8 dingen om te overwegen bij het kiezen van een ontwikkelingsplatform voor mobiele apps

8 dingen om te overwegen bij het kiezen van een ontwikkelingsplatform voor mobiele apps

De toename van het gebruik van smartphones heeft geleid tot een forse stijging van de vraag naar mobiele applicaties. Ondernemingen hebben erkend dat mobiele apps hen kunnen helpen de waarde van hun merk te vergroten en ook hun zakelijke aanbod aan hun klanten te verbeteren.

Voordat u een mobiele app ontwikkelt, is het echter belangrijk om te beslissen op welk ontwikkelplatform voor mobiele apps de app wordt gebouwd. En het kiezen van het ontwikkelplatform voor mobiele apps is een van de belangrijkste beslissingen als het gaat om het ontwikkelen van een app.

Ga je voor een native app of een cross-platform app? Zijn Windows- en Blackberry-telefoons uw aandacht waard? Of focus je je alleen op iOS en Android? Als u dit doet, welke van de twee kiest u dan – Android of iOS? Kies je beide?

Er is veel waar u aan moet denken bij het kiezen tussen mobiele ontwikkelplatforms.

Dus, als je je afvraagt ​​welke MADP je moet kiezen, hier zijn er een paar om te beginnen:

1. Marktaandeel

De eerste manier om te beslissen over het juiste ontwikkelplatform voor mobiele apps, is door meer te weten te komen over elk van hun marktaandelen. Android van Google gebruikt bijvoorbeeld 80% van ’s werelds mobiele apparaten. Aan de andere kant draait Apple’s iOS ongeveer 14% van de wereldwijde mobiele apparaten. Dit haalt iOS echter niet uit de running. iOS heeft de voorkeur van gebruikers uit landen als de VS, Japan en Australië. En dus, als ze uw doelgroep zijn, moet u iOS overwegen. Android heeft de voorkeur van gebruikers in Aziatische en Afrikaanse landen en is het betere ontwikkelplatform voor mobiele apps als u gebruikers in deze regio’s wilt bereiken.

2. Demografie

Bij het kiezen uit verschillende mobiele ontwikkelingsplatforms is het ook belangrijk om rekening te houden met demografische gegevens. Android-gebruikers zijn meestal mensen uit een lagere inkomensgroep en geven de voorkeur aan Android, omdat deze apparaten redelijk betaalbaar zijn. Daarnaast zijn mobiele Android-apparaten meestal eigendom van mensen uit een oudere leeftijdsgroep. Omdat een groot deel van de Android-apps gratis beschikbaar is, is er echter minder betrokkenheid bij. iPhones daarentegen hebben de voorkeur van gebruikers die tot een midden- en hogere inkomensgroep behoren. Deze gebruikers zijn over het algemeen jongere, goed opgeleide personen die openstaan ​​voor het uitgeven van geld als het gaat om het kopen van digitale producten zoals mobiele apps.

3. Inhoud

Inhoudscategorieën spelen ook een belangrijke rol bij het kiezen van het ontwikkelplatform voor mobiele apps. Onderzoek heeft uitgewezen dat degenen die iOS-apparaten bezitten, de neiging hebben om verschillende app-categorieën te verkennen wanneer ze een mobiele applicatie willen downloaden. Van gaming en entertainment tot sociale media en onderwijs, iOS-gebruikers hebben de neiging om verschillende soorten apps te downloaden. Het is ook gebleken dat Android-gebruikers, in tegenstelling tot iPhone-gebruikers, over het algemeen alleen sociale apps downloaden. Daarom is het belangrijk om bij het kiezen van een MADP rekening te houden met inhoudscategorieën.

4. Browsing-to-buy-conversiepercentages

Browsing-to-buy-conversieratio’s moeten altijd in overweging worden genomen bij het kiezen tussen mobiele ontwikkelingsplatforms. Studies hebben aangetoond dat dit percentage hoger is onder iOS-gebruikers. 23% van de iPhone-gebruikers doet vaker aankopen vanaf hun smartphone. Android-gebruikers daarentegen zullen dit minder snel doen.

5. Opbrengst genereren

Zoals vermeld in een van de vorige punten, zijn iOS-gebruikers meer bereid om apps te kopen. Dit is de reden waarom iOS-apps hogere inkomsten genereren in vergelijking met Android-apps. Als u dus een app wilt maken die op zichzelf een product is, zoals een gaming-app, dan is iOS het ontwikkelplatform voor mobiele apps dat u moet kiezen.

6. Ontwikkelingskosten

De kosten die gepaard gaan met verschillende mobiele ontwikkelplatforms variëren. Wanneer bijvoorbeeld een Android-app wordt ontwikkeld, moeten de ontwikkelaars 40% meer code schrijven, wat op zijn beurt de app-eigenaren 30% meer kost.

7. Maatwerk

Dit speelt ook een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste MADP. Android is hier de betere optie, omdat ontwikkelaars met dit platform veel meer functies en aanpassingen aan hun apps kunnen toevoegen, terwijl iOS behoorlijk beperkend kan zijn.

8. De app starten

Als u uw app eenvoudig in een app store wilt lanceren, dan is Android het ontwikkelplatform voor mobiele apps om uit te kiezen. Dit komt omdat het veel eenvoudiger is om een ​​app op Google Play te starten dan in de App Store van Apple, aangezien Apple vereist dat elke app een uitvoerig goedkeuringsproces doorloopt.

Bron: Kiran W

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie