5 voordelen van het handelen in cryptocurrencies

5 voordelen van het handelen in cryptocurrencies

Als het gaat om het verhandelen van cryptocurrencies, moet u speculeren of de door u gekozen markt in waarde zal stijgen of dalen. En het interessante is dat u nooit eigenaar bent van het digitale activum. Eigenlijk wordt er gehandeld met afgeleide producten zoals CFD’s. Laten we eens kijken naar de voordelen van het verhandelen van cryptovaluta. Lees verder om meer te weten te komen.

Wisselvalligheid

Hoewel de cryptocurrency een nieuwe markt is, is deze behoorlijk volatiel vanwege de kortstondige speculatieve interesse. De prijs van bitcoin daalde naar $ 5851 van $ 19.378 in 2018, in slechts een jaar tijd. De waarde van andere digitale valuta is echter vrij stabiel, wat goed nieuws is.

Wat deze wereld zo opwindend maakt, is de volatiliteit van de waarde van cryptovaluta. De prijsbewegingen bieden veel kansen voor handelaren. Dit brengt echter ook veel risico’s met zich mee. Daarom, als u besluit de markt te verkennen, zorg er dan voor dat u uw onderzoek doet en een risicobeheerstrategie opstelt.

Kantooruren

Doorgaans is de markt 24/7 open voor handel omdat deze door geen enkele overheid wordt gereguleerd. Bovendien vinden de transacties plaats tussen kopers en verkopers over de hele wereld. Er kunnen korte uitvaltijden zijn wanneer de infrastructurele updates plaatsvinden.

Verbeterde liquiditeit

Liquiditeit verwijst naar hoe snel een digitale valuta voor contant geld kan worden verkocht. Deze functie is belangrijk omdat het snellere transactietijden, betere nauwkeurigheid en betere prijzen mogelijk maakt. Over het algemeen is de markt een beetje illiquide omdat de financiële transacties op verschillende beurzen plaatsvinden. Daarom kunnen kleine transacties grote veranderingen in de prijzen met zich meebrengen.

Hefboomwerking

Aangezien CFD-handel als een hefboomproduct wordt beschouwd, kunt u een positie openen op wat wij ‘marge’ noemen. In dit geval is de waarde van de aanbetaling een fractie van de handelswaarde. U kunt dus genieten van een grote blootstelling aan de markt zonder veel geld te investeren.

Het verlies of de winst weerspiegelt de waarde van de positie op het moment van sluiting. Daarom kunt u, als u met marge handelt, enorme winsten maken door een klein bedrag te investeren. Het versterkt echter ook verliezen die uw storting op een transactie kunnen overschrijden. Zorg er daarom voor dat u rekening houdt met de totale waarde van de positie voordat u in CFD’s belegt.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u een solide risicobeheerstrategie volgt, die de juiste limieten en stops moet inhouden.

Snelle rekening openen

Als je cryptovaluta wilt kopen, zorg er dan voor dat je dit via een exchange doet. Het enige wat u hoeft te doen is u aan te melden voor een wisselaccount en de valuta in uw portemonnee te houden. Houd er rekening mee dat dit proces beperkend kan zijn en veel tijd en moeite kan kosten. Zodra het account is aangemaakt, zal de rest van het proces echter vrij soepel en zonder complicaties verlopen.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, dit zijn enkele van de meest prominente voordelen van cryptovalutahandel in het hier en nu. Hopelijk vindt u dit artikel heel nuttig.

Bron: Shalini M

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie