7 efficiënte apps die geschikt zijn om te programmeren op de iPad

7 efficiënte apps die geschikt zijn om te programmeren op de iPad

Dit is een onmiskenbaar feit dat de iPad niet de meest favoriete hardwarekeuze is voor programmeerdoeleinden. Met de toenemende populariteit van dit apparaat, wijden veel ontwikkelaars zich echter aan het bedenken van dergelijke applicaties die goed werken op de iPad en die niet erg onbevredigende diensten bieden! Hier is een lijst met 7 efficiënte programmeer-apps die goed werken op de iPad zonder veel complicaties te veroorzaken.

#1 Code

Aanvankelijk begon Coda zijn reis alleen als Mac-editor. Nu biedt Coda echter ook een indrukwekkende en dynamische iPad- en iPhone-teksteditor. Vanwege de uiterste efficiëntie kijken veel ontwikkelaars uit naar deze programmeer-app. Enkele van zijn opmerkelijke kenmerken zijn:

Het biedt de nodige ondersteuning voor syntaxisaccentuering voor verschillende programmeertalen zoals C, Apache, HTML, CSS, Go, PHP, Python, Perl, JavaScript enz.

Deze applicatie omvat zowel extern als lokaal bestandsbeheer, samen met een diverse verzameling externe protocollen zoals WebDAV, SFTP, DreamObjects en Amazon S3.

Als u Coda gebruikt, kunt u gebruikmaken van ‘Clips’, een soepele manier om de meest gebruikte stukjes code op te slaan.

#2 Buffereditor

Een andere eersteklas code-editor is Buffer. Met behulp van Buffer kunt u moeiteloos verbinding maken met een overvloed aan externe services zoals Github, Dropbox, SFTP, FTP-servers en iCloud SSH. Wat zijn de andere kenmerken? Lees verder om meer te weten.

Het biedt ondersteuning voor Vim-codering, een Unicode-ondersteuning en een uitgebreid toetsenbord.

Buffer biedt de mogelijkheid om code automatisch aan te vullen en syntaxis te markeren voor vele programmeertalen, waaronder AWK, Ada, ASP, ActionScript, C++, C, Arduino, C#, Python, Ruby, SQL, JavaScript, Java, PHP, Perl, Puppet, INI, CSS, R, Vooruitgang enz.

#3 Textastic Code Editor 6

Als u op zoek bent naar een Textmate-compatibele opmaaktaaleditor die efficiënt werkt op de iPad, dan is deze Textastic Code Editor 6 de perfecte keuze voor u. Het biedt niet alleen de mogelijkheid om syntaxis te benadrukken voor een lange lijst programmeertalen, maar biedt hetzelfde voor opmaaktalen. Extra functies van deze editor zijn als volgt:

Het biedt automatische code-aanvulling voor CSS, JavaScript samen met PHP-functies op het moment van bewerken.

Deze editor komt met een eigen server van WebDAV.

Het kan moeiteloos communiceren met SFTP, FTP, Dropbox.

#4 OmniGraffle 2

Als u op zoek bent naar een editor die uiterst nuttig is voor het maken van diagrammen, kunt u vertrouwen op de OmniGraffle 2. Het proces van het plannen van een site wordt uiterst soepel met deze versie van de editor. Ja, dit pakket is een beetje duur in vergelijking met de andere opties die in de lijst worden genoemd, maar als je het eenmaal gebruikt, zou je begrijpen dat het zijn prijs waard is. Enkele van zijn opmerkelijke kenmerken zijn:

Een grote verscheidenheid aan in-app aankoopopties is beschikbaar in OmniGraffle 2.

Er zijn slimme handleidingen beschikbaar om u te helpen bij het optimaliseren van het diagram in Flash.

Hiermee kunt u eenvoudig verschillende vormen tekenen en de objecten slepen.

Visio Support is ook beschikbaar in dit pakket.

#5 Pythonista 3

Pythonsia 3 staat bekend om het aanbieden van een complete scriptomgeving aan gebruikers die een met Python compatibele iPad, iPhone en iPod Touch gebruiken. Om het uit te voeren, hebt u iOS-versie 8 nodig. Extra voordelen van het gebruik van deze editor zijn als volgt.

Niet alleen automatische code-aanvulling en syntaxisaccentuering, maar ook ondersteuning voor Python-versie 2.7 en 3.5.

Het beschikt over modules van derden zoals Bottle, SciPy, BeautifulSoup enz.

Matplotlib en NumPy integratie zijn beschikbaar voor wetenschappelijke visualisatie.

#6 CodeToGo

CodeToGo is uiterst gebruiksvriendelijk en zeer intuïtief. De belangrijkste reden voor de populariteit van deze editor is eenvoud. Hier zijn enkele van de bevredigende functies.

Het biedt de mogelijkheid om code te schrijven en uit te voeren in bijna 50 verschillende programmeertalen. Bovendien is syntaxisaccentuering beschikbaar in talen zoals Python, Ruby, Perl, Java enz.

Communiceren met de Dropbox wordt gemakkelijker met CodeToGo.

Het proces van bestandsoverdracht van en naar de computer wordt soepeler met behulp van het iTunes File Sharing-systeem.

Na het schrijven van de code, met behulp van de ideone.com API, kun je deze testen op CodeToGo en de uitvoer zien.

#7 Codea

Deze editor is erg handig voor het ontwikkelen van simulatoren en games. Waarom wordt deze editor populair? Hier zijn de redenen.

Het biedt visuele bewerking en syntaxisaccentuering voor Lua.

Codea omvat ondersteuning voor shaders, een grafische renderer, aanraakondersteuning samen met een Physics-engine, camera en versnellingsmeter.

Afgezien van alle bovengenoemde iPad-programmeer-apps, zijn ook iOctocat, AppCooker, JavaScript Anywhere enz. trending in de huidige markt.

Bron: Rob Stephen

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie