5 meest voorkomende fouten die uw e-commercebedrijf kunnen breken

5 meest voorkomende fouten die uw e-commercebedrijf kunnen breken

Het creëren van een regelrechte online winkel is niet zo moeilijk als er een overvloed aan platforms beschikbaar is, waaronder Magento, Shopify tot WooCommerce of Zencart. Gezien de felle concurrentie in het eCommerce-segment, gaat het starten van een online onderneming echter meer om het opbouwen van geloofwaardigheid en het perfect maken van dingen om conversies te stimuleren. Voor online retailers is succes alleen een zekerheid als ze weten hoe ze consistent nieuwe klanten moeten binnenhalen en alle gaten op de website kunnen vullen. Bij elke stap moeten ze oppassen dat ze niet ten prooi vallen aan de dure fouten die de meeste detailhandelaren maken en hun winstmarge verpesten.

Of winkeliers nu een eCommerce-winkel willen starten of hun bestaande winkel willen optimaliseren, hier zijn de meest voor de hand liggende fouten waarvan ze op de hoogte moeten zijn om hun bezoekers een opwindende gebruikerservaring te bieden.

#1 Geen goed plan voor targeting hebben

Voor een eCommerce-site heeft men geen formeel strategisch plan nodig, maar nog steeds een eenvoudig plan over hoe verder te gaan en de specifieke segmenten te targeten. Je hebt geen businessplan nodig als roadmap voor succes, maar wees je gewoon bewust van wie je klanten zijn, wat ze leuk vinden, wat je aan hen kunt verkopen en wat klanten bereid zijn te betalen voor de producten die je aanbiedt.

#2 Geen duidelijke waardepropositie hebben

Uit onderzoek blijkt dat de meeste kopers een fractie van seconden op een online site blijven voordat ze beslissen of ze iets zullen kopen of naar een andere winkelbestemming gaan. Het enige dat hun beslissing om te blijven kan bevestigen, is een unieke waardepropositie van uw winkel. Uw waardevoorstel maakt u anders dan de rest van de verkopers en laat zien wat u voor hen te bieden heeft. Om precies te zijn, de waardepropositie is een veelbelovend vooruitzicht van de kant van de detailhandelaren om specifieke voordelen aan de klanten te bieden en hen te vertellen waarom zij de beste zijn.

#3 Productdetails en informatie verbergen

De meeste online retailers maken de fout om veel details te verbergen, zoals de aanvullende items die aan het product zijn toegevoegd, kortingen of kortingen, bepaalde minder belangrijke functies of de toeslagen die nodig zijn voor levering. Ze denken dat klanten van verrassingen houden en misschien opgewonden raken na het plaatsen van de bestelling. Maar de waarheid is dat klanten zich bedrogen voelen in de gevallen waarin ze meer moeten betalen en dit niet wisten. Dus zelfs als je de beste bedoelingen hebt om bepaalde informatie te verbergen, ga er dan niet voor, want mensen zoals jij zijn duidelijk, vooral over verzendkosten en prijzen.

#4 Klantenbehandeling na verkoop negeren

U kunt de klanten die iets of wat van uw winkel hebben gekocht gewoon niet vergeten, omdat zij misschien degene zijn die terugkomen voor hun volgende aankopen. Zorg er dus voor dat u hen een goede ervaring biedt, zelfs na de productverkoop. Hiervoor moeten retailers achteraf een prominente manier van interactie met de klanten promoten, zoals e-mail, berichten, pushmeldingen, livechat enzovoort.

#5 Niet nadruk leggen op SEO-strategie met begrip van de markt

SEO voor e-commerce of welke website dan ook, omvat voornamelijk het bestuderen van de concurrenten op de markt en wat de zoekwoorden of sleutelzinnen zijn waarop ze zich richten. U moet niet gek doen en alleen zoekwoorden overwegen die relevant zijn voor uw bedrijf, maar u moet die kwaliteitszoekwoorden in overweging nemen die uw positie in zoekmachines boven uw concurrenten kunnen verheffen.

Het is altijd beter om te leren van de fouten van anderen dan die van jezelf. Deze bovenstaande illustraties zijn bedoeld om u en elke aspirant-retailer bewust te maken van de alomtegenwoordige fouten die kunnen optreden bij de ontwikkeling van e-commerce. Dit zal uw geest waarschijnlijk doen gonzen met verschillende ideeën over hoe u deze fouten kunt vermijden en de omvang van de inkomsten voor uw winkel kunt verbeteren.

Bron: Rob Stephen

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie