7 redenen om uw Android-telefoon te rooten

7 redenen om uw Android-telefoon te rooten

Android is een zeer veelzijdig, aanpasbaar en open besturingssysteem. Je denkt misschien dat rooten niets voor jou is, maar het kan je in feite in zeer grote mate helpen. Met zo weinig werk kan er zoveel bereikt worden. Je hebt misschien slechte dingen gehoord over rooten, maar in sommige gevallen kun je overwegen het te gebruiken, vooral als het wordt gedaan door mensen die weten wat er moet gebeuren. Enkele van de redenen zijn:

1. Functies en apps

Rooten helpt je om de functies te krijgen die je echt wilt. Er zijn momenten waarop een app door verschillende providers kan worden geblokkeerd of de systeembestanden kan hacken of mogelijk niet beschikbaar is. Rooten helpt hierbij om de apps die eerder incompatibel waren, compatibel te maken. Rooten geeft je de kans om zoveel meer met je gadget te doen.

2. Automatisering

Er zijn apps die men kan gebruiken om alles op de telefoon te automatiseren. Als je root, dan is er zoveel meer dat je zult ontdekken. Sommige taken, zoals het inschakelen van het scherm, het wijzigen van de snelheid van de CPU, het schakelen tussen GPS en 3G, vereisen allemaal rooten. Als u de volledige voordelen van sommige apps wilt benutten, is het absoluut noodzakelijk om te rooten.

3. Verhogen van de snelheid en levensduur van de batterij

Er is zoveel meer dat kan worden gedaan als u de levensduur van de batterij wilt verlengen en ook de telefoon wilt versnellen, zelfs als u niet root. Als je echter root, krijg je zoveel meer kracht. Er zijn apps die u kunt gebruiken om de telefoon te overklokken of te onderklokken voor betere prestaties. U kunt nog andere apps gebruiken om sommige van de apps die niet in gebruik zijn in de slaapstand te zetten.

4. Advertenties in apps blokkeren

Advertenties kunnen erg irritant zijn en ze verbruiken zelfs uw gegevens. Als u wilt dat de advertenties op apparaten en apps worden geblokkeerd, kan rooten in grote mate helpen. Er zijn verschillende opties die u kunt nastreven als uw telefoon is geroot.

5. Een back-up maken van de overgangen

Wanneer u van apparaat wisselt of wanneer het apparaat wordt hersteld, kunt u een back-up maken van de apps en de instellingen. Op deze manier wordt het gemakkelijker om de instellingen te krijgen. Er zijn dingen waarvan een back-up kan worden gemaakt zonder te rooten.

6. Voorgeïnstalleerde crapware verwijderen

Back-up is geweldig en het kan de batterij leegmakende en ruimteverspillende waren verwijderen die tegenwoordig meestal vooraf op sommige telefoons zijn geïnstalleerd. De functie is alleen root. Als je telefoon is geroot, hoef je ze alleen maar te bevriezen om de telefoon te laten werken zoals het hoort en ze vervolgens te verwijderen om ruimte vrij te maken.

7. De donkere hoeken aanpassen

Rooten is een geweldig idee als je echt graag met de functies speelt. Je kunt bijna alles aanpassen, inclusief de lay-out van het toetsenbord of zelfs de scrollsnelheid verhogen. Je kunt beter multitasken.

Bron: Shalini Madhav

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie