3 verrassende manieren waarop kunstmatige intelligentie marketing en reclame naar een hoger niveau kan tillen

3 verrassende manieren waarop kunstmatige intelligentie marketing en reclame naar een hoger niveau kan tillen

Kunstmatige intelligentie gaat alles veranderen wat we doen in reclame en marketing, maar niet in de manier waarop we denken. De waarheid is dat, indien correct gebruikt, RPA-software en intelligente machine learning bedrijven en bureaus de kracht kunnen geven om buitengewone ervaringen voor klanten te bieden. Het soort campagnes dat de klant emotioneel raakt.

Dat is immers de sleutel tot een trouwe klantenkring. De mensen die keer op keer terugkomen omdat ze weten dat een bedrijf hen begrijpt. Steve Jobs zag dit nadat een cursus kalligrafie zijn ontwerp voor de iconische mac-lettertypen had geïnspireerd. Creativiteit en intelligente automatisering lijken de verste concepten van elkaar, maar zijn in feite onlosmakelijk met elkaar verbonden.

We verdrinken momenteel in een zee van data. Deze gegevens bevatten waardevolle informatie over consumentenvoorkeuren, hun voorkeuren en antipathieën. De sleutel tot het creëren van iets dat de consument echt wil. Zelfs reuzen, zoals holdings, besteden een enorme hoeveelheid middelen aan het kraken van de cijfers.

Het combineren van AI met creativiteit kan een heel nieuw gebied van marketing en reclame openen. Er zijn drie manieren waarop dit vorm kan krijgen, en ze zijn allemaal met elkaar verbonden.

Gerichte ervaringen – wanneer u AI aan de marketingmix toevoegt, opent dit een geheel nieuwe categorie in de trechter. Dit betekent samengestelde ervaringen voor elk ander type klant in de markt. Millennials en babyboomers vastleggen met dezelfde campagne, met krachtige berichten die elke groep aanspreken. Dit is niet het spul van morgen. Veel bureaus zetten AI-technologieën al in hun voordeel in en produceren advertentiemateriaal dat over de hele linie werkt. Volgens Entrepreneur zal AI bedrijven helpen om klanten nauwkeuriger te targeten en budgetdollars te plaatsen waar ze thuishoren.

Strakkere budgetten – over dollars gesproken, de analytische kracht van AI-software zal helpen bij het oplossen van een van de meest eeuwenoude problemen in reclame. Financieringscampagnes die ROI opleveren en bedrijven helpen berekende risico’s te nemen die hun vruchten afwerpen. Marketing en creative willen dat de budgetten hoger zijn en bedrijven willen kosten besparen. Er is hier geen “goede” of “foute” partij. Een groot deel van adverteren is vallen en opstaan, maar dat betekent weggegooid geld. Wanneer bedrijven en bureaus echter intelligente machine learning-software gebruiken om klantgegevens te analyseren, verdwijnt veel giswerk uit het raam. Dit creëert een positieve feedbacklus, waar geld kan stromen naar de projecten die het nodig hebben en rijkere marketingervaringen opbouwen.

Een huwelijk tussen advertentiemateriaal en data – elke marketingmanager die zijn zout waard is, weet dat het beste advertentiemateriaal mogelijk wordt gemaakt door gegevens en analyses. Algoritmen voor machinaal leren maken deze symbiotische lus sterker. Ze voeren uitgebreide functies uit zonder de klantervaring te vertragen. Hierdoor kunnen creatieve teams snel feedback krijgen, waardoor bedrijven de tijd krijgen om hun aanpak te veranderen en agile te worden. In plaats van te wachten op analyse om te bepalen of een campagne resoneert, kunnen bedrijven met MLA’s bijna in realtime resultaten behalen.

Don Draper zou een moord hebben gepleegd voor het soort waarde dat AI kan toevoegen aan creativiteit. Het is een kans om het giswerk achter je te laten en campagnes met meer impact te maken. Of je het nu leuk vindt of niet, reclame en marketing zijn slechts een van de vele gebieden die AI gaat veranderen.

Bron: Sasha Kogan

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie