5 essentiële persoonlijke financiële overwegingen

5 essentiële persoonlijke financiële overwegingen

Of je het nu leuk vindt of niet, ieder van ons moet een aantal persoonlijke financiële overwegingen overwegen en proberen de meest verstandige, mogelijke beslissingen te nemen! Wat dit zelfs uitdagender maakt, is dat het veel meer moeite kost om goed en effectief te plannen dan het is, te proberen te doen alsof alles zal lukken – zonder dat te doen! Hoewel het waar is, maakt geld je niet gelukkig, veel dingen in het leven worden gemakkelijker als je meer, financieel zeker en voorbereid bent! Met dat in gedachten zal dit artikel in het kort proberen 5 essentiële, persoonlijke financiële overwegingen te overwegen, te onderzoeken, te beoordelen en te bespreken, en waarom elk belangrijk is, en sommige strategieën om misschien te overwegen.

1. schulden: Een van de obstakels die velen ondergaan, is de accumulatie van buitensporige bedragen aan schulden, en de gevolgen hiervan. Veel financiële instellingen sturen veel creditcarduitnodigingen, te beginnen wanneer mensen universiteitsleeftijd hebben. Hoewel bijna iedereen schulden heeft, maakt het een groot verschil uit hoeveel en of een persoon emotioneel en financieel bereid is deze te overhandigen. Creditcardschuld wordt vaak enigszins slopend, omdat het zo gemakkelijk is om eenvoudig de minimale betaling terug te betalen, en wanneer men dat doet, creëert de opeenstapeling van rentelasten vaak een overweldigende last!

2. Huidige planning: Het vereist de bereidheid en het vermogen om de huidige/huidige financiële behoeften in evenwicht te brengen en, slim te plannen, voor uw toekomst. In verschillende stadia van ons leven zijn er verschillende behoeften. Enkele hiervan zijn: plannen voor een gezin; het kopen van een woning; pensioen plannen; plezier en vrije tijd (de zogenaamde bucketlist, enz.). In de huidige bewoordingen wordt het leven veel minder stressvol, wanneer men te veel geld uitgeeft in een opwelling, en, logica en emotie in evenwicht brengend, in een hoofd/hart-balans!

3. Korte termijn: Op korte of korte termijn is het verstandig om u voor te bereiden op financiële behoeften en behoeften! Sommige van deze behoeften zijn afhankelijk van uw huidige situatie en de planning dienovereenkomstig!

4. Tussentijds – termijn: Verschillende mensen hebben verschillende meningen over wat de tussenliggende term betekent. De meesten beschouwen dit als een periode van ongeveer 5 tot 10 jaar vanaf de huidige tijd. Nogmaals, het hangt af van uw huidige leeftijd en situatie. Ga je een woning kopen? Gaan uw kinderen naar school? Gaat u in die periode met pensioen? Met welke andere situaties verwacht u te maken te krijgen? Zet u geld opzij, in geval van nood, enz.? Zorg altijd voor een calamiteitenplan!

5. Langere termijn doelen: Zorg ervoor dat u op de huidige, korte termijn, middellange termijn en in de langere periode plant! Langetermijndoelen kunnen bestaan ​​uit pensioenplanning, educatieve fondsen, een veilig nest, enz.

Wees voorbereid! Hoe beter u plant en de realiteit op een verantwoorde manier onder ogen ziet, hoe minder stressvol uw leven zal zijn!

Bron: Richard Brody

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie