4G LTE en de voordelen ervan

4G LTE en de voordelen ervan

Tegenwoordig zit de verkoop van 4G-smartphones in de lift. Telecomoperators lanceren over de hele wereld 4G-diensten. Zoals de naam al doet vermoeden, is 4G LTE het draadloze communicatienetwerk van de 4e generatie, de snelste technologie van vandaag. Met een echt 4G-netwerk kun je veel diensten gebruiken, zoals HQ-spraak, online gaming, videoconferenties en live-uitzendingen, om er maar een paar te noemen. Laten we meer weten.

Belangrijkste voordelen van een 4G LTE-netwerk

Zoals we eerder hebben besproken, biedt een echt 4G-netwerk veel diensten voor zowel gewone als zakelijke gebruikers. Hieronder vindt u enkele van de meest opvallende kenmerken van dit hogesnelheidsnetwerk. Van deze voordelen of voordelen kunt u een redelijk goed beeld krijgen van de kracht van 4G-netwerken.

HQ spraakoproepen:

Met de oudere netwerken, zoals 2G of EDGE, kunt u niet genieten van spraakoproepen van hoge kwaliteit. Aan de andere kant kun je met een 4G-netwerk HD-audio- of videogesprekken doorverbinden. Beide partijen aan elk uiteinde van de telefoon kunnen dus duidelijke stemmen horen.

Eigenlijk maakt de technologie het mogelijk om via een reeks frequenties de audiosignalen te coderen en over te dragen. Met Voice over LTE of VoLTE kunt u elke oproep meteen doorverbinden. Hierdoor kunt u dagelijks uw kostbare tijd besparen.

Betere spraak- en websurfervaring

4G helpt u om een ​​betere spraakoproep- en websurfervaring te hebben. Met een 3G-verbinding kunt u telefoneren en tegelijkertijd door de websites bladeren. Het verschil is echter dat de 4G-verbinding je ervaring naar een hoger niveau tilt. Terwijl u op internet surft, kunt u bellen zonder enige onderbreking.

Schakelen tussen video- en spraakoproepen

Wanneer je op een 4G-netwerk zit, is schakelen tussen videogesprekken en spraakoproepen een stuk eenvoudiger. En u kunt het doen met een enkele muisklik zonder enige vertraging.

Audio- en videoconferenties

Met 4G kunnen maar liefst 4 gebruikers worden toegevoegd in hetzelfde gesprek. Bovendien kunnen tijdens een spraakoproep maximaal 7 personen deelnemen aan het gesprek.

Lagere rekeningen en Super netwerkconnectiviteit

Met VoWiFi kunt u met de 4G LTE naadloos schakelen tussen uw wifi-verbinding en spraakoproepen. Als gevolg hiervan ervaart u minder oproepverlies, kwaliteitsvolle spraakoproepen, betere dekking, enzovoort. U moet echter wel toegang hebben tot een wifi-netwerk.

Afgezien hiervan kan de VoWiFi u veel geld besparen wat betreft roamingrekeningen. Dit komt omdat een internationaal gesprek via een betrouwbare wifi-verbinding als een normaal gesprek wordt beschouwd. U betaalt dus geen hoge telefoonrekeningen.

Dit was dus een korte introductie tot 4G-technologie en de manier waarop deze u kan helpen uw leven gemakkelijker te maken. Hopelijk heeft u binnenkort toegang tot deze technologie in uw regio, als u dat nog niet heeft gedaan.

Bron: Shalini Madhav

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie