5 stappen om een ​​internetradiohost te worden!

5 stappen om een ​​internetradiohost te worden!

Wat is er nodig om een ​​internetradiohost te worden?

 • Je zou een geweldige persoonlijkheid moeten hebben
 • Je zou het type persoon moeten zijn dat iemands aandacht kan vasthouden
 • Je moet iets te zeggen hebben dat mensen willen horen
 • Je moet een passie hebben voor spreken
 • Je moet communiceren met je luisteraars

Een publiek op de radio boeien is geen geringe taak. Denk er maar eens even over na, om niet één maar veel mensen zover te krijgen dat ze hun leven op pauze zetten om te luisteren naar wat je te zeggen hebt, is een buitengewone taak. Het is alsof je je publiek hypnotiseert en ze zitten de komende dertig (30), zestig (60) of honderdtwintig (120) minuten vast aan wat je te zeggen hebt.

Stap 1 Zoek een internetradiostation om uw show te hosten.

U zult een internetradiostation moeten vinden dat u zendtijd zal verkopen. Klopt. Je zult de zendtijd moeten kopen. Maar in tegenstelling tot traditionele landradio is het niet zo duur. Radiotijd wordt meestal in blokken verkocht.

Kijk ook eens naar het radiostation. Je zult het moeten weten

 • Wat voor soort station zijn zij. Als ze een Country en Western Station zijn en je bent een Blues DJ, dan past dat waarschijnlijk niet bij je.
 • Hebben ze een talkshow-formaat? Hebben ze talkshows op hun station?
 • Zijn ze een vierentwintig uurs station? Plannen ze je om drie uur ’s nachts in?
 • Hoe is hun blokkeertijd? Als u 5 dagen per week een show van twee uur zou willen, zou u dan van maandag tot en met vrijdag dezelfde tijd kunnen kopen?

Stap 2 Formaat, onderwerp en type show

Uw showformaat zal bepalen welk type show u zult hebben en hoeveel luisteraars u zult ontvangen. Je zou iets moeten uitzenden dat mensen willen horen. Sommige formaten die je zou kunnen hebben, zijn:

 1. Politieke talkshows
 2. Sporttalkshows
 3. Talkshows over gezondheid en welzijn
 4. Religieuze talkshows
 5. Muziekshows (kies gewoon een genre dat je leuk vindt)

Je hebt een interessant onderwerp nodig om de aandacht van de luisteraars vast te houden, zoals:

Interviews met recente nieuwsmakers of lokale politici

Controversiële kwesties (economie, misdaad, opwarming van de aarde, onderwijs, enz.)

Interviews met boekauteurs (die altijd publiciteit willen)

Belachelijke dingen die jou of een vriend echt zijn overkomen

Muziekparodieën en internetmemes

Seks & relaties (houd het netjes)

Gezondheids- en fitnessadvies

Stap 3 Moet je een co-host hebben?

Het hebben van een co-host is een geweldig idee. Het geeft je iemand om mee te praten als bellers traag zijn. Een co-host kan een ander gezichtspunt bieden, of zelfs een volledig tegenovergestelde. Luisteraars houden ervan om co-hosts te horen kibbelen! Zorg ervoor dat je mede-host iemand is die je respecteert, en met wie je het graag oneens bent. Een co-host kan het ook overnemen als je ziek wordt of op vakantie gaat. Met andere woorden, twee pratende hoofden zijn beter dan één.

Stap 4 Promoot je show.

Praat met mensen die geïnteresseerd zijn om te luisteren voordat je zelfs maar met de show begint. Praat met vrienden in uw sociale, politieke of religieuze groeperingen en vertel hen van tevoren waar en wanneer u aanwezig bent. Als een groep je ideale luisteraar heeft, bezoek die dan! Schrijf ook een persbericht en stuur het naar lokale kranten – en een aantal andere gratis kranten. Sommige hosts onderhouden ook een website, sponsoren lokale evenementen, adverteren in lokale kranten of hangen borden langs grote wegen.

Sommige internetradiostations zullen voorafgaand aan uw nieuwe show teasers (korte radioadvertenties die uw show promoten) weergeven, uw profiel en foto op een hostpagina van een show weergeven en naar uw website linken. Wat werkt, hangt echt af van je publiek – vraag jezelf gewoon af waar je publiek informatie vandaan haalt en advertenties leest!

Stap 5 Advertenties verkopen op uw show.

Door mensen te laten adverteren voor uw show, verdient u geld. Aangezien je je tijd koopt van het internetradiostation, kun je blokken van die tijd nemen en verkopen aan lokale handelaren. Adverteren op de radio hoeft niet de traditionele 60-seconden-spot met een gekke jingle te betekenen.

Idealiter zouden adverteerders een speciale aanbieding moeten opnemen die alleen beschikbaar is voor uw luisteraars, aangezien dit hen zou helpen meten hoe effectief hun advertenties zijn. Alleen al aan de reclame zou je een aardig centje kunnen verdienen.

De populariteit van een radiopresentator is gebaseerd op het aantal luisteraars dat ze elke keer kunnen afstemmen op hun show. Hoe meer luisteraars je hebt, hoe populair je bent, een radiostation of adverteerders.

Bron: Xavier King Roy

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie