6 financiële basisanalyses om de toekomstige trends te voorspellen

6 financiële basisanalyses om de toekomstige trends te voorspellen

Wat versta je onder de term ‘financiële analyse’? Het is een compleet systeem met verschillende tools om de winstgevendheid of productiviteit van een bedrijf effectief te verbeteren. Financial Analytics verzamelt en beoordeelt de financiële gegevens van het bedrijf om inzicht te krijgen in de verschillende facetten van uw zakelijke vooruitzichten. Met behulp van grafieken en diagrammen worden de verzamelde gegevens weergegeven. Het geeft je een visueel beeld van de complexe informatie en helpt je om het scenario veel gemakkelijk en soepel te herkennen. Door de gegevens te analyseren met behulp van Financial Analytics, kunt u ook de gedragspatronen, de toekomstige trends voorspellen, bewuste beslissingen nemen en uw bedrijfsgroei stimuleren.

Hier zijn 6 elementaire financiële analyses om u te helpen toekomstige trends te voorspellen.

  1. Predictive Sales Analytics of PSA

Wat is volgens jou het belangrijkste aspect van een bedrijf? Ongetwijfeld komen de verkoopopbrengsten op het nr. 1 plek en dit bepaalt de toekomst van uw bedrijf. Wanneer u de PSA-aanpak toepast, kunt u gemakkelijk het verkoopcijfer voor een bepaalde maand voorspellen. U kunt een idee krijgen of het verkoopcijfer gedurende een bepaalde periode gaat dalen.

Dienovereenkomstig kunt u de strategieën herzien om de verkoop te stimuleren of de nieuwe implementeren om te berekenen hoe effectief uw voorspelling is. Wanneer je een duidelijk beeld krijgt van je salesgeneratie, zijn je spanningen en paniekaanvallen veel minder. U kunt een reeks competenties en strategische benaderingen toepassen om meer te weten te komen over uw klanten, effectief te plannen en een probleemloze workflow te bereiken.

  1. Productwinstgevendheidsanalyse of PPA

In deze competitieve markt moet u weten wanneer u precies moet investeren. Het kan behoorlijk tijdrovend zijn om een ​​schatting van de winst te maken, waarbij het product en de kosten duidelijk worden geanalyseerd.

In een dergelijke situatie is PPA of de Product Profitability Analytics de beste oplossing voor het evalueren van het product en het bepalen van de winstlijn. Het kan u helpen een weloverwogen beslissing te nemen door direct inzicht te krijgen in al uw aangeboden producten en diensten. Om uw producten strategisch te promoten, moet u de voorkeuren en voorkeuren van uw klanten kennen. Zodra u zich bewust bent van de vraag van de klant met behulp van de PPA-analysetool, wordt het strategiseren van productpromotie eenvoudig.

  1. Klantwinstgevendheidsanalyse of CPA

Wie is uw potentiële klant? Of u nu een e-commercegigant, een cloudhost-serviceprovider of een ander bedrijf in de zoekmachines bent, het herkennen van uw potentiële klanten kan altijd ten goede komen aan uw marketinginspanningen. Er zijn twee soorten cliënt-

  • Iemand die waarde toevoegt aan uw bedrijf

  • Iemand die risico’s met zich meebrengt voor uw bedrijf

Uw inkomstengeneratie kan omhoog springen als u onderscheid kunt maken tussen uw niet-winstgevende en winstgevende klanten. Uw marketinginspanningen kunnen een boost krijgen als u uw klanten kunt herkennen door hun gedetailleerde informatie te extraheren. CPA of Customer Profitability Analytics kan u helpen bij het analyseren van het gedrag van uw klant.

  1. Aandeelhouderswaardeanalyse of SVA

Beoordeel uw bedrijfswaarde op basis van het rendement dat uw aandeelhouders uit uw bedrijf halen met behulp van Shareholder Value Analytics of SVA. Deze tool helpt ook bij het bepalen van het risico- en waardepercentage van de aandeelhouders. Wanneer SVA wordt gebruikt met omzet- en winstanalyses, is de uitvoering ervan beter en gemakkelijker te begrijpen.

  1. Cashflowanalyse of CFA

Tijdens het runnen van een bedrijf moet u begrijpen hoeveel kapitaal uw bedrijf nodig heeft om soepel te kunnen functioneren. De Cash Flow Analytics helpt bij het voorspellen van de uit- en instroom van kapitaal, toekomstige kapitaalinvesteringsvereisten en ook het bedrag dat u mogelijk nodig heeft om bedrijfsactiviteiten te bevorderen.

  1. Value Driver Analytics of VDA

Een positieve benadering is een basisvereiste om een ​​bedrijf succesvol te runnen. Afgezien daarvan is het plannen en uitvoeren van uw goed geplande strategieën ook belangrijk om de gewenste resultaten te bereiken. Uw zakelijke doelstellingen kunnen op de juiste manier worden gekoesterd als u de financiële verstoringen begrijpt die van invloed kunnen zijn op uw bedrijf. In verband hiermee kan de VDA-tool helpen bij het analyseren van de strategische drijfveren voor uw bedrijf om de verwachte resultaten te bereiken.

Met de betere kennis van de financieel analytische maatregelen, functionerende KPI’s, klant- en verkoopwinstgevendheid, kunt u uw bedrijf helpen uw aandeelhouderswaarden en inkomsten te vergroten. Het zal u ook helpen uw nadelen te begrijpen om ze te overwinnen voor een geweldige eindgebruikerservaring. Om de doelen van uw organisatie te bereiken, omarmt u de financiële analysetools.

Bron: Moupriya Das

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie