5 Voordelen van het Android Open Source-besturingssysteem van Google

5 Voordelen van het Android Open Source-besturingssysteem van Google

In 2005 nam Google een klein bedrijf over dat bekend staat als Android Inc. Dit markeerde het begin van Google’s toetreding tot de markt voor mobiele technologie. Android is een open source besturingssysteem, dat is gebaseerd op Linux-technologie. In 2010 was Android uitgegroeid tot ‘s werelds toonaangevende en ook snelst groeiende smartphoneplatform. Tegen het einde van het derde kwartaal van 2012 waren naar schatting meer dan 500 miljoen apparaten geactiveerd die Android OS gebruiken.

Het gebruik van dit open source besturingssysteem heeft veel voordelen opgeleverd voor gebruikers en ontwikkelaars van mobiele apparaten. Hieronder staan ​​de top 5 voordelen van het Android-besturingssysteem;

  • Vrijheid om de software te gebruiken.
  • Toepassing op meerdere apparaten.
  • Ondersteuning van 4G-netwerken.
  • Mogelijkheid om apps van derden te gebruiken en te kiezen.
  • Vrijheid om het besturingssysteem aan te passen.

Ontwikkelaars van smartphones en mobiele apparaten kunnen het besturingssysteem vrij gebruiken en zelfs aanpassen aan hun normen en behoeften. Dit betekent dat het gebruik van dit besturingssysteem mogelijkheden opent voor andere fabrikanten van mobiele telefoons om gebruik te maken van de technologie.

Sommige van de ontwikkelaars van mobiele apparaten die dit besturingssysteem gebruiken, zijn Motorola Android en HTC. Deze smartphonefabrikanten hebben mobiele apparaten kunnen ontwerpen, die gebruik maken van aangepaste gebruikersinterfaces die draaien op de Android-basistechnologie. Daarnaast kunnen de ontwikkelaars van mobiele apparaten ook hun eigen apps bedenken die erop gericht zijn de functies van het besturingssysteem te verbeteren of ze eenvoudigweg aan te passen aan hun apparaattoepassingen.

Dit betekent dat gebruikers van mobiele apparaten kunnen genieten van het besturingssysteem met verschillende apparaten van verschillende fabrikanten. Dit is een van de aspecten die hebben bijgedragen aan de snelle groei van op Android gebaseerde mobiele apparaten.

Bovendien is het open source-besturingssysteem niet beperkt tot een enkel apparaat. Het kan worden gebruikt in telefoons, tablets, notebooks en ook ultrabooks. De eerste Android-telefoon die voor de Amerikaanse markt werd ontworpen, was de HTC T-Mobile G1. Veel andere telefoons zijn ontworpen door andere fabrikanten en de groeivooruitzichten zijn groot.

Fabrikanten van mobiele telefoons die Android OS gebruiken, openen mogelijkheden voor verbetering van ontwerpfuncties, mogelijkheden en componenten van de apparaten. Hierdoor kunnen eindgebruikers genieten van geavanceerde functies en toepassingen.

Bovendien ondersteunt het Android open source besturingssysteem 4G-netwerken zoals AT&T, Verizon, Sprint en T-mobile. Dit betekent dat gebruikers kunnen genieten van snelle internetverbindingen tegen betaalbare kosten. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om het draadloze netwerk te kiezen dat ze willen gebruiken, waardoor ze de mogelijkheid hebben om de connectiviteit te gebruiken die past bij hun behoeften en budget. Naast het vermogen van andere fabrikanten van mobiele apparaten om het open source-besturingssysteem vrij te gebruiken, kunnen ze het ook wijzigen.

Google heeft alle innovaties die door andere fabrikanten van mobiele apparaten worden geïntroduceerd zeer ondersteund en heeft dergelijke innovaties zelfs gefinancierd. De reden waarom Google ervoor heeft gekozen om zich niet bezig te houden met het ontwerp van mobiele apparaten, is mogelijk te wijten aan het feit dat het zich wil concentreren op zijn kernactiviteit, namelijk adverteren en merkpromoties via internet.

Bron: Mark J N Brown

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie