5 essentiële en nuttige software voor Windows

5 essentiële en nuttige software voor Windows

Heb je een nieuwe Windows-computer? Of heb je onlangs alles geformatteerd en het Windows-besturingssysteem opnieuw geïnstalleerd? In beide gevallen moet u een paar belangrijke software installeren die u keer op keer nodig zult hebben. Windows 7 of 8 wordt geleverd met een lijst met nuttige software, maar deze zijn niet genoeg. U hebt veel meer toepassingen nodig om het maximale uit uw pc te halen.

Laten we het hebben over een paar belangrijke softwaretoepassingen (gratis of betaald) die de meeste mensen op hun computer zouden moeten hebben. Zonder deze toepassingen zou uw pc saai en niet zo nuttig zijn. Elke keer dat u Windows formatteert, wilt u misschien al deze software opnieuw installeren. Dus deze onderstaande lijst kan in de toekomst handig voor u zijn.

1. Verkenners om op internet te surfen:

Windows wordt geleverd met Internet Explorer al geïnstalleerd. De meeste mensen zijn echter geen fan van deze browser. Er zijn veel betere alternatieven op de markt die browsen een echt mooie ervaring maken. De populaire browseralternatieven zijn Chrome en Firefox.

Goed nieuws is dat zowel Firefox als Chrome gratis te downloaden en te gebruiken zijn. Ze hebben erg mooie gebruikersinterfaces. Er zijn veel gratis of betaalde plug-ins die extra mogelijkheden aan deze browsers toevoegen. Je kunt echt verslaafd raken aan veel van deze plug-ins als je ze regelmatig gaat gebruiken.

2. Skype voor Instant Messaging:

Als het gaat om instant messaging en chatten (of het nu gaat om chatten via tekst of spraak), is Skype voor veel mensen de beste keuze. Het is een van de meest populaire berichtenapplicaties ter wereld. De spraakkwaliteit is uitstekend, zelfs als u een langeafstandsgesprek voert.

3. Antivirussoftware:

Het is erg belangrijk om uw pc te beschermen tegen malware, spyware en virussen. Als uw pc geïnfecteerd raakt met een virus, kan deze erg traag en bijna onbruikbaar worden. Het is vaak voorgekomen dat ik mijn pc moest formatteren vanwege virusproblemen. In dergelijke gevallen bestaat het risico dat belangrijke gegevens verloren gaan door formattering. U kunt proberen de verloren bestanden te herstellen met software voor gegevensherstel, maar meestal is dat een lang en onbetrouwbaar proces. Het is altijd beter om veilig te zijn dan sorry. Dus om uw pc te beschermen, wilt u misschien eens kijken naar Microsoft Security Essentials, een goed programma dat solide bescherming biedt tegen schadelijke software.

4. Ritsen en uitpakken:

Veel grote bestanden die u van internet downloadt, zijn mogelijk in gecomprimeerde indeling. Je moet ze dus eerst uitpakken. Tegelijkertijd wilt u misschien een groot bestand of zelfs een volledige map op internet uploaden. Ook in zo’n geval heb je zip-software nodig om de klus te klaren. Er zijn 2 uitstekende keuzes voor u beschikbaar. De eerste is Winrar, die niet gratis is, maar wordt geleverd met een proefversie van 30 dagen. Je kunt het dus 30 dagen gebruiken om te zien wat je ervan vindt. Een andere software is 7-search die helemaal gratis is. Je kunt het zonder problemen zo lang gebruiken als je wilt.

5. Ninite voor het installeren van meerdere programma’s:

Er zijn veel andere belangrijke programma’s die u mogelijk moet installeren. Zou het niet veel handiger zijn als u alles tegelijk kunt doen in plaats van ze één voor één te installeren? Dit is wat ‘Ninite’ doet. Het is een toffe applicatie waarmee je uit tientallen veelgebruikte software applicaties kunt kiezen en deze in één keer kunt installeren. Sommige van de programma’s die het voor u kan installeren zijn – Skype, GoogleTalk, Yahoo Messenger, 7-search, Firefox, Chrome, antivirussoftware, Filezilla, Picasa, Open Office enz.

Bron: Syd Hs

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie