5 tips om meer geld te verdienen met Google AdSense

5 tips om meer geld te verdienen met Google AdSense

Google’s advertentieplatform voor uitgevers, Google AdSense, kan zowel lonend als onverklaarbaar frustrerend zijn. De meeste bloggers die AdSense gaan gebruiken, worden al na een paar maanden afgeschrikt omdat ze niet het geld verdienen waar ze van gedroomd hadden. Het kan natuurlijk een domper zijn om centen te krijgen voor klikken die zelden komen, maar ik ben hier om u te vertellen dat dit niet het einde van de wereld is. Elke dag verdienen duizenden mensen geld aan AdSense, en met een beetje optimalisatie kunt u ook uw inkomsten verbeteren.

1. Het draait allemaal om de zoekwoorden

Met Google AdSense kan het kiezen van de juiste zoekwoorden u maken of breken. Bij het schrijven van blogcontent wil je er zeker van zijn dat je zoekwoorden target met de hoogste CPC (kosten per klik). Er zijn tal van online tools die u zullen helpen zoekwoorden te vinden die een geweldige manier zijn om geld te verdienen. Een van de beste tools is Google’s eigen Keyword Planner, die je kunt vinden in Google AdWords. Deze kleine tool geeft je een schatting van hoeveel adverteerders betalen voor bepaalde zoekwoorden.

Door specifieke zoekwoorden te targeten, kunt u het type advertenties beïnvloeden dat aan uw bezoekers wordt getoond, waardoor ze eerder op de advertentie zullen klikken. Zorg er echter voor dat u uw inhoud niet overvult met trefwoorden; Google kan en zal uw website straffen.

Het kiezen van de juiste zoekwoorden is waar het bij Google AdSense om draait.

2. Optimaliseer de grootte en positie van advertenties

Wanneer u uw eigen blog beheert, heeft u de mogelijkheid om aan te passen waar u uw advertenties plaatst. Experimenteren met posities zorgt ervoor dat u de beste klikfrequentie krijgt.

AdSense-advertenties zijn er in verschillende formaten, waardoor het gemakkelijk is om uw inkomsten te optimaliseren. Door gesplitste tests op uw site uit te voeren, kunt u bepalen met welke advertentieformaten u het meeste geld verdient.

We raden aan om te beginnen met de rechthoekige advertenties van 336X280. De advertenties in dit formaat kunnen videoadvertenties afspelen waarvan vaak bewezen is dat ze meer bezoekers converteren.

3. Spam de advertenties niet

Iedereen is wel eens op een site geweest die zo vol stond met advertenties dat hij onleesbaar was. Maak niet dezelfde fout. Het is een goede gewoonte om een ​​mooie verhouding tussen inhoud en advertenties op uw site te behouden. Het laatste dat u wilt doen, is uw bezoekers laten vertrekken door ze te bombarderen met pop-ups.

De logica achter het hebben van een heleboel advertenties is dat bezoekers eerder op een van uw advertenties klikken. Vaak is dat echter niet het geval. Veel bezoekers raken geïrriteerd, ze gaan gewoon weg of lezen de inhoud en vertrekken dan bij de eerste kans.

Het invoegen van een paar van uw advertenties op strategische locaties in uw inhoud kan gunstiger zijn voor uw doorklikratio.

4. Blijf nieuwe inhoud publiceren

Nieuwe inhoud zorgt ervoor dat uw oude bezoekers terugkomen en trekt ook nieuwe bezoekers aan. Of je je blog nu drie keer per dag of drie keer per week bijwerkt, het is belangrijk om consistent te zijn in het publiceren van nieuwe inhoud. Het geeft uw pagina niet alleen meer mogelijkheden om advertenties weer te geven, het vestigt ook autoriteit bij Google en helpt u te rangschikken voor meer zoekwoorden, wat meer bezoekers voor u betekent.

5. Start en laat uw e-maillijst groeien

E-maillijsten zoals nieuwsbrieven kunnen een goudmijn zijn voor uitgevers. Ze helpen u lezers te behouden en verhogen zo de gemiddelde waarde die elke bezoeker naar uw site brengt. Het starten van een e-maillijst is eenvoudig en kan vaak gratis worden gedaan. Veel blogs sturen een wekelijkse nieuwsbrief naar hun abonnees met links naar inhoud die ze de hele week hebben gepost. Het is een geweldige manier om het verkeer direct te stimuleren.

Bron: Vladislav Vagner

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie