7 voordelen van het gebruik van WordPress voor websiteontwikkeling

7 voordelen van het gebruik van WordPress voor websiteontwikkeling

WordPress is een Content Management Systeem of kan worden beschouwd als een webontwikkelingsplatform dat in het jaar 2003 werd geïntroduceerd en nog steeds geliefd is bij webontwikkelaars. In de latere jaren kwam dit CMS echter met verschillende nieuwe versies, geavanceerde functies, thema’s, plug-ins en extensies die de ontwikkelaars konden gebruiken. En het zal je misschien verbazen dat meer dan 34 procent van de actieve websites tegenwoordig op WordPress draait. En door deze hoge populariteit en het gebruik van het platform is de vraag naar WordPress ontwikkelaars en WordPress-ontwikkelingsbedrijven vandaag.

In de loop van de tijd zijn de vraag naar en het gebruik van dit CMS zelfs meer toegenomen dan sommige van de populaire Content Management Systemen zoals SharePoint en Drupal. Met een breed scala aan plug-ins, tools, extensies, thema’s en aanpasbare functies, is WordPress aantoonbaar het beste webontwikkelings- en publicatieplatform van vandaag gebleken.

En hier zijn de voordelen van WordPress-ontwikkeling die u moet kennen.

WordPress is eenvoudig te gebruiken:

WordPress is vrij eenvoudig te gebruiken in vergelijking met de andere CMS-platforms. Het platform heeft een zeer intuïtieve interface. En het toevoegen van nieuwe blogposts, webpagina’s, afbeeldingen, etc. gaat veel makkelijker en kan snel op dit platform. En vanwege het gebruiksgemak is de tijd die wordt besteed aan WordPress-ontwikkeling ook minder dan bij andere CMS’en zoals Drupal en Joomla. Ook hebben ontwikkelaars met WordPress minder te maken met coderen en kunnen ze gebruik maken van de kant-en-klare templates die bij dit Content Management Systeem horen.

Wordt geleverd met aantrekkelijke thema’s en webdesign-opties:

WordPress wordt geleverd met meer dan duizend verschillende thema’s en ontwerpopties, waarvan de meeste gratis te gebruiken zijn. Deze beschikbare thema’s en ontwerpopties kunnen ook worden aangepast of gepersonaliseerd volgens de projectvereisten.

Beschikbaarheid van een breed scala aan plug-ins en extensies:

WordPress wordt geleverd met meer dan 22.000 plug-ins en extensies die helpen om de sites te optimaliseren, de websites te versnellen en de prestaties van de sites te verbeteren. Er is ook een bibliotheek met plug-ins in WordPress die kunnen worden geïnstalleerd of geactiveerd en voor verschillende doeleinden en functionaliteiten kunnen worden gebruikt. Enkele van de beschikbare plug-ins zijn Yoast SEO, PixelYourSite, SEO Ultimate, een alles-in-één SEO-pakket en meer.

Helpt bij eenvoudig contentbeheer:

Het beheren van website-inhoud is eenvoudig met dit CMS. U kunt uw webinhoudbeheertaken vereenvoudigen, zoals het toewijzen van redacteuren, beheerders, auteurs, het bewerken van Word-documenten, het bewerken van de volledige website-inhoud en nog veel meer op WordPress.

Een open source CMS:

WordPress is open-source van aard en is een kosteneffectief Content Management Systeem. Dit betekent ook dat je WordPress gratis kunt downloaden, installeren en gebruiken en dat je misschien een beetje moet betalen voor het gebruik van de betaalde plug-ins, extensies en thema’s.

Helpt bij het maken van responsieve websites:
WordPress helpt bij het bouwen van responsieve websites. Dit betekent dat u websites kunt maken die op elk apparaat en elk scherm passen, zoals een desktop, laptop, tablet of elk mobiel apparaat. Deze responsieve functie van het CMS zorgt voor een consistente gebruikerservaring op alle apparaten.

Snelheid en efficiëntie:

WordPress, met al zijn functies, plug-ins, extensies en thema’s, helpt bij het bouwen van goed presterende en snelle websites. Ook zorgt de beschikbaarheid van deze functies en elementen voor een snellere en efficiënte website-ontwikkeling met het CMS.

De lijst met voordelen stopt hier niet. Afgezien hiervan ondersteunt WordPress ook verschillende hostingopties en heeft het een grote community-ondersteuning, wat ook een reden is om WordPress te verkiezen boven de andere beschikbare CMS-platforms.

Bron: Rob Stephen

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie