5 toptips voor het maximaliseren van uw AdSense-winsten

5 toptips voor het maximaliseren van uw AdSense-winsten

In de affiliate marketing business is het slechts het halve werk om de bezoekers van uw site aandacht te schenken aan de inhoud van uw website.

Door ze op de banneradvertenties van uw aanbevolen handelaar te laten klikken, sluit u vaak de deal voor uw commissie.

Voor nieuwkomers op het gebied van internetmarketing lijkt dit misschien te veel werk, vandaar de aantrekkingskracht van AdSense.

AdSense bevat talloze advertenties van verschillende verkopers en u hoeft niet zoveel moeite te doen om de banneradvertenties te ontwikkelen.

De banneradvertenties worden automatisch gegenereerd op basis van het type activiteiten op de website.

Het einddoel van AdSense is om het meeste aantal klikken te krijgen in het advertentiemateriaal dat op de website wordt weergegeven, omdat dit de basis zal zijn voor uw commissie.

De uitdaging voor AdSense-gebruikers is nu om ervoor te zorgen dat bezoekers van hun websites op de advertenties klikken.

  1. Selecteer uw advertenties zorgvuldig. AdSense biedt meerdere advertentieformaten om uit te kiezen, maar niet alle zullen effectief blijken te zijn in het verleiden van de bezoeker om op de advertentie te klikken. De meest productieve advertentietypen zijn de 160 x 600 (brede wolkenkrabber), 300 x 250 (middelgrote rechthoek) en de 336 x 280 (grote rechthoek).
  2. Op dezelfde manier is advertentieplaatsing ook van vitaal belang voor de prestaties van uw campagne. Door ze te positioneren in de ruimtes waar bezoekers automatisch naar moeten kijken, wordt de kans groter dat ze op de advertentie klikken. Het menselijk oog begint bijvoorbeeld altijd vanaf de linkerkant te lezen, dus een van de aanbevolen posities voor de advertentie bevindt zich linksboven op de pagina. De best mogelijke plaatsingen bevinden zich in de zijbalk, net onder de inhoud boven het opmerkingenveld, boven aan de inhoud onder de titel en linksboven op de pagina.Mix en match de advertentietypen op uw site. AdSense biedt u de mogelijkheid om op tekst gebaseerde advertenties, display-advertenties of beide te plaatsen, afhankelijk van uw keuze.
  3. Wat dit doet, is dat de op tekst gebaseerde advertenties en de display-advertenties hun weergave op dezelfde advertentiepositie afwisselen, zodat u een reeks verschillende advertenties heeft waarop door de gebruiker kan worden geklikt.
  4. Houd uw statistieken bij in Google Analytics om te zien welke pagina’s/onderwerpen meer klikken genereren, zodat u kunt bepalen wat uw sitebezoekers meer willen zien op uw website.
  5. Minder is meer als het gaat om banneradvertenties, ondanks de perceptie dat het de kans op klikken van bezoekers vergroot. Advertenties moeten maximaal 2 tot 3 zijn, omdat meer dan dat de aandacht van uw bezoekers kan verstoren en er zelfs toe kan leiden dat ze niet meer terugkomen naar uw site.

Of u nu kiest voor de AdSense- of de affiliate-marketingroute, één ding is zeker: het internet heeft het verdienen van geld voor mensen een beetje haalbaarder gemaakt.

Bron: John Paul Richards

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie