5 cyberbeveiligingstips om u te helpen veilig te blijven op het werk

5 cyberbeveiligingstips om u te helpen veilig te blijven op het werk

Als het niet jouw taak is om voor cyberbeveiligingszaken te zorgen, waarom zou je er dan om geven? Je moet het doen omdat je nog steeds je rol in dit systeem moet spelen. Als er iets misgaat en u bent schuldig bevonden, dan bent u verantwoordelijk.

Als u veilig wilt blijven, vindt u hieronder een paar tips voor cyberbeveiligingstips op het werk.

Schrijf geen wachtwoord op papier

Het maakt niet uit hoeveel werk u op uw werk moet doen, zorg ervoor dat u uw wachtwoorden goed bewaart. Het is geen goed idee om uw wachtwoorden op een stuk papier te schrijven als een plakbriefje en het dan ergens op te hangen waar iedereen het kan zien. Deze aanpak brengt uw persoonlijke gegevens sneller in gevaar dan u zich kunt voorstellen. Probeer in plaats daarvan een wachtwoordbeheerder.

Vermijd het gebruik van openbare wifi

Ongeacht het type branche waarin u zich bevindt, moet u waarschijnlijk wat werk doen als u niet op uw kantoor op de markt bent. Tegenwoordig moet iedereen te allen tijde verbonden blijven met internet via wifi, maar openbare wifi kan hier geen veilige keuze zijn.

Als je openbare wifi gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je de VPN gebruikt die door je bedrijf wordt aangeboden voordat je een belangrijke financiële transactie doet.

Vermijd het gebruik van onbekende USB-drives

Mensen laten dingen vallen, vooral dingen die klein zijn. Mogelijk bent u iets op de grond tegengekomen, zoals een USB-stick. Wat zou je eraan doen? Zoals de meeste mensen, zult u in de verleiding komen om er gebruik van te maken.

Helaas, volgens onderzoeksstudies, verbinden de meeste mensen die USB-stuurprogramma’s tegenkomen deze met hun computers om te zien wat erop staat, wat een grote fout is. Je weet niet wat er op is opgeslagen. Het kan een virus of malware zijn die uw kantoorcomputer kan beschadigen of uw gevoelige gegevens kan stelen. Daarom is het beter om het gebruik van dergelijke apparaten te vermijden.

Vermijd phishing-vallen

Vaak krijgen criminelen toegang tot bedrijfsnetwerken via een phishing-val. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat geen enkel bedrijf, klein of groot, immuun is voor deze fraude. Het kan ons allemaal overkomen.

U denkt misschien dat u veilig bent, maar weet dat uw gegevens kunnen worden gestolen. Criminelen zijn altijd op zoek naar een kans om hun doel te bereiken. Ze kunnen uw gegevens stelen en verkopen op het dark web.

De vraag is dus: hoe kunt u phishingfraude voorkomen? Het is makkelijk. U moet niet zomaar op een link klikken die veel lijkt op de website die u vaak bezoekt.

Maak een back-up van uw gegevens

Zorg ervoor dat u een back-up van uw gegevens maakt. Ranswomware heeft miljarden dollars aan verlies veroorzaakt bij mensen, vooral bedrijven. Wanneer mensen geen toegang hebben tot hun belangrijke bestanden, stemmen ze ermee in om het losgeldbedrag te betalen dat door de cyberaanvallers wordt geëist. Vaak richten ze zich op bedrijven omdat ze enorme bedragen aan losgeld kunnen betalen om hun gegevens te redden.

Dus, wat is de uitweg? U hoeft alleen een back-up van uw gegevens te maken, zodat u veilig bent wanneer u weigert het losgeld te betalen en de hacker uw gegevens verwijdert.

Dit zijn dus een paar tips voor cyberbeveiliging die u misschien wilt volgen om veilig te blijven op het werk.

Bron: Shalini Madhav

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie