7 vaardigheden waarnaar u moet zoeken voordat u een Android-app-ontwikkelaar kiest

7 vaardigheden waarnaar u moet zoeken voordat u een Android-app-ontwikkelaar kiest

Android blijft de markt voor mobiele apps wereldwijd domineren en heeft nu meer dan 80 procent in handen. Meer dan 80 procent van de smartphonegebruikers wereldwijd geeft de voorkeur aan het gebruik van mobiele telefoons en apparaten met Android boven de andere besturingssystemen zoals iOS en Windows. De Google Play Store is nu duizelingwekkend met meer dan 3 miljoen applicaties die de gebruikers nu op verschillende manieren bedienen. Met dit enorme aantal applicaties dat al in de Android App Store bestaat, is het voor Android-ontwikkelaars absoluut noodzakelijk om zeer competitieve applicaties te bouwen om voorop te blijven lopen in deze competitie. Het is niet alleen een app-idee dat zomaar kan werken, een Android app-ontwikkelaar moet over alle onmisbare vaardigheden en capaciteiten beschikken om elke keer weer een succesvolle en goed presterende applicatie te hebben met alle unieke zakelijke behoeften.

Tegenwoordig vereist het bouwen van zeer boeiende en gebruikersgestuurde Android-applicaties diepgaande kennis en begrip van verschillende programmeertalen, tools en technologieën. Het ontwerpen van de applicatie, rekening houdend met de versnippering van de Android-markt en verschillende Android-apparaten en schermformaten, is ook essentieel om een ​​soepele en uniforme gebruikerservaring op alle apparaten en schermen te bieden.

En al deze aspecten maken het noodzakelijk om te kiezen voor een Android app-ontwikkelaar beschikken over alle noodzakelijke vaardigheden en capaciteiten.

Dit zijn de vaardigheden waarnaar u moet zoeken voordat u een Android applicatie ontwikkelaar voor uw volgende project.

Een ongekende kennis en begrip van Java en Kotlin:

Zowel Java als Kotlin zijn de twee verplichte programmeertalen voor de ontwikkeling van Android-applicaties. En uw ontwikkelaar moet vertrouwd zijn met het gebruik van beide, afhankelijk van uw projectvereisten. De ontwikkelaar moet de nieuwste versies van zowel Java als Kotlin kunnen gebruiken en moet de syntaxis van beide kennen. Dit is de eerste belangrijkste vaardigheid waarnaar u moet zoeken bij het kiezen van uw Android-toepassingsontwikkelaar.

Inzicht in XML:

XML werd geïntroduceerd als de standaardmanier om de gegevens voor Android-applicaties te coderen. Het is de gestructureerde opmaaktaal die veel vergelijkbare functies deelt met HTML, zoals haakjes, tagtypes, diep nesten van de elementen en nog veel meer. Een diepgaand begrip en kennis van XML kan ontwikkelaars helpen om de codering efficiënt uit te voeren voor het maken van de app-lay-outs en om kwaliteitscode te behouden. En daarom is het essentieel om een ​​ontwikkelaar te zoeken die ervaring heeft met het gebruik van XML voor het maken van app-lay-outs.

Praktische ervaring met het gebruik van Android SDK:

Android Software development kit of SDK is een complete toolkit die ontwikkelaars moeten kennen. Van het ontwerpen tot het ontwikkelen, testen, debuggen en implementeren van een applicatie, deze toolkit heeft tools voor iedereen. Android SDK heeft ook bibliotheken zoals Gradle die ook zorgen voor naadloze applicatie-ontwikkeling. En de ontwikkelaar die u voor uw project kiest, moet weten hoe hij deze volledige kit moet gebruiken en aansluiten voor een betere, efficiënte, foutloze en snellere applicatie-ontwikkeling.

Bekendheid met Android Studio:

Android Studio is een van de onmisbare tools in de toolkit van een Android-toepassingsontwikkelaar en is een volledig uitgeruste Integrated Development IDE die functies biedt zoals automatische codeaanvulling, automatisch aanvullen van suggesties, eenvoudige codefoutopsporing en meer, die ontwikkelaars samen helpen om schrijf moeiteloos de codes en bouw hoogwaardige applicaties. Het kiezen van een ontwikkelaar die tegenwoordig een expert is in het gebruik van Android Studio, is een must.

Kennis van API’s:

Als ontwikkelaar van Android-applicaties wilt u misschien meer weten over enkele andere gebruikersgestuurde functies, zoals toegang tot agenda’s, enz. Zoek echter naar ontwikkelaars die zijn geassocieerd met toonaangevende Android-applicatie-ontwikkelingsbedrijven die API’s aanbieden en u vertellen hoe u de API’s en query’s precies kunt gebruiken op een veilige manier. Kennis van het gebruik van de API’s maakt het ook gemakkelijk voor de ontwikkelaars om verbinding te maken met de API’s vanuit de Android-applicaties. Het kiezen van een ontwikkelaar die over deze specifieke vaardigheid beschikt, kan zorgen voor een gemakkelijke implementatie en toevoeging van functies in uw app, zoals eenvoudig zoeken naar lokale plaatsen, het bewaken van de locaties van gebruikers, inclusief referentiekaarten in de apps, en meer.

Expertise in het beheren van databases:

Als uw toepassing grote hoeveelheden gegevens heeft, kan het moeilijker zijn om die gegevens en databases te beheren voor het onderhouden van de gegevens. Cloudservices zoals Parse en Firebase bieden eenvoudige API’s om deze gegevens in de cloud op te slaan, waardoor ze gemakkelijk beschikbaar zijn op alle Android-apparaten. Ontwikkelaars moeten ook weten hoe ze de gegevens tussen de externe database en de lokale opslag moeten synchroniseren om de offline beschikbaarheid van de applicatie te implementeren, zodat gebruikers de app tot op zekere hoogte kunnen gebruiken, zelfs als er geen internetverbinding is. Dat is een geweldige manier om de klantbetrokkenheid te vergroten. Zoek dus naar deze vaardigheid voordat u uw ontwikkelaar voor uw Android-project kiest.

Kennis van materiaalontwerp:

In de afgelopen jaren heeft Android een nieuwe reeks moderne interface-ontwerpstandaarden en richtlijnen geïntroduceerd, bekend als Material Design. En deze richtlijnen bevatten tips zoals hoe de verschillende ontwerpelementen op het app-scherm te lagen en vervolgens stijlen zoals slagschaduwen, enz. te gebruiken. En het is nu verplicht geworden voor app-ontwikkelaars om deze richtlijnen te overwegen en te volgen bij het ontwerpen van de Android-toepassingsinterfaces.

Met een grondige kennis van al deze Ontwikkeling van Android-apps vaardigheden kunnen ontwikkelaars helpen om het hele applicatie-ontwikkelingsproces efficiënt en foutloos uit te voeren en een bugvrije, goed ontworpen, gepersonaliseerde, veilige en ROI-gestuurde applicatie te garanderen. Het is tegenwoordig niet eenvoudig om in de Google App Store boven uw concurrenten te blijven en dit maakt het zeer cruciaal om uw project te laten maken door een expert in de ontwikkeling van Android-applicaties, die alle vaardigheden heeft die hierboven in dit artikel zijn gedeeld.

Bron: Rob Stephen

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie