6 tips om ervoor te zorgen dat uw DSLR-batterij langer meegaat

6 tips om ervoor te zorgen dat uw DSLR-batterij langer meegaat

Tegenwoordig hebben digitale camera’s veel handige functies. Het nadeel is dat deze functies de levensduur van de batterij veel sneller verkorten. Bijvoorbeeld GPS, Bluetooth, WiFi, geheugen, processors en grote sensoren belasten de batterij enorm. Daarom is het verstandig om een ​​paar reservebatterijen op zak te hebben als je op reis gaat. In dit artikel hebben we enkele tips die je kunnen helpen om de batterij van je camera langer mee te laten gaan. Lees verder om meer te weten te komen.

1. Schakel wifi uit

In uw DSLR-camera heeft u een functie met de naam “Vliegtuigmodus”, zoals op uw smartphone. Als u deze functie uitschakelt, worden een aantal functies uitgeschakeld, zoals GPS, Bluetooth en WiFi. Maar het voordeel is dat het uitschakelen van deze functies u kan helpen veel batterijvermogen te besparen.

2. Stabilisatie uitschakelen

Hoewel VR een geweldig idee is, is het in de meeste gevallen niet essentieel. Deze functie kan handig zijn, maar u kunt in de meeste situaties zonder. Maar als u hem ingeschakeld houdt, weet dan dat u veel stroom kunt besparen door deze functie uit te schakelen. En als je fotografeert terwijl deze functie is uitgeschakeld, kun je je vaardigheden bij het maken van foto’s verbeteren door alleen je hand te gebruiken.

3. Schakel de functie Sensorreiniging uit

Dit is geen probleem, tenzij u uw DSLR uitschakelt in de inactieve modus. Als portretfotograaf kun je je camera uitzetten zodra je de gewenste foto’s hebt gemaakt. Wanneer u weer gaat fotograferen, kunt u de camera weer inschakelen. Dit is een goede gewoonte om aan te nemen, vooral als je een beginner bent.

Telkens wanneer u uw apparaat in- en uitschakelt, belast u de batterij extra omdat het apparaat de sensor automatisch reinigt. Dus als je je camera keer op keer opnieuw opstart, zal de batterij snel leeg raken. Dit is een belangrijke tip om in gedachten te houden.

4. LCD-beeldweergave uitschakelen

LCD’s van elk type verbruiken het grootste deel van het batterijvermogen in elk apparaat. Daarom, hoe langer u het LCD-scherm ingeschakeld houdt, hoe sneller de batterij leeg raakt. Dit is de belangrijkste reden waarom de meeste batterijen een korte back-uptijd geven.

Wanneer u de kans krijgt, schakelt u de voorbeeldweergave van het LCD-scherm uit om de batterij te sparen.

5. Verlaag het helderheidsniveau

Als u de functie voor het bekijken van afbeeldingen moet gebruiken of andere instellingen moet aanpassen, kunt u nog steeds batterijvermogen besparen door het helderheidsniveau te verlagen. Het zal geen verschil maken, maar u bespaart veel stroom en u kunt uw camera enkele uren gebruiken.

6. Vervang oude batterijen

Omdat oude batterijen een kortere back-up bieden, kunnen ze de tand des tijds doorstaan ​​als u er goed voor zorgt. Daarom, als u merkt dat uw DSLR-batterij niet zo lang meegaat als vroeger, moet u deze zo snel mogelijk vervangen.

Kortom, als je de batterij van je camera zo lang mogelijk wilt laten meegaan, raden we je aan de tips in dit artikel op te volgen. Ik hoop dat dit helpt.

Bron: James Yuan

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie