6 verschillende manieren waarop een responsive webdesign uw zoekmachineoptimalisatie ten goede komt

6 verschillende manieren waarop een responsive webdesign uw zoekmachineoptimalisatie ten goede komt

Volgens een onderzoek van Google in oktober 2016 zoekt ongeveer 40% internetgebruikers alleen met hun smartphone. Mobiel browsen heeft desktop browsen duidelijk ingehaald als de eerste keuze voor de meeste internetgebruikers.

Dit maakt responsive webdesign niet alleen een optie, maar een noodzaak in de moderne wereld van vandaag. Zonder responsief webdesign op te nemen in uw online marketingstrategie, kunt u niet verwachten dat uw beoordelingen omhoog gaan.

Wat is responsive webdesign?

Matt Cutts van Google biedt ons een verbazingwekkende, niet-technische definitie: “Responsief ontwerp betekent gewoon dat de pagina helemaal goed werkt, of je nu de URL van de site opent met een desktopbrowser of dat je die URL opent met een mobiele browser, alles zal herschalen, en er wordt rekening gehouden met het paginaformaat.”

Waarom is mobiel verkeer belangrijk voor uw marketingstrategie?

Het opzetten van een zeer responsieve website vermindert niet alleen uw afhankelijkheid van de middelen die worden gebruikt voor onderhoud, maar biedt ook tal van waardevolle voordelen voor zoekmachineoptimalisatie. Een mobielvriendelijke website zal u helpen ver boven uw concurrentie uit te stijgen door u in staat te stellen geoptimaliseerd te worden voor zoekmachines.

1. Beperkt dubbele inhoud

Sommige mensen kiezen ervoor om een ​​aparte mobiele website voor hun bedrijf te krijgen in plaats van een responsive website-ontwerp te gebruiken. Hiervoor moet u een nieuwe URL gebruiken en vervolgens uw inhoud op beide websites dupliceren. U kunt voorkomen dat u de inhoud dupliceert door een mobiel responsive website-ontwerp te kiezen. Dit helpt bij het stimuleren van uw SEO, aangezien dubbele inhoud op een aantal pagina’s uw positie op Google en andere zoekmachines negatief zal beïnvloeden.

2. Verbetert de bruikbaarheid van de site

Om de waarde van een website voor gebruikers te beoordelen, bekijkt Google de totale tijd die op de pagina’s van de website is doorgebracht. Wanneer de gebruikers niet in staat zijn om door uw website te navigeren, zullen ze niet veel tijd besteden aan het bladeren door uw website. Een responsive webdesign maakt het voor gebruikers gemakkelijker om door uw website te kijken. Dit zal vervolgens leiden tot een verbeterde gebruikerservaring en meer tijd op uw website. Twee van de belangrijkste rangschikkingsfactoren zijn tijd op pagina en consumentenervaring, daarom zullen sites met een mobiel responsief ontwerp waarschijnlijk hoger worden gerangschikt in de zoekresultaten.

3. Verhoogt sociaal delen

Een responsive webdesign zal internetgebruikers aanmoedigen om uw inhoud gemakkelijk te delen via verschillende sociale mediaplatforms. Door gebruik te maken van de voor hen gemakkelijk toegankelijke sociale media-knoppen, kunnen gebruikers inhoud veel sneller delen dan wanneer ze een desktopcomputer gebruiken.

4. Verbetert de paginasnelheid

De tijd die een pagina nodig heeft om te laden is een belangrijke rankingfactor. Websites die minder tijd nodig hebben om te laden, zijn favoriet bij zoekmachines. Deze websites bieden ook een betere gebruikerservaring. Pagina’s met een lage laadsnelheid frustreren de gebruikers en scoren meestal ook niet goed in de zoekresultaten. Daarom wordt aanbevolen dat websites worden geoptimaliseerd om snel te laden. Wanneer een website mobiel responsief is, wordt deze sneller geladen, vooral op mobiele apparaten, wat de zoekpositie verbetert en ook de gebruikerservaring verbetert.

5. Lager bouncepercentage

Een ander facet om te beoordelen hoe waardevol de site is voor gebruikers, is het bouncepercentage. Google bestudeert het gebruikersgedrag en noteert de tijden waarop gebruikers een pagina betreden en verlaten. Wanneer Google een zeer korte tijdsperiode op de website interpreteert, is dit een signaal dat gebruikers de op de website gepresenteerde inhoud niet relevant of interessant genoeg vinden. Wanneer het bouncepercentage van uw site hoog is, past Google uw beoordelingen dienovereenkomstig negatief aan.

6. Vermindert afleiding door gebruikers

Inhoud en design gaan hand in hand als het gaat om het aantrekken of afleiden van de gebruiker. Als het ontwerp van uw website het de gebruikers moeilijk maakt om erop te navigeren, zullen ze snel vertrekken. Als je mobiel responsive webdesign hebt, kunnen gebruikers gemakkelijk alle informatie vinden waarnaar ze op zoek zijn zonder dat ze worden afgeleid door een niet-reagerend webdesign.

Bron: Atit Shah

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie