5 valkuilen bij affiliate marketing – hoe u ze kunt vermijden

5 valkuilen bij affiliate marketing – hoe u ze kunt vermijden

Affiliate marketing is een geweldige manier om geld te verdienen, en vrij eenvoudig als je gefocust bent en bereid bent om je in te spannen om een ​​winstgevend bedrijf op te bouwen. Dat gezegd hebbende, er zijn een paar valkuilen van affiliate marketing die een domper op uw succes kunnen zetten – of zelfs uw reputatie kunnen ruïneren. We gaan vandaag 5 van die valkuilen bespreken, en als je net als ik bent, heb je je waarschijnlijk af en toe schuldig gemaakt aan minstens één van die valkuilen!

Omdat bijna elke markt tegenwoordig online competitief is, is het niet langer mogelijk om gewoon een uitgever te worden en te geloven dat je achterover kunt leunen terwijl het geld binnenstroomt. Zo werkt het gewoon niet. Als je echt geld wilt verdienen met affiliate marketing, moet je bereid zijn om “de kneepjes van het vak” te leren en te handelen naar wat je leert. Als je een “newbie” bent in het spel van affiliate marketing, is dit bericht ook op jou van toepassing, omdat je deze valkuilen wilt vermijden. Oké, daar gaan we!

Top 5 valkuilen en oplossingen voor affiliate marketing

#1 – Aanmelden voor elk programma gerelateerd aan uw niche

Veel filialen melden zich aan voor elk programma onder de zon met betrekking tot hun niche. Hoewel het een goed idee is om twee of drie producten/diensten te promoten waarvan u denkt dat ze nuttig/waardevol zijn voor uw lezers, is het geen goed idee om 8, 10 of zelfs meer producten te promoten. Wanneer u overboord gaat, zullen uw bezoekers merken dat uw site overdreven promotioneel lijkt – en dat zullen de zoekmachines ook doen.

Focus op waardevolle inhoud en promoot voorzichtig een paar kwaliteitsproducten. Probeer aanbiedingen te kiezen die het beste aansluiten bij de behoeften van uw lezers. En vergeet niet dat u niet “vastzit” aan de producten die u kiest – u moet testen welke producten een hogere conversieratio hebben.

#2 – Producten promoten die niet relevant zijn voor uw website

Zoekmachines letten op de relevantie tussen uw niche, inhoud en de producten/diensten die u aanbiedt – en dat geldt ook voor uw bezoekers. U wilt geen gemengd bericht sturen of uw bezoekers in verwarring brengen. Als uw niche hondentraining is, wilt u absoluut geen inhoud op uw site (of banners, advertenties, enz.) waarin borstvergrotingspillen worden gepromoot! Uw lezers kunnen beledigd zijn, en het zal absoluut uw geloofwaardigheid wegnemen.

Blijf bij de inhoud die uw lezers willen, dat is on topic. Kies geloofwaardige partnerprogramma’s die relevant zijn voor uw niche.

#3 – Reclameregels uit het raam gooien

We hebben allemaal banneradvertenties, e-mailberichten en andere advertenties gezien die enorme (en ongelooflijke) beloften doen. Een kopende klant realiseert zich meestal niet dat u een affiliate bent; ze beschouwen u als de handelaar en vertrouwen erop dat u gerenommeerde producten aanbiedt. Denk als affiliate na over de banners en andere vormen van reclame die de handelaar aanbiedt voordat u ze gaat gebruiken. Als het klinkt als een hoop “hype” waar je misschien niet aan kunt voldoen, denk dan twee keer na voordat je dat advertentiemedium gebruikt. Maak nooit ongefundeerde beweringen, omdat het u kan “bijten” in de vorm van ontevreden klanten – en mogelijke juridische problemen.

Om deze valkuil te vermijden, moet u ervoor zorgen dat de taal die wordt gebruikt in de reclame voor het product ethisch is en overmatige verkoop vermijden. Wees bij het schrijven van productrecensies, zoals veel aangesloten bedrijven doen, eerlijk en transparant – en steel nooit inhoud van de originele productsite van de leverancier om in uw recensie te gebruiken. Het kan in strijd zijn met het beleid en Google kan het ook als dubbele inhoud beschouwen.

#4 – Er niet in slagen om voldoende tijd of middelen te besteden aan partnercampagnes

Het maakt niet uit hoe graag je zou willen dat het waar was, je kunt een aangesloten site niet overgeven, er wat inhoud op plaatsen, links naar producten, banners, enz. en verwachten dat je er geld mee verdient. Succesvolle affiliate marketing vereist voldoende tijd, geld of beide. Hoe meer aangesloten campagnes u uitvoert, hoe meer middelen er nodig zijn. Om een ​​bepaald niveau van succes te bereiken, moet u uw product promoten en op de markt brengen, wat kan worden gedaan door middel van artikelsyndicatie, het samenstellen van lijsten, sociale media, forums, bloggen, pay-per-click-advertenties en meer.

Hoe kunt u deze valkuil vermijden? Weet hoeveel u kunt doen, afhankelijk van uw levensstijl, werk, kinderen, enz. Als u elke dag een uur nodig heeft voor elke aangesloten campagne, besteedt u “x” aantal uren per dag aan het aantal campagnes dat u uitvoert. Als u geen tijd heeft om zelf promoties en marketing te beheren, besteed het werk dan uit.

#5 – Onrealistische verwachtingen – of het schip te snel verlaten

Je kunt niet van de ene op de andere dag een succes worden in affiliate marketing, hoewel we het allemaal geweldig zouden vinden als het mogelijk was! Zoveel marketeers bouwen een website en beginnen met affiliate marketing, om vervolgens het schip te verlaten als ze binnen een week of twee geen resultaten zien. Dit is niet hoe het werkt, vooral gezien de enorme hoeveelheid concurrentie in de meeste markten van vandaag. Het opzetten van succesvolle affiliate marketingcampagnes kost tijd en geduld.

Snelle oplossing? Stel realistische doelen en maak ze klein. Stel dat u $ 20 per week wilt verdienen en binnen een tijdsbestek van 6 weken wilt groeien naar waar u $ 50 per week verdient. Dit is te doen! En zodra u uw doel bereikt, zult u genieten van de voldoening, die u zal inspireren en motiveren om harder te werken. Betreed affiliate marketing niet met de verwachting dat je meteen $ 1.000 per week gaat verdienen. Het is gewoon niet realistisch en zal tot teleurstelling leiden.

Als je geen geduld hebt of niet het gevoel hebt dat je je tijd en energie kunt besteden aan affiliate marketing, dan is het misschien niets voor jou. Als je geduld hebt en klaar bent voor een ander soort levensstijl, een waarbij je niet 5 dagen per week verantwoording hoeft af te leggen aan een baas, dan is affiliate marketing zeker een manier om je droom te verwezenlijken om zelfvoorzienend te worden – maar het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. Voor mij is de wetenschap dat het mogelijk is om 5 cijfers per maand te bereiken een stimulans genoeg om mijn best te blijven doen!

Bron: Teresa Tackett

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie