5 manieren om de batterijduur van uw Android-smartphone te verlengen

5 manieren om de batterijduur van uw Android-smartphone te verlengen

Smartphone-batterijen gaan niet eeuwig mee en sommige apparaten hebben een bijna gênante scherm-aan-tijd. Die grote, weelderige AMOLED- en LCD-schermen en belastende apps zijn een duidelijke aanslag op je batterij, maar er zijn veel dingen die je achter de schermen kunt doen om je Android langer mee te laten gaan. Laten we eens kijken hoe u de batterij op uw smartphone kunt vergroten.

Hoe Android-batterijen werken

Eerst wat achtergrondinformatie: de meeste smartphones hebben een lithium-ionbatterij of een lithium-polymeerbatterij. Beide zijn echter lithium-ion en hebben als zodanig geen ‘geheugen’, wat betekent dat je ze vanaf elk niveau kunt opladen – je hoeft ze niet volledig te ontladen voordat je ze oplaadt – en je hebt geen om ze helemaal tot 100 procent op te laden.

In feite hebben dit soort batterijen last van lage spanningsproblemen, dus het is eigenlijk beter om ze gedeeltelijk op te laden (bijvoorbeeld van 20 procent tot 90 procent) dan ze volledig op te laden en volledig leeg te laten lopen. Batterijonderhoud staat echter altijd ter discussie, dus voor elke geaccepteerde tip zal er iemand zijn die zegt dat het geen verschil maakt. Zoek gewoon degene die voor u werken en u kunt de batterij op uw Android-apparaat vergroten.

Tot onze grote ergernis hebben de meeste apparaten die tegenwoordig worden uitgebracht geen verwisselbare batterijen. Dit lijkt niet snel te veranderen. En ondanks dat de meeste bijna 3.000 mAh zijn, moeten ze nog steeds worden geoptimaliseerd, vooral voor veeleisende nieuwe games. Maak gebruik van enkele van de onderstaande tips en haal het maximale uit uw smartphone.

1. Zwart behang kan de batterij verhogen

Als je telefoon een AMOLED-scherm heeft (zoals de meeste Samsung-apparaten), gebruik dan een donkergekleurde achtergrond. Zwart behang kan de levensduur van de batterij verlengen omdat AMOLED-schermen alleen de gekleurde pixels verlichten. Zwarte pixels zijn niet verlicht, dus hoe zwartere pixels u heeft, of hoe donkerder pixels, hoe minder stroom er nodig is om ze op te lichten.

Tik hier op de link om een ​​volledig zwarte achtergrond te downloaden.

• Sla nu de afbeelding op en ga naar uw Instellingen.

• Tik vanaf daar op Achtergrond, klik op Achtergrond kiezen en scrol omlaag naar Galerij.

• Je zou de zwarte achtergrond die je zojuist hebt opgeslagen moeten kunnen vinden.

• Druk op ingesteld op achtergrond en vergrendelscherm.

2. Doze-modus

De Doze-modus bestaat al sinds Android Marshmallow, maar is verbeterd met nieuwere Android-versies. Voorheen werkte Doze alleen als de smartphone een tijdje stil heeft gestaan. Maar nu kan het ook werken wanneer het wordt verplaatst (bijvoorbeeld in je tas of zak terwijl je onderweg bent). Het scherm hoeft alleen maar uit te zijn om te werken.

De doze-modus sluit in wezen gewoon dingen af ​​die je niet gebruikt, afhankelijk van hoe lang het geleden is dat je je telefoon hebt aangeraakt. De netwerkverbinding wordt verbroken en synchronisatie vindt alleen plaats tijdens bepaalde intervallen. Als je nog langer weg bent van je telefoon, worden meer dingen gestopt, zoals GPS, wifi-scannen en alle synchronisatie.

3. Schakel Google Assistent uit

Zorg ervoor dat uw telefoon niet altijd luistert. Google Assistant is een fantastische en vaak zeer functionele functie. Het probleem is dat het je batterij kan beschadigen. Zeker als je hem niet of slechts af en toe gebruikt.

Ga naar Google> Zoeken vanuit je menu Instellingen en tik op Google Assistent> Kop Instellingen. Selecteer op de volgende pagina uw apparaat en schakel Google Assistent uit voor een langere levensduur van de batterij.

4. Laat je apps niet achterlopen

Houd uw apps up-to-date. Er is een reden waarom ontwikkelaars apps voortdurend updaten, en meestal is dit voor geheugen- of batterijoptimalisatie. Door uw apps up-to-date te houden, beschikt u ook over de beste beschikbare optimalisaties. Verwijder ook oude apps die u niet meer gebruikt, omdat deze mogelijk achtergrondprocessen uitvoeren die het RAM-geheugen en de levensduur van de batterij verkorten.

Zodra u zeker weet dat uw apps up-to-date zijn, kunt u ze afzonderlijk doornemen en controleren of ze zijn geoptimaliseerd voor de levensduur van de batterij. Dit kan vrij snel. Ga gewoon naar je Instellingen en tik op Batterij. Vanaf daar druk je op de menuknop (drie stippen rechtsboven in je scherm) en ga je naar Batterij-optimalisatie. Van daaruit kunt u zien welke apps zijn geoptimaliseerd en deze wijzigen. U kunt alleen de niet-essentiële systeem-apps wijzigen. Bekijk onderstaande video om te zien hoe je dit doet.

5. Gebruik Greenify

In tegenstelling tot veel Android-apps die beweren de prestaties te optimaliseren en de levensduur van de batterij te verlengen, werkt Greenify echt. Met Greenify kunt u andere apps in de slaapstand zetten wanneer ze niet in gebruik zijn, zodat ze niet op de achtergrond kunnen werken.

Dit maakt systeembronnen vrij en verbetert de batterijprestaties, maar vereist een beetje nadenken. Om Greenify effectief te laten zijn, kunt u niet elke geïnstalleerde app in de slaapstand zetten. Maar aangezien er veel Android-apps zijn die acties uitvoeren die u niet kent, of per se wilt, is dit een handig hulpmiddel.

Referenties:

https://www.androidpit.com/how-to-save-battery-life

Bron: Abhi Shinde

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie