5 voordelen van Bitcoins die u niet kende

5 voordelen van Bitcoins die u niet kende

De meeste mensen hebben gehoord van de term Bitcoin, maar hebben geen duidelijk idee van wat het werkelijk is. Eenvoudig gedefinieerd, Bitcoin is een gedecentraliseerd, peer-to-peer, digitaal valutasysteem, ontworpen om online gebruikers de mogelijkheid te bieden om transacties te verwerken via een digitale uitwisselingseenheid die bekend staat als Bitcoins. Met andere woorden, het is een virtuele valuta.

Het Bitcoin-systeem is in het jaar 2009 gemaakt door een niet nader genoemde programmeur (s). Sindsdien heeft Bitcoin enorme aandacht en controverse gekregen als alternatief voor Amerikaanse dollar, euro’s en grondstoffenvaluta’s zoals goud en zilver.

Een privaat netwerk van computers verbonden door een gedeeld programma wordt gebruikt om transacties uit te voeren en betalingen te verwerken in Bitcoin. De creatie van Bitcoins is gebaseerd op steeds complexere wiskundige algoritmen en de aankoop wordt gedaan met standaard nationale geldvaluta’s. Gebruikers van Bitcoin hebben toegang tot hun munten met hun smartphones of computers.

Als een nieuwe en groeiende virtuele valuta heeft Bitcoin bepaalde duidelijke voordelen ten opzichte van de conventionele platte valuta’s van de overheid. Hier zijn 5 voordelen waarvan u zult genieten bij het gebruik van Bitcoin

1) Geen belasting

Wanneer u aankopen doet via dollars, euro’s of een andere vaste valuta van de overheid, moet u een extra bedrag als belasting aan de overheid betalen. Elk te koop item heeft zijn eigen belastingtarief. Wanneer u echter een aankoop doet via Bitcoin, wordt er geen omzetbelasting aan uw aankoop toegevoegd. Dit wordt beschouwd als een legale vorm van belastingontduiking en is een van de grote voordelen van het zijn van een Bitcoin-gebruiker.

Met nul belastingtarieven kan Bitcoin van pas komen, vooral bij het kopen van luxe artikelen die exclusief zijn voor een vreemd land. Dergelijke artikelen worden vaker wel dan niet zwaar belast door de overheid.

2) Flexibele online betalingen

Bitcoin is een online betalingssysteem en net als elk ander dergelijk systeem hebben de gebruikers van Bitcoin de luxe om voor hun munten te betalen vanuit elke hoek van de wereld met een internetverbinding. Dit betekent dat u misschien op uw bed ligt en munten koopt in plaats van de moeite te nemen om naar een specifieke bank of winkel te reizen om uw werk gedaan te krijgen.

Bovendien hoeft u bij een online betaling via Bitcoin geen gegevens over uw persoonlijke gegevens in te vullen. Daarom is het verwerken van Bitcoin-transacties door Bitcoin een stuk eenvoudiger dan die via Amerikaanse bankrekeningen en creditcards.

3) Minimale transactiekosten

Vergoedingen en omwisselkosten maken deel uit van standaard overboekingen en internationale aankopen. Bitcoin wordt niet gecontroleerd of gemodereerd door een intermediaire instelling of overheidsinstantie. Daarom worden de transactiekosten zeer laag gehouden, in tegenstelling tot internationale transacties via conventionele valuta.

Daarnaast is het niet bekend dat transacties in Bitcoin tijdrovend zijn, omdat het niet gepaard gaat met de complicaties van typische autorisatievereisten en wachttijden.

4) Verborgen gebruikersidentiteit

Alle Bitcoin-transacties zijn discreet, of met andere woorden Bitcoin geeft u de mogelijkheid van anonimiteit van de gebruiker. Bitcoins zijn vergelijkbaar met aankopen in contanten in die zin dat uw transacties nooit naar u kunnen worden getraceerd en dat deze aankopen nooit verband houden met uw persoonlijke identiteit. In feite is het Bitcoin-adres dat wordt aangemaakt voor gebruikersaankopen nooit hetzelfde voor twee verschillende transacties.

Als je wilt, heb je de mogelijkheid om vrijwillig je Bitcoin-transacties te onthullen en te publiceren, maar in de meeste gevallen houden gebruikers hun identiteit geheim.

5) Geen interventies van buitenaf

Een van de grootste voordelen van Bitcoin is dat het onderbrekingen van derden elimineert. Dit betekent dat overheden, banken en andere financiële tussenpersonen geen enkele bevoegdheid hebben om gebruikerstransacties te verstoren of een Bitcoin-account te bevriezen. Zoals eerder vermeld, is Bitcoin strikt gebaseerd op een peer-to-peer-systeem. Daarom genieten de gebruikers van Bitcoin meer vrijheid bij het doen van aankopen met Bitcoins dan bij het gebruik van conventionele nationale valuta.

Digitale valuta zoals de Bitcoin zijn relatief nieuw en hebben nog geen grote tests ondergaan. Als gevolg hiervan zijn velen van mening dat er bepaalde risico’s verbonden zijn aan het gebruik van Bitcoin. Ongeacht de mogelijke nadelen van Bitcoin, is het duidelijk dat de verdiensten sterk genoeg zijn om het een legitieme concurrent te maken om in de niet zo verre toekomst conventionele valuta uit te dagen.

Bron: Sifat Siddique

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie