7 tips om de batterijduur van uw smartphone te maximaliseren

7 tips om de batterijduur van uw smartphone te maximaliseren

Tegenwoordig kun je ultradunne smartphones gebruiken om veel taken vanuit je luie stoel uit te voeren. Het enige probleem is de beperkte back-up van batterijen voor mobiele telefoons. Een gemakkelijke uitweg is om de batterij van uw smartphone te maximaliseren. Hieronder vindt u enkele stappen die u kunt nemen om het meeste uit de batterij van uw telefoon te halen.

1. Verlaag de helderheid van je scherm

Als u de helderheid van uw scherm verlaagt, kan dit het branden op uw telefoon aanzienlijk verminderen. Dit is gemakkelijk als je binnen bent, omdat je geen helder scherm nodig hebt om je bestanden te bekijken of op internet te surfen.

Idealiter zou u het helderheidsniveau op 50% of minder moeten houden. Als alternatief kunt u de instelling Adaptive Brightness proberen, waarmee het apparaat het helderheidsniveau kan aanpassen op basis van het licht rond de telefoon.

2. Stel de donkere modus in

Deze tip kan je helpen om een ​​hoop belasting van je telefoon te verminderen. Als u een Android-telefoon gebruikt, kunt u naar de Launcher-app gaan en op Instellingen tikken. Nu kunt u kiezen voor het door u gewenste gekleurde behang en overschakelen van een licht naar een donker thema voor energiebesparing. Als je voor de donkere modus gaat, kun je veel batterijduur besparen.

3. Houd het LCD-scherm donker

Als u het scherm van uw telefoon donker houdt wanneer u inactief bent, kunt u veel stroom besparen. Dit helpt u ook te voorkomen dat u in de zak gaat bellen. Ook raak je het scherm niet per ongeluk aan.

4. Sluit ongewenste apps

Sommige apps houden je telefoon bezig door updates te downloaden en meldingen te verzenden. U kunt verschillende oplossingen proberen om dit probleem op te lossen. Je kunt naar de instellingen gaan en apps kiezen die je niet dagelijks hoeft te gebruiken.

Het is ook beter om wifi te gebruiken in plaats van 4G om de benodigde dingen van internet te downloaden. De reden is dat het gebruik van 4G veel meer stroom verbruikt dan je wifi thuis. U kunt ook meldingen uitschakelen van apps die u niet dagelijks gebruikt.

5. Gebruik de energiebesparende modus

Wanneer uw batterij onder de 15% komt, moet u drastische maatregelen nemen om batterijvermogen te besparen. U kunt bijvoorbeeld de energiebesparende modus activeren omdat deze de helderheid van het scherm helpt verminderen, de processorsnelheid beperkt en het netwerkgebruik beperkt.

Als je een Samsung-telefoon hebt, kun je de noodmodus inschakelen. Met deze modus kunt u uw telefoon meerdere dagen laten werken.

6. Locatieservices uitschakelen

De GPS van je telefoon verbruikt veel stroom. Als u deze functie uitschakelt, kunt u veel stroom besparen. Als alternatief kunt u apps identificeren die gebruikmaken van locatieservices. U kunt de functie inschakelen wanneer u deze moet gebruiken.

7. Schakel dataroaming uit

Net als GPS kunnen de 5G- en 4G-modi de batterij van uw telefoon zwaar belasten, vooral als u geen sterk signaal krijgt. Als u op een afgelegen locatie reist, vertrouwt u meer op de batterij van uw telefoon. Het is dus logisch om dataroaming uit te schakelen.

Kortom, als je deze 7 tips opvolgt, haal je het meeste uit de batterij van je telefoon. Ik hoop dat dit helpt.

Bron: James Yuan

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie