5 belangrijke strategieën om de zichtbaarheid van Android-apps op Google Play te vergroten

5 belangrijke strategieën om de zichtbaarheid van Android-apps op Google Play te vergroten

Met een overvloed aan zeer intuïtieve mobiele apps die beschikbaar zijn op Google Play, wordt het moeilijk om uw app te optimaliseren en een constant aantal downloads op te halen. Om uw app succesvol te maken, is het essentieel om goed onderzoek te doen en een unieke strategie te bedenken om uw app beter en beter te presenteren dan de rest.

Dit feit nalevend, zijn hier enkele van de meest productieve optimalisatietips om de zichtbaarheid van uw app op Google Play te vergroten.

Onderzoek en plaats gerichte trefwoorden in de beschrijving en naam

Zoekwoordonderzoek is altijd een belangrijk onderdeel geweest van een proces dat elke optimalisatiestrategie omvat die bedoeld is voor een zoekalgoritme. Probeer de reeks trefwoorden te gebruiken die relevant zijn voor de app. Probeer bovendien een reeks zoekwoorden te kiezen die de hoogste Verkeersscores genieten en de wijzigingen ondersteunen om ook een hoge positie te krijgen.

Vergroot de visuele aantrekkingskracht van de app

Bij het overwegen van het concept van App Store-marketing is het gebruik van afbeeldingen die het belang van browsers dienen een belangrijke strategie om aan te werken. U moet de schermafbeeldingen kiezen die de belangrijkste kenmerken van uw app nauwkeurig weergeven. Dit zal op zijn beurt een goede reden zijn voor gebruikers om uw app te downloaden.

Volg je voortgang

Het is belangrijk om de positie van uw app voor de getargete zoekwoorden te controleren door verschillende prestatiemetingsstatistieken te gebruiken. De verschillende soorten meetstatistieken helpen bij het bieden van een duidelijk inzicht in de effectiviteit van de optimalisatiestrategieën, waardoor gebruikers hun marktpositie kennen.

Bouw een aantrekkelijke app en krijg goede beoordelingen

Bouw een app die van grote waarde is voor uw investering en uw app zal optimistische beoordelingen krijgen. Het krijgen van gunstige feedback van gebruikers zal helpen bij het verbeteren van de positie van uw app op pagina’s met zoekresultaten van Google Play, waardoor consumenten worden gestimuleerd om de uiteindelijke beslissing te nemen.

Promotievideo’s vrijgeven

Vooraleer ze een app kopen, willen consumenten vooral zien hoe een app werkt. Marketing op Google Play via de Apple Store heeft als enorm voordeel dat het een YouTube-clip van de app in actie bevat. Dit is een geweldige kans om klanten te laten zien wat het product is, hoe het werkt en hoe het dient als een unieke keuze en, belangrijker nog, de reden waarom mensen het product downloaden.

Een goed gebouwde app heeft invloed op de verschillende prestatiestatistieken met betrekking tot het product. Dit omvat zeker ook de downloadgroei, het aantal downloads, installaties, het aantal beoordelingen en de gebruiksfrequentie. Deze feiten en cijfers helpen om te begrijpen hoe goed de mobiele app presteert en of er enige vorm van verbetering nodig is tijdens het optimaliseren ervan op Google Play.

Bron: Rob Stephen

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie