5 alternatieve beleggingsbenaderingen

5 alternatieve beleggingsbenaderingen

WAT ZIJN ALTERNATIEVE INVESTERINGEN?
Een alternatieve belegging is een beleggingscategorie die niet onder enige overheidsregelgeving valt, zoals RBI, SEBI, IRDA en PFRDA. Het verwijst naar een particulier gepoold investeringsfonds – een trust of een bedrijf.

Hier zijn enkele alternatieve beleggingsbenaderingen die uw beleggingsbeslissingen kunnen beïnvloeden:

#1 FOCUS OP ABSOLUTE RETOUREN
U investeert om meer geld over te houden dan waarmee u begon. Het betekent dat je op zoek bent naar een absoluut rendement: hoeveel heb je daadwerkelijk verdiend, staat centraal.

Investeer in activa waarvan u denkt dat ze het goed zullen doen; Investeer niet in een product alleen omdat het waarschijnlijk beter zal presteren dan de markt. Houd uw analyse bij de hand.

#2 RETOUREN ZIJN EENDIMENSIONEEL, RISICO IS MULTIDIMENSIONEEL
Als het om investeringen gaat, is het rendement eenvoudig te berekenen. Houd uw focus ook op het risico van de alternatieve beleggingsactiva. Maak een lijst van de relevante risico’s. U moet een duidelijk beeld hebben van de risico’s die aan uw belegging zijn verbonden, omdat dit u zal helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

En als er iets onverwachts gebeurt, is de kans groter dat u betere beslissingen neemt als u over de risico’s hebt nagedacht voordat u belegt.

#3 KEN DE BRON RETOUR
Begrijp wat het rendement op uw investering zal beïnvloeden en stimuleren. Terwijl u de belegging aanhoudt, controleert u de waarde van uw belegging.

Herzie uw veronderstellingen van de rendementsfactoren van investeringen voortdurend, voor het geval ze niet overeenkomen met uw parameters of verwachtingen, heroverweeg uw investering.

#4 ONDUIDELIJK IS GOED
Alles wat niet traditioneel is, is alternatief. Een alternatieve belegging wordt bevolkt door beleggingsideeën die misschien niet direct voor de hand liggen. Bijvoorbeeld cryptovaluta.

Voortdurend leren, ontdekken, onderzoeken, studeren en buiten je comfortzone kijken is de sleutel tot financieel succes.

#5 DIVERSIFICATIE IS EEN MUST
Als u een mix van activa aanhoudt die even goed zijn, maar zich anders gedragen, blijft het rendement van uw portefeuille intact en verlaagt u ook het risico.

Diversifiëren betekent het samenstellen van een portefeuille met zeer gevarieerde rendementsfactoren en risicoparameters, niet alleen verschillende activa.

De meesten van ons zien beleggen in alternatieve beleggingen als zeer riskant. Als u echter een succesvol en bevredigend leven wilt leiden en met genoeg geld met pensioen wilt gaan om van uw pensioenjaren te genieten, moet u berekende risico’s nemen. Denk hierbij aan risico’s in uw relaties, risico’s in uw carrière en risico’s in uw beleggingen.

Hoewel het nemen van slim berekende risico’s van vitaal belang is om uw doelen in het leven te bereiken, moet u er rekening mee houden dat het nemen van slechte risico’s en verliezen u, soms aanzienlijk, kan terugdringen. Het kan echter helpen om te onthouden dat het nemen van slimme risico’s net zo eenvoudig is als het nemen van verstandige beslissingen.

Een kader voor goede besluitvorming

Ik heb in mijn leven veel geleerd door anderen te observeren en door mijn persoonlijke ervaringen, zowel goede als slechte. Daarom, als ik overweeg een risico te nemen op een bepaald gebied van mijn leven, zijn dit de vragen die ik mezelf stel:
1. Wat zijn de risico’s? Wees eerlijk. Laat je emoties je er niet van weerhouden om alle mogelijke risico’s zorgvuldig te overwegen. Hier liggen de landmijnen.
2. Hoe groot is de kans dat een van de risico’s werkelijkheid wordt? Wees eerlijk. Gebruik waar mogelijk echte gegevens door onderzoek te doen en met anderen te praten.
3. Wat zijn de beloningen? Wees realistisch. Kun je echt je dagelijkse baan opzeggen en tien uur per week ergens aan besteden en $ 100.000 per jaar verdienen? (Waarschijnlijk niet.)
4. Wat zijn de kansen van die beloningen? Wees verstandig. Ontdek hoeveel anderen iets soortgelijks hebben gedaan en hoe het hun is vergaan.
5. Welke andere opties heb ik? Wees creatief. Beperk jezelf niet. Overweeg alle mogelijkheden.
6. Moet ik deze beslissing vandaag nemen? Waarschijnlijk niet. Neem de tijd die je nodig hebt om je onderzoek te doen en je opties te verkennen.

Nadat u klaar bent met het beantwoorden van deze zes vragen, verwijdert u de emoties uit uw beslissing en vraagt ​​u wat uw gevoel u vertelt. Vergeet ook nooit het wildcard-risico; je weet niet wat je niet weet!

Bron: Aditi Joshi

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie