Als je al een Apple Watch hebt, wil je deze misschien personaliseren op basis van je smaak en voorkeuren. Het goede nieuws is dat het niet moeilijk is om van horlogebandje van Apple te wisselen. In dit artikel gaan we een paar stappen bespreken die je kunnen helpen bij het personaliseren van je Apple Watch.

Allereerst is het belangrijk om in gedachten te houden dat je geen gewone horlogeband kunt gebruiken voor je Apple watch. Ook bespreken we hoe je je Apple watch band kunt verwisselen. Lees verder om meer te weten.

Stap #1: verwijder de band

Het verwijderen van de band is vrij eenvoudig omdat u geen speciaal gereedschap nodig heeft. Het verwijderen van de band duurt niet meer dan een paar minuten.

Allereerst moet u uw horloge omdraaien en de twee kleine knoppen aan de onder- en bovenkant lokaliseren. Druk nu op één knop om de band los te laten. Eenmaal ingedrukt, zal het gemakkelijker voor u zijn om dat gedeelte van de horlogeband naar buiten te schuiven.

Stap #2: Kies een band

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de ontwerpen verschillend zijn voor de maten 42 mm en 38 mm. Daarom wil je misschien de juiste maat kiezen.

Zodra je de maat hebt bepaald, moet je naar de Apple Store gaan. Je kunt ook een online winkel bezoeken waar je veel officiële ontwerpen kunt bekijken. Al deze horlogebanden zijn duurzaam. Houd er echter rekening mee dat u een beetje geld moet uitgeven om ze te kopen, omdat ze niet goedkoop zijn.

Stap 3: Ga voor een standaard horlogeband

Je kunt ook een gewone horlogeband op je Apple Watch gebruiken. Het enige wat u hoeft te doen is een adapter aanschaffen. Kortom, dit zijn gewoon stopjes die je in het eigen systeem van Apple kunt haken.

Je kunt kiezen uit heel veel verschillende designs. Deze adapters zijn voorzien van kleine schroeven die de externe lus op zijn plaats kunnen houden. Sommige adapters hebben ook een telescopische riem die flexibeler is.

Voor deze adapters kunt u een band van 22 mm gebruiken, de normale maat voor heren- of unisex-horloges. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat er geen goedkeuringssysteem nodig is voor derden om Apple-horlogebandjes te produceren. De reden is dat deze bands vrij eenvoudig zijn.

Stap 4: installeer de band

Als je eenmaal een goede vervangende band hebt, wil je deze misschien installeren. Het installatieproces wordt ook wel eenvoudig genoemd. Het enige dat u hoeft te doen, is de band naar binnen te schuiven en hij klikt op zijn plaats. Zorg er wel voor dat je niet te veel kracht gebruikt, anders kan er iets mis gaan.

Kortom, als je de band van je Apple smartwatch wilt vervangen, raden we je aan de stappen te volgen die in deze handleiding worden uitgelegd. Dit zal je helpen de beste beslissing te nemen en je zult de band kunnen vervangen zonder veel geld uit te geven. Hopelijk vindt u deze gids nuttig.

Bron: Dong Wong