6 voordelen van beleggen in cryptocurrencies

6 voordelen van beleggen in cryptocurrencies

De geboorte van bitcoin in 2009 opende deuren naar investeringsmogelijkheden in een geheel nieuw soort activaklasse – cryptocurrency. Veel kwamen al vroeg de ruimte binnen.

Geïntrigeerd door het immense potentieel van deze jonge maar veelbelovende activa, kochten ze crypto’s tegen goedkope prijzen. Als gevolg daarvan werden ze tijdens de bull run van 2017 miljonairs/miljardairs. Zelfs degenen die niet veel inzetten, behaalden behoorlijke winsten.

Drie jaar later blijven cryptocurrencies nog steeds winstgevend, en de markt is hier om te blijven. U bent misschien al een belegger/handelaar of overweegt misschien uw geluk te beproeven. In beide gevallen is het logisch om de voordelen van beleggen in cryptocurrencies te kennen.

Cryptocurrency heeft een mooie toekomst

Volgens een rapport met de titel Imagine 2030, gepubliceerd door Deutsche Bank, zullen creditcards en betaalpassen achterhaald worden. Smartphones en andere elektronische apparaten zullen ze vervangen.

Cryptocurrencies zullen niet langer worden gezien als verschoppelingen, maar als alternatieven voor bestaande geldsystemen. Hun voordelen, zoals veiligheid, snelheid, minimale transactiekosten, opslaggemak en relevantie in het digitale tijdperk, zullen worden erkend.

Concrete regelgevende richtlijnen zouden cryptocurrencies populariseren en hun acceptatie stimuleren. Het rapport voorspelt dat er in 2030 200 miljoen gebruikers van cryptocurrency wallets zullen zijn, en bijna 350 miljoen in het jaar 2035.

De kans om deel uit te maken van een groeiende gemeenschap

WazirX’s #IndiaWantsCrypto campagne onlangs 600 dagen voltooid. Het is een enorme beweging geworden die de acceptatie van cryptocurrencies en blockchain in India ondersteunt.

Ook heeft het recente arrest van het Hooggerechtshof dat het cryptobankverbod van RBI uit 2018 tenietdoet, gezorgd voor een nieuwe golf van vertrouwen bij Indiase bitcoin- en cryptocurrency-investeerders.

Het 2020 Edelman Trust Barometer Report wijst ook op het toenemende vertrouwen van mensen in cryptocurrencies en blockchain-technologie. Volgens de bevindingen vertrouwt 73% van de Indiërs op cryptocurrencies en blockchain-technologie. 60% zegt dat de impact van cryptocurrency/blockchain positief zal zijn.

Door een cryptocurrency-investeerder te zijn, maakt u deel uit van een bloeiende en snelgroeiende gemeenschap.

Verhoogd winstpotentieel

Diversificatie is een essentiële vuistregel voor investeringen. Vooral in deze tijden waarin het merendeel van de activa zware verliezen heeft geleden als gevolg van economische tegenspoed als gevolg van de COVID-19-pandemie.

Terwijl investeringen in bitcoin vanaf het begin van het jaar tot nu toe 26% rendement hebben opgeleverd, heeft goud 16% opgeleverd. Veel andere cryptocurrencies hebben een driecijferige ROI geregistreerd. Zoals we allemaal weten, hebben de aandelenmarkten sombere prestaties neergezet. De prijs van ruwe olie daalde notoir onder 0 in de maand april.

Het opnemen van bitcoin of andere cryptocurrencies in uw portefeuille zou de waarde van uw fonds beschermen in dergelijke onzekere wereldwijde marktsituaties. Dit feit was ook onder de indruk van miljardair macro hedgefondsmanager Paul Tudor Jones toen hij een maand geleden plannen aankondigde om in Bitcoin te investeren.

Cryptocurrency-markten zijn 24X7X365 actief

In tegenstelling tot de gebruikelijke markten, werken cryptocurrency-markten de klok rond, alle dagen in een jaar zonder vermoeidheid. Dat komt omdat digitale valutasystemen in wezen zijn ontworpen met behulp van stukjes softwarecode die worden beveiligd door cryptografie.

De operationele blauwdruk omvat geen menselijke tussenkomst. U bent dus vrij om crypto te verhandelen of te investeren in digitale activa wanneer u maar wilt. Dat is een groot voordeel! Cryptocurrency-markten zijn op die manier zeer efficiënt.

Bitcoin heeft bijvoorbeeld met succes transacties verwerkt met een uptime van 99,98% sinds de oprichting in 2009.

Tweeten: https://twitter.com/fernandoulrich/status/1185368277557620736

Geen papierwerk of formaliteit vereist

U kunt overal en altijd beleggen in bitcoin of andere cryptocurrency zonder onnodige voorwaarden.

In tegenstelling tot conventionele investeringsopties, waar een absurd hoge hoeveelheid documentatie vereist is om jezelf als een ‘geaccrediteerde belegger’ te bewijzen, is crypto-investering gratis voor iedereen. In feite was dat het beoogde doel achter het ontstaan ​​van cryptocurrencies. De democratisering van financiën/geld.

Voor het kopen van cryptocurrency op WazirX, moet u een rekening openen waarvoor u slechts enkele basisgegevens hoeft te verstrekken, waaronder uw bankrekeninggegevens. Zodra ze zijn geverifieerd, binnen een paar uur, bent u klaar om te gaan.

Enig eigendom in investeringen

Wanneer u bitcoin of een andere cryptocurrency koopt, wordt u de enige eigenaar van dat specifieke digitale activum. De transactie vindt plaats in een peer-to-peer-overeenkomst.

In tegenstelling tot obligaties, beleggingsfondsen, effectenmakelaars, ‘beheert’ geen enkele derde partij uw investering voor u. Jij bepaalt de koop en verkoop, wanneer je maar wilt.

Gebruikersautonomie is het grootste voordeel van cryptocurrency-systemen die ongelooflijke mogelijkheden bieden om ‘onafhankelijk’ te investeren en een corpus op uw hoofdkapitaal op te bouwen.

Dit waren enkele van de voordelen van beleggen in cryptocurrencies. We hopen dat je ze nuttig en overtuigend genoeg vindt om je crypto-investeringsreis een kickstart te geven.

Bron: Malik D

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie