5 manieren om app-ontwikkeling voor uw bedrijf te benutten

5 manieren om app-ontwikkeling voor uw bedrijf te benutten

Volgens wereldwijd onderzoek uitgevoerd door Accenture Mobility in 2015, vonden de meeste topmanagers in alle belangrijke sectoren dat apps essentieel waren voor hun bedrijf, vooral in het licht van de digitale ecosfeer die veel bedrijven bouwen rond klantervaring en betrokkenheid.

Natuurlijk is app-technologie tegenwoordig vaak ingebakken in de hele klantervaring, van belangrijke productinnovators zoals Tesla tot dagelijkse serviceproviders zoals nutsbedrijven. Voor velen van ons maakt app-technologie al tien jaar deel uit van ons dagelijks leven. Het belangrijkste is dat apps tegenwoordig vaak de manier zijn waarop veel klanten zich willen engageren.

De kosten van app-ontwikkeling

Omdat het zo wijdverbreid is, is het typisch om de fout te maken te denken dat app-technologie gemakkelijk is – wat pure fantasie is – in ieder geval voor bedrijfsapplicaties die een verschil maken in klantervaring en betrokkenheid.

De echte kosten van een app zitten bijvoorbeeld in de op maat gemaakte engineering die nodig is om het al die prachtige dingen te laten doen die realtime op onze schermen verschijnen. Veel potentiële app-kopers zijn geschokt als ze horen dat de gemiddelde kosten van een mobiele app $ 270.000 zijn, volgens een recent onderzoek, en de ontwikkeling kan zeven maanden tot meer dan een jaar duren.

Maar ik heb goed nieuws voor het MKB. Als u vastbesloten bent om een ​​betere klantervaring te bieden, laat u dan niet afschrikken door de hoge kosten van de typische app-ontwikkeling! Als u een kleine onderneming bent, kunnen veel handige apps worden ontwikkeld voor minder dan $ 50K.

5 app-ontwikkelingsapplicaties voor het MKB

Hier zijn enkele belangrijke punten waarmee uw bedrijf rekening moet houden voordat ze mobiele app-technologie afdoen als kapitaalverspilling. Volgens Mehul Rajput, CEO van Mindinventory, zijn dit de vijf belangrijkste mobiele applicaties die het MKB intern en extern kan gebruiken om zowel de klant- als de werknemerservaring, het gemak, de loyaliteit, de winstgevendheid en de productiviteit te verbeteren. Laten we eens kijken of u zich met een van hen kunt identificeren.

1. Customer Engagement (het gaat om directe toegang tot wat belangrijk is)

Met mobiele apps krijgen klanten (en medewerkers) toegang tot de benodigde en vaak beveiligde informatie binnen handbereik, waar en wanneer ze maar willen. Doordat u uw klant altijd, overal en op hun voorwaarden kunt bereiken, bouwt u goodwill op in de ervaring. Dit soort positieve ervaringen met je merk leidt vaak tot peer-to-peer aanbevelingen en mogelijk een positieve review. Aangezien peer review en aanbeveling de belangrijkste bron zijn voor het verkrijgen van een loyale klant in alle demografische categorieën, kan dit een groter voordeel zijn dan u ooit had gedacht. Bovenal hoeft app-engagement niet flitsend te zijn om gewaardeerd te worden. Zelfs meer alledaagse taken zoals accountbeheer of beheer op afstand van verschillende activa kunnen hoog scoren bij klanten.

2. Producten, diensten en kortingen promoten

Met het gebruik van een mobiele app die specifiek is voor uw bedrijf, kunt u klanten nauwkeurige informatie verstrekken over producten of diensten, kortingsaanbiedingen, enz., of hen verleiden met gepersonaliseerde promoties die de relevantie vergroten. Als je een retailer bent, opent een app die op een smartphone is geïnstalleerd ook de deur naar een andere mogelijkheid. Het maakt het mogelijk om te profiteren van in-store beacons die ter plaatse specials kunnen activeren, evenementen of wedstrijden kunnen aankondigen, of misschien net zo belangrijk, meer personalisatie aan de winkel- of bezoekerservaring kunnen bieden.

3. Verkoop vergemakkelijken

U kunt ook zakelijke verkopen bevorderen door een mobiel winkelwagentje te integreren. Als u uw producten en diensten al online verkoopt, is een mobiele app waarschijnlijk uw volgende beste stap om de verkoop te verhogen, vooral omdat het uw klanten de flexibiliteit en het gemak biedt om dingen te doen die ze anders aan hun bureau zouden hebben gedaan. Dit komt ongetwijfeld de detailhandel ten goede, maar B2B-kopers hebben ook soortgelijke behoeften wanneer ze niet op kantoor zijn, op een afgelegen werklocatie of waar dan ook.

4. Klantenservice

Mobiele applicaties bieden klanten een eenvoudige maar efficiënte manier om in contact te komen met uw bedrijf, aangezien u gedetailleerde informatie over uw bedrijf, producten en diensten, openingstijden en direct contact kunt opnemen via sms, telefoon of e-mail. Sterker nog, vraag om feedback en suggesties van uw klanten door alleen peilingen en enquêtes in te voegen.

5. Verbeterde klantervaring

Bedrijven kunnen het beste gebruik maken van apps als nooit tevoren door een aantal functies te personaliseren, zoals berichten, het delen van foto’s, loyaliteitsprogramma’s en pushmeldingen die ons in contact brengen met dingen die we willen of moeten weten.

Natuurlijk zijn er veel factoren die bloeiende bedrijven kunnen verstoren, zelfs een gevestigde met gevierde bedrijfsmodellen. De meeste zijn echter niet zo relevant voor kleine bedrijven. Toch zijn kleine bedrijven niet immuun voor verstoring.

We hebben een baanbrekende technologie van topkwaliteit overwogen die nu en in de nabije toekomst het belangrijkst is voor MKB’s om te overwegen. Mobiele apps kunnen om allerlei redenen een belangrijk zakelijk hulpmiddel zijn, en misschien heeft u nu al een idee waarmee uw bedrijf zich kan onderscheiden. Als dat zo is, deel het dan met een vertrouwde app-ontwikkelaar die een schatting kan geven om uw idee werkelijkheid te laten worden. Vervolgens kunt u de voordelen afwegen tegen de verwachte kosten om te zien of het de moeite waard is om na te streven.

De grote jongens zoals Amazon kunnen uw bedrijf niet gemakkelijk verstoren als uw bedrijf lokaal is en meer biedt dan alleen verzendbare goederen. En wanneer u uw lokale bedrijf combineert met de alomtegenwoordigheid van een app en al het gemak dat het klanten biedt, kan uw bedrijf net als de grote jongens het beste op het gebied van klantenservice bieden.

Misschien is het tijd om te brainstormen met een ontwikkelaar? Een app die uniek is voor uw merk kan net het voordeel zijn dat u nodig heeft om de concurrentie gelijk te trekken en uw bedrijf vooruit te helpen.

Bron: David Little

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie