Probeer je het beste besturingssysteem te vinden? Je denkt misschien dat Android de beste is. Volgens statistieken draait ongeveer 80% van de smartphones op Android. Hieronder vindt u enkele belangrijke voordelen van een Android-smartphone. Lees verder.

Aanpasbaar

Met Android kun je verschillende widgets gebruiken, wat betekent dat je je telefoon probleemloos kunt aanpassen. U kunt uw telefoon instellen zoals u dat wilt. Aan de andere kant biedt iOS niet zoveel flexibiliteit.

Android-hardware

Omdat Android een open karakter heeft, mag elk bedrijf een op Android gebaseerde smartphone maken. Dus wat betreft de features heb je veel flexibiliteit. iPhones zijn relatief duurder. U kunt echter kiezen uit een reeks apparaten met Android.

Hardware- en software-innovatie

Omdat Android open source is, doen veel bedrijven nuttige innovaties. In feite zijn er honderden bedrijven en individuen die profiteren van het open karakter van Android. Als gevolg hiervan kunt u veel functies ervaren. Sommigen van hen werden zelfs op Android gevonden voordat ze zelfs op Apple-smartphones verschenen, zoals WebP-afbeeldingen, WiFi Direct enzovoort.

Apps zijn goedkoper

De Google Play Store heeft veel meer apps dan de Apple App Store. Bovendien zijn de apps in de PlayStore goedkoper. En de meeste apps zijn gratis te downloaden. Dit is dus nog een groot voordeel van Android ten opzichte van Apple iOS. Dus als je een klein budget hebt, maar het meeste plezier wilt hebben met je telefoon, raden we je aan op zoek te gaan naar een goede Android-telefoon.

Het open ecosysteem

Afgezien van de Google Play Store, kunt u apps downloaden van verschillende andere plaatsen. U moet zich echter bewust zijn van de risico’s die u mogelijk moet nemen bij het installeren van apps van een andere bron. Maar Android zal je gewoon waarschuwen en de uiteindelijke beslissing is aan jou.

Meer opslagruimte

Koop je een iPhone, dan krijg je 16 GB opslagruimte. Aan de andere kant bieden Android-apparaten twee keer zoveel ruimte. Daarnaast kun je de opslagruimte nog vergroten met een SD-kaart. U kunt niet genieten van dit voordeel met een iPhone.

Betere schermresolutie

Wat de Apple-smartphones betreft, was de eerste smartphone met een scherm met een resolutie van 1080p de iPhone 6 Plus. Aan de andere kant kwamen Android-apparaten al vrij eerder met dit indrukwekkende resolutiescherm. Bovendien zijn de bestaande series Android-smartphones veel verder gekomen dan dat. Ga je bijvoorbeeld voor de Sony Experia Z5 Premium, dan geniet je van een 4K-scherm. Maar zelfs de goedkopere Android-telefoons hebben al een resolutie van 1080p.

Dus als u zich afvraagt ​​of u voor Android of iOS moet gaan, raden we u aan de voordelen van beide te vergelijken. Voor dit doel kunt u dit artikel opnieuw lezen om meer te weten te komen over de belangrijkste voordelen. Dit zal u helpen de best geïnformeerde beslissing te nemen en u zult in staat zijn om de beste handset te bemachtigen.

Bron: Shalini Madhav