaire type draadloze luidsprekers om je muziek te streamen.

Pro: Makkelijk mee te nemen en overal mee naartoe te nemen. Bluetooth werkt met een groot aantal apparaten. Voorbeeld: Android, iPhone, Google-smartphones, enz. De PRIJS! Bluetooth is doorgaans goedkoper dan wifi-speakers.

Nadeel: sommige kunnen omvangrijk zijn en u kunt slechts één apparaat tegelijk streamen. Een beperkt bereik tot 33 voet.

– WiFi-luidspreker: heb je een thuisnetwerk? Super goed! Daar kun je van profiteren door er een wifi-speaker op aan te sluiten.

Pro: Sterkere en stabielere verbinding. Je kunt naar meerdere speakers streamen en hebt ook een groter bereik dan Bluetooth. Meestal kunnen ze tot ongeveer 200 voet gaan, maar ik zou het minder dan dat houden. Je wilt het niet te veel pushen.

Nadeel: bandbreedte! Ja, als je geen betrouwbare bandbreedte hebt, kan dit van invloed zijn op je luidsprekers. Als je heel veel apparaten hebt aangesloten op wifi, kan dit veel bandbreedte in beslag nemen, wat de kwaliteit van je audio zal verminderen. Sommige kunnen behoorlijk prijzig zijn.

– Zowel Bluetooth als WiFi: als je alles wilt, kunnen beide iets voor jou zijn.

Pro: Meer flexibiliteit met beide. Gebruik wifi als je met je telefoon door het huis loopt en de verbinding niet wilt verliezen of als je onderweg bent en hem wilt meenemen, sluit dan Bluetooth aan. Heb je mensen over de vloer en wil iemand muziek draaien? De eenvoudigste manier is om ze verbinding te laten maken met Bluetooth en ze zijn klaar voor gebruik.

Con: Het komt neer op de prijs. Je gaat meer betalen omdat het meer functies heeft dan alleen een Bluetooth- of alleen wifi-optie.

Oké, nu je de voor- en nadelen van elke tip hebt gelezen, komen we bij de volgende tip.

Tip #2: Waar ga je de speaker voor gebruiken? Dit is een uitstekende vraag om mee te beginnen. Wat is het primaire gebruik van uw luidspreker? Is het voor op het dek, in huis, op reis, enz.

Als u buiten op het terras bent of aan het grillen bent, kan Bluetooth of WiFi hier werken. Er zijn wifi-speakers die bedoeld zijn voor buiten, of als je iets naast je op tafel of de reling wilt hebben en het wilt verplaatsen, is een Bluetooth de beste optie. Als je door de tuin gaat wandelen, wandelen of reizen, gebruik dan een Bluetooth-luidspreker en zoek naar iets dat waterbestendig of waterdicht en robuust is voor het geval je het laat vallen. ik laat alles vallen…

Als je voornamelijk binnen naar de audio gaat luisteren, zou ik voor een wifi-luidspreker gaan. Je hoeft je geen zorgen te maken over het signaal, want wifi heeft een grotere afstand en objecten hebben geen invloed op het signaal. Met Bluetooth hebben muren invloed op het Bluetooth-signaal. Als je vanaf je Bluetooth-luidspreker drie kamers verder gaat, moet het signaal door die muren gaan, waardoor het signaal verzwakt. Hierdoor kan het in en uit vallen of loskoppelen van uw apparaat. Met wifi hoef je je daar geen zorgen over te maken. Zorg er wel voor dat het onder de 200 ft blijft. Je hoeft je alleen maar zorgen te maken of je router of wifi het aankan.

Dat zou je hersenen een beetje meer in een bepaalde richting moeten laten bewegen. Laten we naar tip nummer drie gaan.

Tip #3: Functionaliteit! Er zijn bepaalde dingen die we zeker willen of zouden willen in onze draadloze speakers.

– Stem en afstandsbediening: stem kan leuk zijn, je hoeft je plek niet te verlaten maar kan ook vervelend zijn als het je niet begrijpt. Soms kunnen accenten de spraakherkenning beïnvloeden. Met een afstandsbediening, die een echte afstandsbediening of een app op uw apparaat kan zijn, kan dit een efficiëntere manier zijn om uw draadloze luidspreker te bedienen.

– Online muziekservice: een goed voorbeeld hier voor wifi-speakers is de Amazon Echo. Hier heb ik toegang tot mijn muziekaccount om muziek zoals Spotify, Pandora en nog veel meer af te spelen.

– Ingebouwde microfoon of handsfree speakerphone – Deze functionaliteit is geweldig. Deze functie is alleen beschikbaar op bepaalde Bluetooth-luidsprekers, zoals de Anker Soundcore 2. Wanneer u bent verbonden met uw Bluetooth-luidspreker en iemand belt u, hoeft u de verbinding met de luidspreker niet te verbreken om de oproep aan te nemen.

– Invoer en uitvoer: vrijwel elke draadloze luidspreker wordt geleverd met een aux-poort. Hier kun je andere apparaten op aansluiten zoals een tv. Er zijn een aantal luidsprekers zoals de Anker Soundcore Boost-luidspreker die een USB-poort heeft waar je je telefoon op kunt aansluiten en je telefoon kunt opladen. De uitgang kan worden gebruikt voor het toevoegen van een subwoofer voor bij het kijken van een film of wanneer u zich vermaakt en gewoon meer aan uw audio wilt.

Als u op zoek bent naar een uitstekende draadloze luidspreker, raad ik u aan deze drie tips te volgen. Dit zal je helpen om je te beperken tot wat je nodig hebt en uiteindelijk niet iets te kopen dat je niet nodig hebt en geld te besparen.

Bron: Brody Lando

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie