6 vragen die u moet stellen voordat u een WordPress-ontwikkelaar inhuurt

6 vragen die u moet stellen voordat u een WordPress-ontwikkelaar inhuurt

Met meer dan 34 procent van de actieve websites op internet onderscheidt WordPress zich als het beste en populairste CMS of platform voor website-ontwikkeling. Met het enorme aantal websites dat op WordPress draait, is het bouwen van een robuuste, volledig functionele en goed ontworpen WordPress-website echter niet voor iedereen weggelegd. Het vereist niet alleen de juiste vaardigheden en diepgaande kennis over het CMS en zijn functies, maar vereist ook kennis en begrip van de andere gerelateerde programmeertalen en tech-stacks zoals HTML, PHP, javaScript, CSS en MySQL. Afgezien hiervan moet de ontwikkelaar ook over vaardigheden beschikken zoals het maken van een responsief UI-ontwerp, optimalisatievaardigheden, kennis van Photoshop, enz.

En dit is logisch om huur een WordPress ontwikkelaar in voldoende kennis hebben van het platform en zijn functies en de andere gerelateerde technologieën. Het is onvermijdelijk om enkele specifieke criteria vast te stellen die u kunnen helpen om de opties te verfijnen. En hier zijn de vragen die u kunt stellen om uiteindelijk de juiste WordPress-ontwikkelaar voor uw volgende project te kiezen.

Hoeveel relevante ervaring heb je met WordPress?

Hoewel het een waar feit is dat het bouwen van een WordPress-website niet zo moeilijk is voor webontwikkelaars, omdat het een vrij eenvoudig te beheren en gebruiksvriendelijk platform is, is het belangrijk dat de ontwikkelaars diepgaande kennis hebben over de functies, thema’s, extensies, plug-ins en alle aspecten van WordPress om te zorgen voor een ROI-gedreven en goed presterende website die optimaal gebruik maakt van het CMS. Dit maakt het essentieel om op zoek te gaan naar een ontwikkelaar die relevante ervaring en expertise heeft op het gebied van WordPress-ontwikkeling. Overweeg om iemand te kiezen met meerdere jaren ervaring in het werken met WordPress. U kunt ook het portfolio van de ontwikkelaar bekijken om een ​​idee te krijgen van de soorten websites die hij of zij eerder heeft gebouwd en welke kwaliteit van het werk hij of zij onderhoudt en levert.

Maak je webdesigns op maat of gebruik je kant-en-klare WordPress-thema’s?

Dit is een vrij technische maar belangrijke vraag die u moet stellen. WordPress wordt geleverd met een overvloed aan ingebouwde aantrekkelijke thema’s die de ontwikkelaars kunnen gebruiken om het ontwerpproces eenvoudiger te maken en het UI-ontwerp sneller te maken. Deze kant-en-klare thema’s kunnen zelfs worden aangepast aan de projectvereisten, wat ook vrij eenvoudig is. Maar bij het kiezen van een WordPress-ontwikkelaar kunt u niet alleen vertrouwen op iemand die gewoon weet hoe deze vooraf geïnstalleerde thema’s moeten worden gebruikt en aangepast. De professional moet in staat zijn om vanaf het begin een nieuw thema te creëren, evenals volgens de projectvereisten. Hoewel dit meer tijd kan kosten, is het toch van essentieel belang, omdat de kant-en-klare thema’s soms niet nauwkeurig passen bij de zakelijke vereisten.

Ook kan het helemaal opnieuw creëren van een thema volgens de zakelijke vereisten een persoonlijker tintje geven aan het algehele uiterlijk van de website. Ook het maken van een responsief UI-ontwerp is belangrijk en u moet er ook naar vragen tijdens het bespreken van het website-ontwerp. Een responsive design zorgt voor een uniforme en consistente klantervaring en geeft dezelfde look en feel, ongeacht welk apparaat de klant of bezoeker gebruikt.

Heb je expertise in het aanpassen van WordPress-plug-ins?

De WordPress-repository heeft ontelbare handige plug-ins die kunnen worden gedownload en gebruikt voor een efficiënte, effectieve en snellere website-ontwikkeling. Maar het kiezen van de juiste plug-ins is belangrijk volgens de projectvereisten. Dit is waarom u een ontwikkelaar nodig heeft die voldoende kennis heeft van deze plug-ins en die ervoor kan zorgen dat de plug-ins op de juiste manier worden aangepast en gebruikt volgens uw specificaties.

Hoe zit het met de onderhoudsdiensten van de website? Levert u post-ontwikkelingsdiensten?

Een website heeft regelmatige updates en regelmatig onderhoud nodig om op de hoogte te blijven van de nieuwste functies en functionaliteiten. Een betrouwbare en professionele WordPress-ontwikkelaar zou zeker post-ontwikkeling en website-onderhoudsservices bieden, evenals WordPress wordt steeds verbeterd en bijgewerkt met nieuwe en geavanceerde functies. Vraag er dus naar voordat u uw ontwikkelaar kiest.

Zorg jij voor de SEO en beveiliging van de WordPress websites?

Het SEO-vriendelijk of geoptimaliseerd maken van de website is belangrijk om de website ranking op de SERP’s te verhogen. Ondanks het feit dat WordPress een SEO-vriendelijk platform is, moet een ontwikkelaar mogelijk nog enkele basis-SEO-praktijken uitvoeren om de website meer geoptimaliseerd te maken, zoals het opschonen van de permalinks, het juiste gebruik van de header-tags, alt-attributen voor afbeeldingen, geen canonieke problemen, enz. En dit maakt het opnieuw essentieel om op te duiken voor een ervaren professional die praktische ervaring heeft in het optimaliseren van WordPress-websites met behulp van de beste SEO-praktijken en het begrijpen van de marketingstrategie.

Beveiliging is altijd een grote zorg voor zowel de klanten of bezoekers van de site als de bedrijfseigenaren. En ontwikkelaars moeten extra voorzichtig zijn als het gaat om websitebeveiliging. WordPress wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van eCommerce-websites en een van de meest cruciale aspecten van een eCommerce-site is de beveiliging ervan, aangezien het gaat om online betalingen, opslag van gevoelige klantgegevens, bankgegevens en andere vertrouwelijke bedrijfsgegevens. Daarom is het belangrijk om de website 100 procent veilig te maken met behulp van de juiste WordPress-beveiligingstools en de website te beschermen tegen alle externe bedreigingen en hacking.

Stel al deze bovengenoemde vragen voordat u uw WordPress ontwikkelaar. Het is belangrijk om bevredigende antwoorden te krijgen van de ontwikkelaars op alle bovenstaande vragen. De ontwikkelaar moet uw projectvereisten begrijpen, moet de vereiste kennis en ervaring hebben, moet in staat zijn om het CMS optimaal te gebruiken voor uw websiteontwikkeling en moet ook website-onderhoudsdiensten leveren.

Bron: Rob Stephen

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie