5 trends in de ontwikkeling van mobiele applicaties voor 2016

5 trends in de ontwikkeling van mobiele applicaties voor 2016

1. Hybride apps zijn in

Hybride applicaties die gebruikmaken van technologieën zoals Ionic en HTML5 winnen aan populariteit vanwege de hoeveelheid tijd- en kostenbesparingen die ze opleveren. Met Swift 3, en geruchten dat Android het binnenkort zal adopteren, gaan we voor JavaScript over Linux, we kijken naar een meer geïntegreerde platformbasis. Er is bekend dat Swift 3 ook beschikbaar zal zijn voor Windows Phone. Voor zakelijke en consumenten-apps blijft HTML 5 het platform bij uitstek voor app-ontwikkeling. Frameworks zoals Ionic, JQuery Mobile, Mobile Angular UI en Native Script hebben volwassen talen die een hoogwaardige gebruikerservaring bieden. Zelfs Facebook heeft de bandwagon voor hybride app-ontwikkeling gesprongen met het React Native-framework. Ze experimenteren momenteel met het Linux- en Windows-platform om een ​​complete service te leveren.

2. IoT-integratie

IoT-technologieën zoals GPS, Beacon en locatiegebaseerde wifi zullen een integraal onderdeel zijn van veel toepassingen. We kijken naar een volwassen Home-applicatie op iOS 10 waarmee iPhone- en iPad-gebruikers huishoudelijke apparaten kunnen bedienen met instructies die aan Siri worden geleverd. De Android Wear en Apple Watch zullen meer doen dan alleen gezondheid en fitness volgen, en gaan een stap verder om complexere functies uit te voeren. Het biometrische scannen van Android voor het ontgrendelen van het apparaat is het meest rudimentaire gebruik van IoT-technologie en de spraakherkenningstechnologie is redelijk geavanceerd.

3. Snelle ontwikkelingstechnologieën voor mobiele apps

Met de groeiende vraag naar app-gerelateerde diensten, en ook de strakke kostenschema’s, gebruiken ontwikkelingsbedrijven voor mobiele applicaties snelle ontwikkelingstechnologieën zoals AngularJS en NodeJS met hun herbruikbare componenten. Er zijn meer ontwikkelingstools en frameworks op de markt verschenen om aan de verwachtingen van de klant te voldoen en de technologie is volwassener geworden, dus de kwaliteit blijft compromisloos. In de nabije toekomst zal een snelle ontwikkeling en een korte time-to-market een noodzaak zijn om in te spelen op de trend van de early adopters. Met het aantal applicaties dat de grens van 1 miljoen overschrijdt op prominente platforms zoals Apple’s iOS en Google’s Android, zullen app-ontwikkelingsbedrijven hun nieuwe lanceringen op een hogere snelheid moeten versnellen om zichtbaarheid te krijgen.

4. Cloudopslag

Cloudtechnologie speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling van mobiele apps en de opslag van het apparaat wordt verschoven naar een gecentraliseerde cloudserver voor apps en apparaat. Naarmate meerdere verbonden apparaten gebruikelijk worden, zullen smartphones, draagbare apparaten en andere apparaten met internet gegevens delen via de cloud. Mobiele applicaties zullen ook cloudopslag moeten hebben en de gegevens moeten worden opgeslagen voor realtime toegang op verschillende apparaten. Met gratis opslagruimte tot 10 GB en eenvoudige integratie via authenticatie van e-mailadressen, kunnen mensen de technologie gemakkelijk adopteren en zich onderdompelen in het nut ervan, dus de volgende stap zal zijn om de volwassenheid in gebruik en nieuwe toepassing van cloudopslag te volgen. verder dan het opslaan en delen van gegevens.

5. App-beveiliging

Beveiliging blijft een zorgwekkend probleem voor fabrikanten van apparaten en nog meer voor ontwikkelaars van mobiele apps. Een Gartner-rapport uit 2015 voorspelt dat 75% van mobiele applicaties de beveiligingstests niet zullen doorstaan ​​en gapende gaten zullen opleveren waar hackers gebruik van kunnen maken. Er zal snel een uniforme beveiligingsrichtlijn voor ontwikkelaars van mobiele apps moeten komen om de beveiliging van app-gegevens op verschillende apparaten, platforms en de cloud te waarborgen.

Er zijn complexere problemen waarmee ontwikkelingsbedrijven voor mobiele apps te maken zullen krijgen tijdens het compileren van een applicatie. Evoluerende ontwikkelingsplatforms en geavanceerde programmeertalen consolideren echter steeds meer het app-ontwikkelingsproces. Met de nieuwe Swift Playground maakt Apple app-ontwikkeling nu al mogelijk voor de gewone gebruiker.

Bron: Cris Styris

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie