7 voordelen van cryptovaluta

7 voordelen van cryptovaluta

Cryptocurrency is een digitaal alternatief voor het gebruik van creditcards of contant geld om dagelijkse betalingen te doen in verschillende situaties. Het blijft groeien als een werkbaar alternatief voor traditionele betaalmethoden, maar moet nog stabieler worden voordat het volledig wordt verwelkomd door gewone mensen. Laten we eens kijken naar enkele van de vele voordelen van het gebruik van cryptocurrency:

Fraude – elk probleem met fraude wordt tot een minimum beperkt omdat cryptocurrency digitaal is, wat een teruggedraaide of vervalste betaling kan voorkomen. Dit type actie kan een probleem zijn met andere traditionele betalingsopties, zoals creditcard, vanwege terugboekingen.

Identiteitsdiefstal – het is niet nodig om persoonlijke informatie te verstrekken die kan leiden tot identiteitsdiefstal bij het gebruik van cryptocurrency. Als u een creditcard gebruikt, krijgt de winkel veel informatie over uw kredietlimiet, zelfs voor een zeer kleine transactie. Ook is de creditcardbetaling afhankelijk van een pull-transactie waarbij een bepaald bedrag van een rekening wordt gevraagd. Bij een cryptocurrency-betaling is de transactie gebaseerd op een push-basis, wat de rekeninghouder de mogelijkheid geeft om alleen het exacte verschuldigde bedrag te verzenden zonder extra informatie.

Veelzijdig gebruik – een betaling met cryptocurrency kan eenvoudig worden gedaan om aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Er kan een digitaal contract worden gemaakt om een ​​betaling afhankelijk te maken van voltooiing op een toekomstige datum, externe feiten te raadplegen of goedkeuring van derden te krijgen. Zelfs met een speciaal contract is dit type betaling nog steeds erg snel en efficiënt.

Gemakkelijke toegang – het gebruik van cryptocurrency is algemeen beschikbaar voor iedereen die toegang heeft tot internet. Het wordt erg populair in bepaalde delen van de wereld, zoals Kenia, waar bijna 1/3 van de bevolking een digitale portemonnee gebruikt via de lokale microfinancieringsdienst.

Lage kosten – het is mogelijk om een ​​cryptocurrency-transactie te voltooien zonder extra kosten of kosten te betalen. Als er echter een digitale portemonnee of service van derden wordt gebruikt om de cryptocurrency te bewaren, is er waarschijnlijk een kleine vergoeding.

Internationale handel – dit type betaling is niet onderworpen aan landspecifieke heffingen, transactiekosten, rentetarieven of wisselkoersen, wat het mogelijk maakt om grensoverschrijdende overboekingen relatief gemakkelijk te voltooien.

Aanpassingsvermogen – met bijna 1200 unieke cryptocurrency-types op de wereldmarkt, zijn er volop mogelijkheden om een ​​betaalmethode te gebruiken die aansluit bij de specifieke behoeften. Hoewel er tal van mogelijkheden zijn om de munten voor dagelijks gebruik te gebruiken, zijn er ook die bedoeld zijn voor een specifiek gebruik of in een bepaalde branche.

Bron: Leo Eigenberg

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie