5 degelijke financiële tips voor pasgetrouwden

5 degelijke financiële tips voor pasgetrouwden

Uw huwelijksgeloften binden u en uw echtgenoot samen met een emotionele en financiële band die u nodig heeft om uw hele leven samen sterker te worden. Daarom zal het regelen van uw financiële situatie als pasgetrouwden leiden tot een leven lang financiële gelukzaligheid. Financiële zekerheid is immers net zo belangrijk als emotioneel welzijn tussen echtparen.

Hier zijn 5 solide financiële adviezen voor elke pasgetrouwde om hen te helpen hun financiële leven positief te verenigen:

  1. Heroverweeg uw financiële doelen: Het stellen van doelen is een cruciale financiële overweging voor een pas getrouwd stel. Neem de tijd om te praten over uw specifieke doelen en wat u als koppel financieel zou willen bereiken. U kunt zaken bespreken zoals uw afbetalingsplan voor schulden, spaardoelen, pensioenplanning en nieuwe toevoegingen aan uw gezin. Vervolgens moet u specifieke stappen en de tijdschema’s voor het bereiken van elk doel opsommen.

  2. Werk een gezamenlijk budget uit: Een begroting is een uitstekend financieel hulpmiddel voor u als pasgetrouwde. Als u een budget of bestedingsplan heeft, kunnen u en uw partner bepalen waar uw geld naartoe gaat. Of het nu gaat om sparen, premiebetalingen voor verzekeringen, schuldaflossing of uitgaven, zorg ervoor dat u allebei op één lijn zit bij het nemen van beslissingen.

  3. Belastingen minimaliseren: Nadat u bent getrouwd, moet u uw belastinginhoudingen en uw investeringskanalen beoordelen om mogelijk te helpen de belastingen te verlagen en uw pensioensparen te verhogen. Fiscaal voordelige rekeningen, waaronder spaarplannen voor de werkplek, gezondheidsspaarrekeningen (HSA’s) en IRA’s kunnen handige hulpmiddelen zijn om verstandig te plannen voor uw langetermijndoelen.

  4. Bekijk uw verzekeringsdekking: Na uw huwelijk is het nodig om verschillende soorten verzekeringen te herzien, bij te werken en in sommige gevallen te kopen, waaronder levensverzekeringen, ziektekostenverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Als u allebei werkt, kan het goedkoper zijn om op de ziektekostenverzekering van uw echtgenoot te zijn dan om voor uw eigen verzekering te betalen.

  5. Maak een testament: Uw testament is het belangrijkste juridische document om uw wensen met betrekking tot de verdeling van uw eigendom vast te stellen. Het geeft ook richting aan hoe het moet worden gedaan na uw overlijden. Ook als u al een testament heeft, moet u dit na uw huwelijk aanpassen. Neem zo snel mogelijk contact op met uw advocaat om het testament op te stellen of bij te werken. Zorg ervoor dat u ze elke drie tot vijf jaar opnieuw beoordeelt.

conclusies

Discussies over geld zijn het meest uitdagend voor pasgetrouwden. Een open en eerlijke discussie en de hierboven gegeven tips zullen echter een lange weg gaan om een ​​levenslange financiële harmonie in uw huwelijk te verzekeren.

Bron: R. Williams

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie