5 effectieve manieren om uw kind van gadgets af te houden

5 effectieve manieren om uw kind van gadgets af te houden

Maar het hoeft niet zo te zijn. Hoewel technologie een deel van ons leven is geworden, is het nog niet te laat om onze kinderen te laten zien dat er nog tal van andere manieren zijn om plezier te hebben, behalve om in huis opgesloten te zitten met een gadget.

Hier zijn 5 creatieve en effectieve manieren om uw kind van gadgets af te houden:

Geef het goede voorbeeld

Kinderen, vooral jongeren, hebben de neiging om te kopiëren wat hun ouders of verzorgers doen. Als je altijd op je telefoon zit, is dat waarschijnlijk wat hun nieuwsgierigheid in de eerste plaats heeft gewekt. Geef ze een voorbeeld en belichaam wat u leert – neem elke dag wat tijd vrij van uw telefoon, laptop, tablet of televisie en zoek alternatieve manieren om plezier te hebben.

Gebruik deze tijd om met uw kinderen in uw achtertuin te spelen of ze naar het park te brengen. Als uw kinderen kunnen zien dat u plezier kunt hebben zonder gadgets, zullen ze geloven dat ze dat ook kunnen.

Opmerking: als je een gadget moet gebruiken, laat de kinderen het dan niet zien. Doe wat je moet doen en ga dan terug naar je gadgetvrije tijd.

Maak de gadgets niet toegankelijk

Een van de redenen waarom kinderen zoveel tijd besteden aan tv-kijken of het spelen van videogames, is dat ze gemakkelijk beschikbaar zijn. Bewaar je telefoons en tablets op een plek die niet toegankelijk is voor je kind en leg beperkingen op aan de tv, computer of gameconsoles.

Je kunt hem 1 uur tv per dag geven, of hij mag alleen in het weekend videogames spelen.

Verander zijn routine

Het doel is om uw kind te laten begrijpen dat zijn vrije tijd niet synoniem is aan schermtijd. Introduceer nieuwe leuke activiteiten die in hobby’s kunnen veranderen, zoals schilderen, sporten of boeken lezen. Voor jongere kinderen zullen regelmatige speeldata enorm helpen.

Breng je kind naar buiten

Het kan zo simpel zijn als spelen met andere kinderen in het park of het plannen van een gezinscamping. Het buitenleven zit vol met fascinerende dingen die goed zijn voor zintuiglijk spel, en het zal het kind aanmoedigen om dingen te leren en te ontdekken die hij normaal niet in huis ziet.

Houd het spannend voor je kind

Dit klinkt misschien overweldigend, maar het is eigenlijk heel eenvoudig omdat er niet veel voor nodig is om kinderen gelukkig te maken. Als je denkt dat hij zich verveelt met een activiteit die voorheen zijn favoriet was, betekent dit dat je nieuwe moet introduceren. Het is ook ideaal om jezelf zoveel mogelijk bij deze activiteiten te betrekken.

Kinderen willen niets liever dan met je spelen, en als ze dat vaak doen, zouden ze dat op elk moment verkiezen boven een gadget.

Volg deze effectieve manieren om uw kind van gadgets af te houden en hij zal zeker in een mum van tijd gadgetvrij zijn!

Bron: Angela Kidd

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie