8 Bitcoin-beveiligingstips

8 Bitcoin-beveiligingstips

Tegenwoordig kunt u met behulp van Bitcoin een revolutie teweegbrengen in de manier waarop u uw zaken doet. U kunt op elk moment binnen een paar seconden betalingen doen met virtuele valuta. En u hoeft niets aan een tussenpersoon te betalen, aangezien er geen kaartverwerking aan te pas komt.

Je hebt je Bitcoins in je eigen Bitcoin-portemonnee, die een soort van eigen bank zal zijn. Maar er is een vangst. Als u uw portemonneesleutel verliest, heeft u geen toegang meer tot uw digitale geld. En als de sleutel in verkeerde handen terechtkomt, is uw portemonnee binnen enkele seconden leeg. Voor uw veiligheid raden we u daarom aan de volgende beveiligingstips te volgen. Lees verder.

Gebruik een betrouwbare ruilservice

Webportefeuilles zijn riskant omdat hackers ze gebruiken om ongeautoriseerde toegang te krijgen tot het geld van mensen. Als je er echt een moet gebruiken, zorg dan dat je een betrouwbare omruilservice gebruikt. Zodra de ruiltransactie plaatsvindt, moet u ervoor zorgen dat u de munten meteen naar uw eigen portemonnee overboekt.

Sta geen open toegang tot uw Wallet toe

Volgens Joe Steward moet je geen open toegang tot je Bitcoin-wallets toestaan. Als een medewerker toegang heeft tot uw portemonnee en een overboeking doet naar een portemonnee waartoe zij toegang hebben, is uw geld verdwenen. Om dit probleem op te lossen, kunt u sub-wallets gebruiken.

Gebruik aparte portemonnees

Vaak zijn Bitcoin-portefeuilles die de hele tijd met internet zijn verbonden, vatbaar voor netwerkgerichte aanvallen. Het is dus een goed idee om in plaats daarvan offline portemonnees te gebruiken. Wat u eigenlijk moet doen, is uw digitale geld in de offline portefeuilles houden. Zodra je een groot bedrag in je online portemonnee krijgt, zorg er dan voor dat je dit zo snel mogelijk overmaakt naar je offline portemonnee.

Bewaar uw sleutels offline

Het is een goed idee om uw privésleutels op een offline computer op te slaan, zodat u hackers en malware op afstand kunt houden. U wilt het systeem immers zo veilig mogelijk houden.

Gebruik een speciale hardware

Het is beter als u een speciale USB-sleutel gebruikt om gegevens tussen twee computers over te dragen. Nogmaals, het beschermt uw gegevens tegen mogelijke virussen en hackers.

Gebruik Linux voor extra beveiliging

Als u op zoek bent naar de beste manier om gegevens tussen twee computers te verplaatsen, wilt u misschien een USB-station gebruiken. Voor dit doel is Linux het meest veilige systeem, omdat het erg goed is in het bestrijden van op USB gebaseerde bedreigingen.

Back-ups maken

U verliest uw Bitcoin of portemonnee als u uw computer beschadigt. Het is dus een goed idee om een back-up van uw portemonnee door iemand anders te maken. In het ideale geval wilt u misschien meerdere back-ups maken en deze op verschillende locaties opslaan.

Gebruik een krachtige hardware-portemonnee

Een hardware wallet is een USB-sleutel met een boordcomputer waarop een speciaal besturingssysteem draait. De hardware houdt de privésleutels veilig.

Om een lang verhaal kort te maken, we raden u aan deze beveiligingstips te volgen als het gaat om het omgaan met digitale valuta, zoals Bitcoin.

Bron: Shalini M

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie